Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Abi strok kısa ve çabuk devirlenen bir bloğa sahip, 0-60 çok iyidir güzel hızlanır ama 0-100 çok da bir şey söyleyemeyeceğim. :)

Bahsettiğin gibi alt devirleri biraz boş, tek silindir olmasına rağmen alt devirlerini pek beğendiğimi söyleyemem hatta belli bir devirden sonra motosikletin daha iyi çektiğini hissedebiliyorsunuz.

Son hız hiç denemedim, bir kere Mudanya rampasından aşağı 150 gördüm o kadar fakat bassam daha üst devirlere çıkacağından eminim.

Balansöre su pompası bağlı olmasa iptali ile farklı şeyler denenebilirdi. :)

Özledim Pulsar'ı toplayayım artık. :D
De haydi topla da gel artık mübarek gözümüz yolda kaldı yahu

Motosikleti
Yok
Arkadaşlar kabul edelim en iyisi ; 2+ silindir yüksek cc motor ile uzun yol mis gibi rahat rahat.

düşük cc motorlar ile de yapılır, ama yorar. 25 beygir+ motorlar sabit 120 ile gidebildiği için 200-250 cc ile de rahat uzun yol olur.

"yapılmaz" olayını artık kenara bırakalım :)

Whats-App-Image-2026-01-14-at-22-16-30.jpg

Bu olur mu, 2 silindiri var.

Olmazsa da sunun yeterince silindiri var sanki.

Honda-cob.jpg

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Honda-cob.jpg
bunlar 2. dünya savaşında daha çok subayların şahsi araçları gibi bir şeydi bi tanesiyle bile uzun yol diyebileceğimiz bi yol yapılmamıştır hatta bi yere götürülecekse kamyonların arkasında taşınırdı

Motosikleti
Yok
bunlar 2. dünya savaşında daha çok subayların şahsi araçları gibi bir şeydi bi tanesiyle bile uzun yol diyebileceğimiz bi yol yapılmamıştır hatta bi yere götürülecekse kamyonların arkasında taşınırdı
1) Uzun yol icin tasarlanmis bir arac degil zaten support arac olarak kullanildi, biliyorum.
2) Tamamen Arndiol'e karsilik olarak geyik olarak yazildi.
3) Subaylar icin filan yapilmadi.
- Gozetleme ve kesif ekipleri icin, piyadeyi desteklemek icin (yanina sidecar takilarak machinegun post olarak kullanildi), haberciler (ulak) kullandi, hafif sahra topu cekmek icin kullanildi, zirhlilarin ya da kamyonlarin giremedigi bozuk/camur arazilere muhimmat tasimak icin kullanildi.

Ama 2 silindir :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
1) Uzun yol icin tasarlanmis bir arac degil zaten support arac olarak kullanildi, biliyorum.
2) Tamamen Arndiol'e karsilik olarak geyik olarak yazildi.
3) Subaylar icin filan yapilmadi.
- Gozetleme ve kesif ekipleri icin, piyadeyi desteklemek icin (yanina sidecar takilarak machinegun post olarak kullanildi), haberciler (ulak) kullandi, hafif sahra topu cekmek icin kullanildi, zirhlilarin ya da kamyonlarin giremedigi bozuk/camur arazilere muhimmat tasimak icin kullanildi.

Ama 2 silindir :)
üretilme amaçları o ama sen bi subay olsan indian gelmiş üstüne mg takıp gönderir misin yoksa yanımda mı kalsın dersin 🙂

Kırmızı veya pembe kar yağsın abi, onu bekliyorum. 😁
Bursa da parçasımı yok nedir , İstanbul'dan alayım getireyim yav beraber toplayalım şu Pulsar'ı 😊

elin varmıyor biliyorum , benim Medley de arıza yaptığında ha bugün ha yarın derken 8-9 ay yattı garajda , parçalarınıda bulmuştum oysa bir türlü elim gitmedi , sonra birgün kendi kendime gaza geldim iki günde topladım 🤗

Motosikleti
D400

eline keleş alıp cepheye gideceksen olur :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hacmine göre gücü fazla ama dişli oranları max tork ve bu torkun geldiği devire göre belirlenir..

NS200 max torku 8000 devirde max gücüde 9750 de geliyormuş baktım şimdi..
tork ile güç değerini birbirine yakın devirlerde veren motorlar tabiri caizse racing karakterlidir..
yani çabuk hızlanır , top speed yüksektir ama alt devirleri cansızdır , bu sebeple vites oranları normalden biraz dahada kısa olabilir ki izlediğim videolarda N250 yi tokatlıyor NS200 ler ve 12.000 devirde 160 görüyorlar..

12.000 bölü 160 çarpı 120 yaptığımızda da 9000 çıkıyor valla tahmini yazmıştım en başta 🤔

8000 de 120 ile gidebilecek dişli oranına sahip olması ilginç , 60 ile 4000 devre denk gelir ki son vitesi kullanmak 80 ile bile keyifsiz olsa gerek..sen dişlileri farklı mı taktın yada izlediğim videodakiler mi değişik ? zaten bir anda 150-160 çıkıyorlar,
bu nasıl 200 cc dedirtiyor yalan yok 😊

abi dişli devir vs tamam güzel diyorsun da senin dediğin benzer güçteki motorlarda esas belirleyici olur. 12 beygir ile 25 beygir arasındaki farkı bu kadar detaylandırmaya gerek yok cünkü aynı güç kategorisinde bile değiller. sadece 200 cc ikiside.

şimdi 5 yıl kullandıgım motor konusunda seni ikna mı edeyim yoksa sen bana inatla "yalan söylüyorsun" mu diyorsun tam çözemedim :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
NS200 konusunda size net bir değerlendirme; İzmir / Ulukent > Ataşehir / 7Tepe - eski yoldan Topçular > Eskihisar feribot dahil 5,5saat. NS200 bence başarılı ama bakımını çok çok iyi yapmak gerekiyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
hadi canım şaka yapıyor olmalısın motosikletlerin kullanımından bahsediyorum okuduğum gördüğüm olaylar müttefik cephesinden o yüzden ondan örnek verdim
Uzerinde bmw amblemi var, daha ne olsun...

Indian ne alaka? BMW R75 fotograftaki motosiklet. Wehrmacht Indian nasil kullansin ?
Uralin atasi olan tam da bu arkadas sanirim. Sepetli bi de🙂

Motosikleti
Ns200 15"
Bursa da parçasımı yok nedir , İstanbul'dan alayım getireyim yav beraber toplayalım şu Pulsar'ı 😊

elin varmıyor biliyorum , benim Medley de arıza yaptığında ha bugün ha yarın derken 8-9 ay yattı garajda , parçalarınıda bulmuştum oysa bir türlü elim gitmedi , sonra birgün kendi kendime gaza geldim iki günde topladım 🤗
Bajaj'ın parçası her yerde var abi ondan yana problem yok, sadece benim dötümü kaldırıp toplamam gerek. 😁

Ama yakındır, toplamam 2-3 gün anca sürer.

eline keleş alıp cepheye gideceksen olur :D

abi dişli devir vs tamam güzel diyorsun da senin dediğin benzer güçteki motorlarda esas belirleyici olur. 12 beygir ile 25 beygir arasındaki farkı bu kadar detaylandırmaya gerek yok cünkü aynı güç kategorisinde bile değiller. sadece 200 cc ikiside.

şimdi 5 yıl kullandıgım motor konusunda seni ikna mı edeyim yoksa sen bana inatla "yalan söylüyorsun" mu diyorsun tam çözemedim :)
yok yahu yalan söylediğini ima bile etmedim sordum değişiklik yaptın mı diye 😊
teknik meselelere meraklıyım tork devrine bakınca kısa oranlı dişliye sahip olmalı diye düşündürüyor zira videolarda da çok canlı çok seri bir motor..

Motosikleti
Dominar D250
Camsız motorla uzun yola ne diyorsunuz peki? 100-120kmh ile çok mu yorar? Dominarın ekstra tur camı var ama görüntüsünü hiç sevmiyorum alasım yok, camsız uzun yolda 2-3 saat sürüş yorar mı?

Motosikleti
D400
Camsız motorla uzun yola ne diyorsunuz peki? 100-120kmh ile çok mu yorar? Dominarın ekstra tur camı var ama görüntüsünü hiç sevmiyorum alasım yok, camsız uzun yolda 2-3 saat sürüş yorar mı?

dominar 250 diyorsan o motor kısa sürede de yoruyor deniliyor.

düşük cc diyorsan ns200 daha yüksek diyorsan dominar 400 alman lazım. (bütçe az ise, yoksa honda vs önerilebilir)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar