Hemen dalayim, internet bizim isimiz
Son 5 yildir Turksat Kablonet'teydim, 50Mbps/250GB Kotali internete ve dandik modemlerine 80TL civari oduyordum. Modemleri inanilmaz kotu, wireless olarakta, yonetim/kullanim olarakta. Her ne kadar cok fazla teknik sorun yasamasam da, teknik sorunlara yaklasimlari oldukca kotu, derdini anlatamiyorsun genelde cagri merkezine. 2 yillik taahhut meselesi oldukca can sIkIcI bu arada.
Yaklasik 4 ay kadar once turkNet'e gectim, 100Mbps VDSL, sinirsiz/kotasiz internete 100TL veriyorum. Tek eksi olarak CGNAT yaptiklari icin sabit IP almak zorunda kaldim IPSec VPN isleri icin, ona da ekstradan 12TL veriyorum. Taahhut olmadigi icin istedigim zaman iptal/dondurma filan yapabiliyorum. Teknik olarak henuz problem yasamadim. Bir guzel yani da, VDSL oldugu icin istediginiz VDSL modemi kullanabiliyorsunuz, ille de belirli marka kablo modem gibi sorunlari yok. Taahhutsuz oldugu icin, kullan-ode degil de ode-kullan seklinde calisiliyor. Yani odemeyi yapiyorsunuz, o ay kullaniyorsunuz. 100Mbps internet modemde 92-94Mbps civarinda gorunuyor ki bu cok normal, kabloda 80Mbps filan gorebildim.
Allaaaa hızlara bak.. Türk telekom vdsl kullanıyorum sözüm ona mart ayında taahhüdüm bitiyor sonra merhaba Türknet. Genel olarak kullananlar çok memnunmuş. Özellikle son 6 aydır çok şikayetçiyim Türk Telekomdan neden derseniz bizim burada Ankara Çankaya altyapı değişmiş. Evdeki hız bazen 0.2 mpslere düşüyor. Modem değiştirdim.Ekip geldi baktı bakır kablolarda bir sorun yok ama eve internet gelemiyor. Boşuna para ödüyoruz anlayacağınız. 2 ay sonra byebye türk telekom
Edit:ADSL altyapınızın desteklediği maksimum hız:
16 Mbps diyor türknet'te çanak anteni mi bağlatsam bilemedim
Türksel süperbaks'a mecburum. 10 mbit sınırsız tarife 200₺ ama temmuzda taahhüt bitince ne olacak bilmiyorum.
ADSL: 12Mbps
ADSL2: 12Mbps
ADSL+ : 24Mbps
VDSL ise daha farkli bir teknoloji onda sinir deger 300Mbps yanlis hatirlamiyorsam, Turkiye'de ise 100Mbps su an.
Var olan ADSL teknolojisinde alabileceginiz maksimum hiz zaten 24Mbps, buna bir cok etken var ancak en buyuk etken santrale olan uzakliginiz. Santrale olan uzakliginiza gore hizinizin teorik degisimi de su sekilde.
Biz baya bir uzağız herhalde normalde 24mbps olması gerekirken en iyi aldığım 14-16mbps. Çok nadir ip reset attığım zaman bi 24-25 görüyor sonra geri düşüyor. Hanım evden toplantı-ders veriyor. Facia! Her toplantı bir kabus oldu. Yeni modem aldık o da sorunu çözmedi. Yöneticiye söyledim oralı değil. Cinnet geçirme noktasına geldim. Geçen ay mobil veriden 50gb paket aldık oda bitti. 300₺ cep faturası ödedim.Şu an Türk Telekom bana diyorki bir sorun yok. 24 mbps hız alıyorsunuz modeminizi ya da bilgisayarınızı değiştirin diyor. Bilgisayarım M1 mac, telefon iphone 7 ve 11.. Terminal İstanbul'da biz Ankara'dan bağlanmaya çalışıoruz sanki burada böyle ise dğudaki insanları düşünemiyorum!
Turknet 100 Mbps paketi 95 tl ki 2021 yılında 5 fatura ödemedim davet sistemi sayesinde. Öncesinde 12 Mbps telekom kullanıyordum lanet insanlar beni 2 yıl kandırmışlar 12 Mbps üstü hız alamayacağım diye.
Hocam, eskiden Superbox icin 2 adres siniri vardi diye hatirliyorum, hala var mi ? Cihazi alip sehir sehir dolasabiliyor muyum ? Yoksa hic bir anlami yok, alirim eski bir telefon, tethering ile paylastiririm.
Biz baya bir uzağız herhalde normalde 24mbps olması gerekirken en iyi aldığım 14-16mbps. Çok nadir ip reset attığım zaman bi 24-25 görüyor sonra geri düşüyor. Hanım evden toplantı-ders veriyor. Facia! Her toplantı bir kabus oldu. Yeni modem aldık o da sorunu çözmedi. Yöneticiye söyledim oralı değil. Cinnet geçirme noktasına geldim. Geçen ay mobil veriden 50gb paket aldık oda bitti. 300₺ cep faturası ödedim.Şu an Türk Telekom bana diyorki bir sorun yok. 24 mbps hız alıyorsunuz modeminizi ya da bilgisayarınızı değiştirin diyor. Bilgisayarım M1 mac, telefon iphone 7 ve 11.. Terminal İstanbul'da biz Ankara'dan bağlanmaya çalışıoruz sanki burada böyle ise dğudaki insanları düşünemiyorum!