Kullandığınız veya tanık olduğunuz en uzun ömürlü saat markası?

Kullandığınız veya tanık olduğunuz en uzun ömürlü saat markası nedir? Model hatırlıyorsanız yazabilirsiniz.
Dedemin yaklaşık olarak 30 yıllık saati vardı Seiko Kinetic teknolojili sizinki nedir?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende de seiko'nun titanyum bir modeli var 15 yıl oldu. 7/24 hep kolumdadır. kaç sefer düşürüp çarptım daha camında çizik dahi yok. sapphire crystal cam tavsiye ederim.

bende dalayım konuya bana da güzel bir saat lazım 500 tl ye kadar önerisi olan varsa almak isterim

Bende saat alıcam Seiko SEIPC067P2 şu modeli beğendim.Safir camlı olması sebebiyle.

Bvlgari kinetik model 12 yıl öncesine ait yaklaşık 10 yıldır bende. Saf Çelik kasa. Sadece mecburiyetten deri kordonunu değiştirdim.

Tag heuer calibre 8 : yaklaşık 8 senedir kullanıyorum kurmalı otomatik mekanizma. Ne yazık ki motor üzerinde sarsıntıdan dolayı 24 saatte 1 / 1.5 dakika kadar ileri gitmeye başladı. Fırsat bulup ayar yaptıramadığım için bu aralar yatıyor.

Bvlgari kinetik model 12 yıl öncesine ait yaklaşık 10 yıldır bende. Saf Çelik kasa. Sadece mecburiyetten deri kordonunu değiştirdim.

Tag heuer calibre 8 : yaklaşık 8 senedir kullanıyorum kurmalı otomatik mekanizma. Ne yazık ki motor üzerinde sarsıntıdan dolayı 24 saatte 1 / 1.5 dakika kadar ileri gitmeye başladı. Fırsat bulup ayar yaptıramadığım için bu aralar yatıyor.

http://www.sanalpazar.com/urunalin__kywTag-Heuer-Calibre-8-Automatic-Celik-Kasa şapkam uçtu 7000 tl

otomatik saat motorda sıkıntı anlaşılan

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Nacar
Dedemden babama babamdan bana geçti.
Yaklaşık 30 küsür senedir bende.
Babam ve dedem de en az bir 30 sene kullanmışlardır.
Beni bırak torunlarımı bile gömer diye tahmin ediyorum.
Tabi sürekli kullanmıyorum. Manevi değeri çok yüksek çünkü.

Bir arkadaşıma babasından yadigar kalan seiko 5 diye bir saati vardı, muhtemelen arkadaşımın çocuğuna da kalır.

Biri saat mi dedi?
Casio EQS A500 AVDF Çelik kordonlu model.

Satellite

100 yıl için ayarlanmış takvim, Otomatik yaz saati fonksiyonu, Güneş pili(Çekmeceden hiç çıkarmadan 8 ay dayanabiliyor).

Super Moderator
Yillardir welder kullaniyorum. Bildiginiz uboat cakmasi bir marka.. Tabiki uboat gibi astronomik rakamlar degil.. 2.000 -2.500 araliginda alinabilecek en spor saat oldugu kanisindayim. Kalitesi gercekten cok iyi ve omur boyu garanti.. 2 modelim var ayni marka 4 yil icerisinde hic bir sorun cikarmadi.. 20 yil daha tik demeyecegine kesin gozu ile bakiyorum.

Dipnot begenip almak isteyen olursa aklinda olsun inanilmaz cakmasi var herkesde gorebilirsiniz tabiki, ama ciddi fark ediyor.

FB,36449,34,welder-yzs-7523-welder-wr3202.jpg

welder-k24_5.jpg

Son düzenleme:
uzun ömürlü saat deyince seiko aklıma gelmişti
forum da zaten seiko dur gidiyor

35 tl ye aldığım Q&Q BL04 304 modelini kullanıyorum
klasik severlere tavsiyem
3-4 senedir kullanıyorum nikelajlar solmaya başladı daha bir klasik oldu
eskitme modellerden oldu

imgres

BL04J304Y.jpg

http://www.watchcloseouts.net/ecommerce/ProdImages/QQ/BL04J304Y.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------

saatin uzun süre gitmesi mi gerekiyor?
torununa kalsa o saati beğenecek mi mesela?
saat işi tarz işi

babamın bana ilkokula giderken hediye ettiği saat
lise yıllarında bu saatle yolumuz ayrıldı
birkaç sene önce aynısından gidip aldım
manevi değeri var benim için bu modelin

DB520-x.jpg

http://www.findfindfound.com/hk/DB520/DB520-x.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:52 ----------

bu da diğer saatim
casio mtp 1095e modeli
bu da hoş saat
lg g3 telefonda ekrana çıkan saatlerden biri

Zegarek%20meski%20Casio%20MTP-1095E-1ADF%20DSC_0266.jpg

alt ortada

HTB1KwXHGFXXXXaUXVXXq6xXFXXXO.jpg

Ben hep zencilerden alıyorum 15 liraya.
bir saate 20 liradan fazla para vermem :)

seıko 5 (otomatik)
nacar masa saati (kurmalı)her akşam trt den (acans) saati ayar verilir.kimisinin üzerinde horoz vardır habire yemlenir.demir kasadır.halen çalışır.
devlet demiryolları saati (arkasında tren resmi var) kösteklidir.zincirle pantolanun kopcasına bağlanır ve saat cebinde taşınır.arada kurulur.halen çalışır.
caponlar girdi işin içine ortalık karışmasa bari..:king:

Son düzenleme:
Mekanik saatler en uzun ömürlü olanlardır. Gerekli ilgi, bakım ve özeni gösterirseniz neredeyse ölümsüz hale gelirler. Araba gibi düşünün iyi bakım ve arada bir ağır bakımlar yaparsanız o kadar kötü yol ve hava şartlarında bile milyon km deviriyorlar. Mekanik saatler çok daha uzun ömürlü oluyor. Halen çalışmakta olan 200-300 yıllık saatler mevcut.

İnsan ömrü için ise önemli olan evladiyelik olması, isterseniz saatleri torunlara dahi rahatlıkla bırakabilirsiniz. 100 sene sorunsuz çalışacaklardır. :)

İlginiz varsa http://turksaat.net/forum/index.php forumdan çok kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Buradan da soruları yanıtlayabilirim :)

23 tane seikom (5 i eşimin) var desem :)

Bende de Seiko hastalığı var, yıllardır biriktiriyorum. Sadece 4 ü otomatik gerisi hep quartz (kineticleri de quartz sayıyorum), ama en çok sevdiklerim perpetuallarım olan SNQ041,SLT109 ve Kinetic saatim SKA557.

Ama iş yaşamında tabi ki her zaman Seiko Le Grand takıyorum farklı renklerde.

Galiba orada da isminiz aynı yeni üye oldum o foruma. ☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

23 tane seikom (5 i eşimin) var desem :)
Bende de Seiko hastalığı var, yıllardır biriktiriyorum. Sadece 4 ü otomatik gerisi hep quartz (kineticleri de quartz sayıyorum), ama en çok sevdiklerim perpetuallarım olan SNQ041,SLT109 ve Kinetic saatim SKA557.

Ama iş yaşamında tabi ki her zaman Seiko Le Grand takıyorum farklı renklerde.

Seiko al arkana bakma diyorsunuz yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar