Kulak Tıkacı Gerçekten Faydalı mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben son Bodrum seyahatinde Alpinestars'ları kaldırdım eczaneden aldığım yumuşak yüksek yoğunluklu köpük tıkaçları kullandım. Çok rahat ettim 4 saat sürüşten sonra bile fazla bir rahatsızlık vermedi.

Alpinestars'lar 2 saate kadar OK de sonra benim kulakta çok ağrı yapıyor. 2 saat sürüş yarım saat mola sonra 2 saat sürüş yaptıktan sonra kaskı çıkartırken acıdan ağlayacaktım neredeyse.

Köpük olanlarda hava transferi olmadığı için yükseklik farkı olan parkurlarda sıkıntı çıkarabilir yalnız...

Arkadaşlar boşuna,üç haneli ücretler bayilmayin,

15 Tl
Decathlon
Yüzücü kulak tikaci

6 aydir kullaniyorum,

Ayrica.kutusunda iki takim geliyor.

[url]https://i.hizliresim.com/NLLDBQ.jpg[/url]

Evet belki tavsiye olabilir, ama biz sesi belli oranda kessin diye kulak tikacindan bahsediyoruz, siz ise suyu kessin diye yapilan tikactan bahsediyorsunuz. Biri ses icin biri su icin.

Belki decathlon tikaci sesi kesiyordur ama kac DB kesiyor onu da bilmiyoruz. Normalde sanirim 15-20 DB ses kisma normal kabul edilebilir, belki decathlon 40 DB kesiyor. Hic bir fikrimiz yok. Motosiklet botu yerine lastik cizme giymekle ayni mantik bence. Ikisi de ayagi yagmurdan korur. Ama asil isini yapar mi orasi soru isareti.

Yine de 119 TL yerine 17 TL vermek icin alternatif olabilir.

Evet belki tavsiye olabilir, ama biz sesi belli oranda kessin diye kulak tikacindan bahsediyoruz, siz ise suyu kessin diye yapilan tikactan bahsediyorsunuz. Biri ses icin biri su icin.

Belki decathlon tikaci sesi kesiyordur ama kac DB kesiyor onu da bilmiyoruz. Normalde sanirim 15-20 DB ses kisma normal kabul edilebilir, belki decathlon 40 DB kesiyor. Hic bir fikrimiz yok. Motosiklet botu yerine lastik cizme giymekle ayni mantik bence. Ikisi de ayagi yagmurdan korur. Ama asil isini yapar mi orasi soru isareti.

Yine de 119 TL yerine 17 TL vermek icin alternatif olabilir.

Katılıyorum,

Şöyle ki,

Arkadaki bir aracin korna sesini %50 bir şekilde geçirdiğini söyleyebilirim.

Daha türkçesi,

Tikaç kulağimizda iken,girtlak seslerimizi duymuyoruz(dış seslere karsi tamamen boğmuyor).bu da bir kistas olabilir,herhangi bir iş guvenligi koruyuculari kadar ses izolasyonu yok.

Ayrica,AS motosafe urununu kullanmadim,farkini belirtemem,lakin bu urunun ergonomisi cidden başarili..

17tl verip denemek lazim,1 paket sigara parasi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar