- Motosikleti
- Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
- Konu Yazar
Kem küm.abi sen suzuki anasayfasına girip çıkıyorsan yakında yeni drz 4 patlatırsın gibime geliyor![]()
Kem küm.abi sen suzuki anasayfasına girip çıkıyorsan yakında yeni drz 4 patlatırsın gibime geliyor![]()
Gerçekten 200 cc civarı satılan Cbf 1590 tadında bir motosiklet yok. japon için söylüyorum. Mesela cbf 150 nin sıfırı olsa yada cbf 250 ben alırım.
Geriye doğru sollama çok iyiymiş...Eee yeter bu kadar küçük cc övme seansı, birazda zorluklarını kötü yanlarını yazalım.
Kendi deneyimlerime göre yazıyorum, ilave yapabilirsiniz.
1) Asfalt yollarda sürüyorsan kesinlikle trafik olacaktır. 60-70 mutlu mesut ilerlerken arkana mermer yüklemeye giden bir tır gelir. %90 o tır seni sollamaz, yolun kenarına geçmeye zorlar. Dibinden gider. Gazlarsın oda gazlar, hafif eğimli yere gelirsin motorun bayılır. Ezilmekten son anda kurtulursun, bildiğin tüm küfürleri hem motora hem tırcıya edersin. Ne keyif kalır ne heves.
2) Dağlık arazide sürüyorsundur, ilerdeki kamyonlar, otobüslerden dolayı şerit yoğunlaşır. Önünde arkanda başka araçlar, bir an önce sollama yapmaya çalışanlar. En arkadan biri kopar gelir, karşısında araba görünce senin üstüne sürer. Şu hengameden bi kurtulayım dersin, sollamaya bi çıkarsın, 3. günün sonunda sollama tamamlanır. Hele birde karşıdan rüzgar esiyorsa, geriye doğru sollama diye birşey varmış dersin. Çünkü sen öndeki aracı geçinceye kadar yerini doldururlar. Karşı şeritten araç görünce geri girmek istersin, giremezsin de.
3) Dağlık yollar biter, ohh rahatladım dersin... Düz ovada biraz daha seri gidebileceğini sanırsın. Ama rüzgar seni bekliyor. Tokatlamaya başlar, bi sağdan bi soldan. Gaz kolunu sonuna kadar çevirirsin, kopuk uçurtma gibi bi sağa bi sola. Gözüne sarı bir ışık çarpar göstergeden... Anaaa bu benzin ne ara bitti dersin. 125cc 100km de 6 litre yakmıştır.
4) Uzun yolda rahat etmek istersin. Motoruna tonla para harcar, uzun cam yan çanta topcase falan takarsın. Son hızın 20km/h düşer, yakıt tüketimi ciddi şekilde artar.
5) Benzin alırken pompacı, park ederken değnekçi, yolda giderken GS'ci sana saygı göstermez. Benzini doldurursun, biri gelir arabasını yanaştırır çekil ben benzin alacam diye. Otomobil parası ödesen bile park yerlerinde en dip köşeye gönderilirsin. Karşıdan gelen GS'ci grubuna bir heves el kaldırıp selam verirsin, görmezler bile. CGci yada R25ci apaçiler bela olur sana... aynı kişi 75 kere sollar seni.
Neyse yeter bu kadar... Sonuç olarak mevcut motorum 250-270km/h hızlara çıkabiliyor. Ama motorum gidiyor diye ben deli gibi gazlamıyorum. Seyehat hızım 100-120'dir. Yavaş gitmek için yavaş motora binmek gerekmez. (küçük cc motorum var ama uzun yola kullanmıyorum)
Cem Yılmaz'ın içeri doğru sıçmak dediği gibi olduGeriye doğru sollama çok iyiymiş...Polemik olmasın ( küçük cc ile uzun yol yapılmazcı demesinler ) diye bir şey yazmadım. Ama gerçekten küçük cc ile uzun yol kesinlikle güvenli değil. İki , üç kere 125 cc ile 150 km gittim kesinlikle akıl işi değil....
![]()
Monkey ile dünyayı dolaşmaya bile çıkan bu kadar insan yanılıyor olamaz diye düşünüp bir Monkey de ben aldım 2024'de valla.emeginize saglik paylaşım için teşekkürler.
Halen aklımda bir plandır Honda monkey 125 cc ile nordkapp yapmak![]()

Monkey ile dünyayı dolaşmaya bile çıkan bu kadar insan yanılıyor olamaz diye düşünüp bir Monkey de ben aldım 2024'de valla.
Selamlar.![]()
Motorları alıp-satsam doğruluk payı olabilir de son paylaştığım Monkey dahil motorlarım duruyor ve de sırayla hepsiyle tura çıkma planlarıma bu yıl da devam edeceğim inşallah.Bence siz küçük cc ile uzun turlar yapmak yerine uzun tur yapma hayali ile küçük cc motor alıp satmasını seviyorsunuzYada uzun turdan kastınız ev ile bayiler arası.
O fotoğraf Kırklareli Kıyıköy'den. Sinemayla veya sosyal medyayla falan hiç işim yok aslında, bilgisayar mühendisiyim. Fotoğrafçılık ve video çekimini hobi olarak yapıyorum. Ancak video işi çok yorucu olduğundan fazla uğraşmıyorum onunla. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.müthiş fotolar he. son attığınız 4 fotonun 2.si neresi acaba? sonradan attığınız videoyu da beğendim baya, tebriklersinema falan mı okuyosunuz kral
Haluk hocam, bence bu kadar motorun varken bir motor kiralama sirketi ac, yatacaklarina para getirsinler biraz. Kedilerin masrafi cikar hemMotorları alıp-satsam doğruluk payı olabilir de son paylaştığım Monkey dahil motorlarım duruyor ve de sırayla hepsiyle tura çıkma planlarıma bu yıl da devam edeceğim inşallah.
Uzun turdan kastımın ev-bayiler arası olup olmadığını konuda küçük motorlarımla yaptığım uzun turlardaki fotoğraflarla gösterdiğimi düşünüyorum valla.
Ve tabii ki önceki mesajınızda bahsettiğiniz dezavantajların neredeyse tamamını tatmış birisi olarak bu işin bir tercih meselesi olduğunu da belirtiyorum.
Büyük hacimli motorların da uzun yol için birkaç dezavantajı var önceki mesajlarda bahsi geçen.
En güzeli hem büyük ve hem de küçük hacimli birkaç motosiklet duracak garajda ve baharda tüm açan çiçeklerden polen toplayan arı misali her birinin tadına ayrı ayrı bakacağız.
Çok güzel olmuş. Benim boyuma olsa zamaında kesin bir msx veya bundan alırdım. Çok cici şeyler. Hele ki Ege Akdeniz vb. tatil yöreleri için mükemmel.Monkey ile dünyayı dolaşmaya bile çıkan bu kadar insan yanılıyor olamaz diye düşünüp bir Monkey de ben aldım 2024'de valla.
...
Dunya uzerindeki motorlarin %90i bize kucuk, ya da biz onlara buyuguzÇok güzel olmuş. Benim boyuma olsa zamaında kesin bir msx veya bundan alırdım. Çok cici şeyler. Hele ki Ege Akdeniz vb. tatil yöreleri için mükemmel.
Eee yeter bu kadar küçük cc övme seansı, birazda zorluklarını kötü yanlarını yazalım.
Kendi deneyimlerime göre yazıyorum, ilave yapabilirsiniz.
1) Asfalt yollarda sürüyorsan kesinlikle trafik olacaktır. 60-70 mutlu mesut ilerlerken arkana mermer yüklemeye giden bir tır gelir. %90 o tır seni sollamaz, yolun kenarına geçmeye zorlar. Dibinden gider. Gazlarsın oda gazlar, hafif eğimli yere gelirsin motorun bayılır. Ezilmekten son anda kurtulursun, bildiğin tüm küfürleri hem motora hem tırcıya edersin. Ne keyif kalır ne heves.
3) Dağlık yollar biter, ohh rahatladım dersin... Düz ovada biraz daha seri gidebileceğini sanırsın. Ama rüzgar seni bekliyor. Tokatlamaya başlar, bi sağdan bi soldan. Gaz kolunu sonuna kadar çevirirsin, kopuk uçurtma gibi bi sağa bi sola. Gözüne sarı bir ışık çarpar göstergeden... Anaaa bu benzin ne ara bitti dersin. 125cc 100km de 6 litre yakmıştır.
5) Benzin alırken pompacı, park ederken değnekçi, yolda giderken GS'ci sana saygı göstermez. Benzini doldurursun, biri gelir arabasını yanaştırır çekil ben benzin alacam diye. Otomobil parası ödesen bile park yerlerinde en dip köşeye gönderilirsin. Karşıdan gelen GS'ci grubuna bir heves el kaldırıp selam verirsin, görmezler bile. CGci yada R25ci apaçiler bela olur sana... aynı kişi 75 kere sollar seni.