Kullandığınız veya tanık olduğunuz en uzun ömürlü saat markası?

Galiba orada da isminiz aynı yeni üye oldum o foruma. ☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

Seiko al arkana bakma diyorsunuz yani.

Aynen, hele otamatik Seikon5 lere poor guy rolex denir :) Ha benim saatlerim orta seviyo Seikolar.

Üst seviyeleri springdrive ve anantadır ki bunlarda 2. el motor parasına gelir, dersen o kadar para verir misin bunlara, vermem :)

Aynen, hele otamatik Seikon5 lere poor guy rolex denir :) Ha benim saatlerim orta seviyo Seikolar.

Üst seviyeleri springdrive ve anantadır ki bunlarda 2. el motor parasına gelir, dersen o kadar para verir misin bunlara, vermem :)

Hocam benim verebileceğim max para 1500 tl safir camlı deri kordunlu arıyorum.

deri kordon bir yıl içinde bozulur, illa orjinal takacağım dersen her sene güzel bir para ayırman gerekebilir :)

Ben yıllardır kullanıyorum arkadaşım yurt dışından getirmişti tag heuer carrera calibre 36 . Fiyati biraz guzel ama deger

Rahmetli babamın 40 yıllık seiko 5 'i hala çalışıyor.

Maraton ve ultra maraton koştuğum için antremanlarda ve yarışlarda SUUNTO nun Ambit modelini kullanırım . Zaten başka saat de bize dayanmıyor. garmin tomton nike vs hepsi 6 ay sonunda havlu attı. Pahalı ancak bir defa alınır bir ömür kullanılır. Günlük kullanımda citizen eko drive 'ın bir modelin kullanıyorum.

swatch saatimi 8. yılındayken ev taşıma esnasında kaybettim. :salut:
şimdi lorus kullanıyorum. seiko'nun bir yan markası.

rahmetli dedemden yadigar 1930 lu yıllardan kalma köstekli saat var, kurmalı, hala çalışıyor

Babamda seiko var 25 yıllık birde kösteklisi var osmanlıdan kalma :) . Dayımda tissot gördüm 20 yıllık dedi.

Nacar
Dedemden babama babamdan bana geçti.
Yaklaşık 30 küsür senedir bende.
Babam ve dedem de en az bir 30 sene kullanmışlardır.
Beni bırak torunlarımı bile gömer diye tahmin ediyorum.
Tabi sürekli kullanmıyorum. Manevi değeri çok yüksek çünkü.

Aklıma geldi

En eski babamdan kalma 72 model Seiko 5 var. Yaklaşık 20-25 tane saatim var çoğunluğu Seiko, güneş enerjili astron hariç çoğu kinetic veya quartz mekanizmalı. Baya saat hastasıyımdır. Bu aralar miyota mekanizmalı otomatik saatlere merak saldım, hatta sevenfriday ve cerruti'nin saatlerinden aldım. Markadan çok biraz da mekanizmaya bakmak lazım, japon miyotaları da tavsiye ederim. Otomatikleri piyasanın en sorunsuzu ve bütçeyi de çok zorlamaz.

Casio G Shock 7900 3 yıldır kullanıyorum çarpılmadık yeri kalmadı hala tank gibi ve kolumdan hiç çıkmadı ne denizde ne duşta tıkır tıkır gidiyor kamplarda yağmur çamur içinde hayret verici bir dayanıklığı var.

En eski babamdan kalma 72 model Seiko 5 var. Yaklaşık 20-25 tane saatim var çoğunluğu Seiko, güneş enerjili astron hariç çoğu kinetic veya quartz mekanizmalı. Baya saat hastasıyımdır. Bu aralar miyota mekanizmalı otomatik saatlere merak saldım, hatta sevenfriday ve cerruti'nin saatlerinden aldım. Markadan çok biraz da mekanizmaya bakmak lazım, japon miyotaları da tavsiye ederim. Otomatikleri piyasanın en sorunsuzu ve bütçeyi de çok zorlamaz.

Hocam o halde max.1500 Tl ucretli safir camlı bir Seiko onerseniz.

Konu ile ilgili nacizane fikrimi paylaşıyım. Saat için gayet yeterli bir bütçe ayırmışsın. Şahsi fikri seiko saat alacağına isviçreli köklü bir

markaya yönelmen yönünde olur. Bana sorsan hangi marka diye dünyada yeterince köklü olan tissot markasına bak derim. Neredeyse ayırdığın bütçenin

yarısına istediğin özellikte deri kordonlu ve safir camlı evladiyelik saatler bulabilirsin. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Motosiklette japonsa, saatte kesinlikle isviçre :)

Bende 1994 senesinde aldığım Seiko-Chronography var. Halen aktif kullanmaktayım. Eh 21 sene olmuş.

Biraz özenli kullanıldığında eskitemezsin , modası bile geçmez uzun yıllar, ayrıca pilli mekanizma öneririm geri kalma yada ileri gitme şansı yok tıkır tıkır çalışıyor. Size sunduğum saat sadece bir örnekti . Bu tarzlar benimde çok hoşuma gidiyor. Biraz incelerseniz amacınıza yada zevkinize uygun saatler bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar