Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
CT 125;

Sırf sana benziyor diye
Bu gün Altai Tank 125 e baktım
Suçluluk hissimi atamadım
Hep hayallerimde kaldın

Gerçekten 200 cc civarı satılan Cbf 1590 tadında bir motosiklet yok. japon için söylüyorum. Mesela cbf 150 nin sıfırı olsa yada cbf 250 ben alırım.

Motosikleti
D400
Gerçekten 200 cc civarı satılan Cbf 1590 tadında bir motosiklet yok. japon için söylüyorum. Mesela cbf 150 nin sıfırı olsa yada cbf 250 ben alırım.

adamlar kampanya ile horneti 390 k'ya satıyor cbf 250 getirip 350ye satarlar o nedenle kımse almaz bence :D

Motosikleti
1190 ADV
Eee yeter bu kadar küçük cc övme seansı, birazda zorluklarını kötü yanlarını yazalım.
Kendi deneyimlerime göre yazıyorum, ilave yapabilirsiniz.

1) Asfalt yollarda sürüyorsan kesinlikle trafik olacaktır. 60-70 mutlu mesut ilerlerken arkana mermer yüklemeye giden bir tır gelir. %90 o tır seni sollamaz, yolun kenarına geçmeye zorlar. Dibinden gider. Gazlarsın oda gazlar, hafif eğimli yere gelirsin motorun bayılır. Ezilmekten son anda kurtulursun, bildiğin tüm küfürleri hem motora hem tırcıya edersin. Ne keyif kalır ne heves.

2) Dağlık arazide sürüyorsundur, ilerdeki kamyonlar, otobüslerden dolayı şerit yoğunlaşır. Önünde arkanda başka araçlar, bir an önce sollama yapmaya çalışanlar. En arkadan biri kopar gelir, karşısında araba görünce senin üstüne sürer. Şu hengameden bi kurtulayım dersin, sollamaya bi çıkarsın, 3. günün sonunda sollama tamamlanır. Hele birde karşıdan rüzgar esiyorsa, geriye doğru sollama diye birşey varmış dersin. Çünkü sen öndeki aracı geçinceye kadar yerini doldururlar. Karşı şeritten araç görünce geri girmek istersin, giremezsin de.

3) Dağlık yollar biter, ohh rahatladım dersin... Düz ovada biraz daha seri gidebileceğini sanırsın. Ama rüzgar seni bekliyor. Tokatlamaya başlar, bi sağdan bi soldan. Gaz kolunu sonuna kadar çevirirsin, kopuk uçurtma gibi bi sağa bi sola. Gözüne sarı bir ışık çarpar göstergeden... Anaaa bu benzin ne ara bitti dersin. 125cc 100km de 6 litre yakmıştır.

4) Uzun yolda rahat etmek istersin. Motoruna tonla para harcar, uzun cam yan çanta topcase falan takarsın. Son hızın 20km/h düşer, yakıt tüketimi ciddi şekilde artar.

5) Benzin alırken pompacı, park ederken değnekçi, yolda giderken GS'ci sana saygı göstermez. Benzini doldurursun, biri gelir arabasını yanaştırır çekil ben benzin alacam diye. Otomobil parası ödesen bile park yerlerinde en dip köşeye gönderilirsin. Karşıdan gelen GS'ci grubuna bir heves el kaldırıp selam verirsin, görmezler bile. CGci yada R25ci apaçiler bela olur sana... aynı kişi 75 kere sollar seni.

Neyse yeter bu kadar... Sonuç olarak mevcut motorum 250-270km/h hızlara çıkabiliyor. Ama motorum gidiyor diye ben deli gibi gazlamıyorum. Seyehat hızım 100-120'dir. Yavaş gitmek için yavaş motora binmek gerekmez. (küçük cc motorum var ama uzun yola kullanmıyorum)

Motosikleti
K 1600 GTL
Eee yeter bu kadar küçük cc övme seansı, birazda zorluklarını kötü yanlarını yazalım.

1) Asfalt yollarda sürüyorsan kesinlikle trafik olacaktır. 60-70 mutlu mesut ilerlerken arkana mermer yüklemeye giden bir tır gelir. %90 o tır seni sollamaz, yolun kenarına geçmeye zorlar. Dibinden gider. Gazlarsın oda gazlar, hafif eğimli yere gelirsin motorun bayılır. Ezilmekten son anda kurtulursun, bildiğin tüm küfürleri hem motora hem tırcıya edersin. Ne keyif kalır ne heves.

2) Dağlık arazide sürüyorsundur, ilerdeki kamyonlar, otobüslerden dolayı şerit yoğunlaşır. Önünde arkanda başka araçlar, bir an önce sollama yapmaya çalışanlar. En arkadan biri kopar gelir, karşısında araba görünce senin üstüne sürer. Şu hengameden bi kurtulayım dersin, sollamaya bi çıkarsın, 3. günün sonunda sollama tamamlanır. Hele birde karşıdan rüzgar esiyorsa, geriye doğru sollama diye birşey varmış dersin. Çünkü sen öndeki aracı geçinceye kadar yerini doldururlar. Karşı şeritten araç görünce geri girmek istersin, giremezsin de.

3) Dağlık yollar biter, ohh rahatladım dersin... Düz ovada biraz daha seri gidebileceğini sanırsın. Ama rüzgar seni bekliyor. Tokatlamaya başlar, bi sağdan bi soldan. Gaz kolunu sonuna kadar çevirirsin, kopuk uçurtma gibi bi sağa bi sola. Gözüne sarı bir ışık çarpar göstergeden... Anaaa bu benzin ne ara bitti dersin. 125cc 100km de 6 litre yakmıştır.

4) Uzun yolda rahat etmek istersin. Motoruna tonla para harcar, uzun cam yan çanta topcase falan takarsın. Son hızın 20km/h düşer, yakıt tüketimi ciddi şekilde artar.

5) Benzin alırken pompacı, park ederken değnekçi, yolda giderken GS'ci sana saygı göstermez. Benzini doldurursun, biri gelir arabasını yanaştırır çekil ben benzin alacam diye. Otomobil parası ödesen bile park yerlerinde en dip köşeye gönderilirsin. Karşıdan gelen GS'ci grubuna bir heves el kaldırıp selam verirsin, görmezler bile. CGci yada R25ci apaçiler bela olur sana... aynı kişi 75 kere sollar seni.

Neyse yeter bu kadar... Sonuç olarak mevcut motorum 250-270km/h hızlara çıkabiliyor. Ama motorum gidiyor diye ben deli gibi gazlamıyorum. Seyehat hızım 100-120'dir. Yavaş gitmek için yavaş motora binmek gerekmez. (küçük cc motorum var ama uzun yola kullanmıyorum)
Geriye doğru sollama çok iyiymiş... :giggle: Polemik olmasın ( küçük cc ile uzun yol yapılmazcı demesinler ) diye bir şey yazmadım. Ama gerçekten küçük cc ile uzun yol güvenli değil. İki ,üç kere 125 cc ile 150 km gittim kesinlikle akıl işi değil....;)

Motosikleti
1190 ADV
Geriye doğru sollama çok iyiymiş... :giggle: Polemik olmasın ( küçük cc ile uzun yol yapılmazcı demesinler ) diye bir şey yazmadım. Ama gerçekten küçük cc ile uzun yol kesinlikle güvenli değil. İki , üç kere 125 cc ile 150 km gittim kesinlikle akıl işi değil....;)
Cem Yılmaz'ın içeri doğru sıçmak dediği gibi oldu :LOL:

Motosikleti
D400
Aslında güzelleme yapılacak birşey yok ortada.

her motorla uzun yol yapılır.

Yüksek cc ve 2+ silindir motorla daha güzel yapılır.

"yapılmaz" dememek lazım bu nedenle.

Motosikleti
Motorsuz
200cc motosikletim ile gayet mutluydum ta ki grup sürüşü ile Ankara - Bolu Yedigöllere gidip gelene kadar, dönüşte motosiklet ilandaydı.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
emeginize saglik paylaşım için teşekkürler.
Halen aklımda bir plandır Honda monkey 125 cc ile nordkapp yapmak 🙃
Monkey ile dünyayı dolaşmaya bile çıkan bu kadar insan yanılıyor olamaz diye düşünüp bir Monkey de ben aldım 2024'de valla. :)

Ön cam, Hella sis farları, Acerbis elcik korumalarla onu da tur motosikletine dönüştürmeye çalıştım.

Küçük bir de bagaj koydurdum ön kısma ama onu çok beğenmedim sonradan. Belki söktürürüm.

Motorda standart olarak alarm mevcut. Yedek anahtarında alarm kapatma düğmesi var falan.

Ve o alarm yüzünden aküsü çok çabuk bitiyor.

Daha birkaç yüz kilometre ancak yapabildim onunla.

Rodaj bakımını bile yaptıramadım ve garajda aküsü bitik halde duruyor.

Baharda aküyü değiştirip (ve muhtemelen alarmı da iptal ettirip) rodaj bakımını yaptırınca ümit ediyorum ki onunla da en azından birkaç yüz kilometrelik tura çıkabilirim.

Nordkapp için vaktim yok da birkaç günlük turlarda Monkey ile uzun yol yapmak keyifli olur.

Erkin Yeşil Monkey ile Gürcistan'ı gezip dolaştıktan sonra D915 civarlarında 2 Teke Alp Saraç ile buluşmuştu.

Alp o rotada Monkey ile bir test sürüşü yapmıştı.

Ben teşekkkür ederim.

Selamlar.👋

Motosikleti
1190 ADV
Monkey ile dünyayı dolaşmaya bile çıkan bu kadar insan yanılıyor olamaz diye düşünüp bir Monkey de ben aldım 2024'de valla. :)

Selamlar.👋

Bence siz küçük cc ile uzun turlar yapmak yerine uzun tur yapma hayali ile küçük cc motor alıp satmasını seviyorsunuz :) Yada uzun turdan kastınız ev ile bayiler arası.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bence siz küçük cc ile uzun turlar yapmak yerine uzun tur yapma hayali ile küçük cc motor alıp satmasını seviyorsunuz :) Yada uzun turdan kastınız ev ile bayiler arası.
Motorları alıp-satsam doğruluk payı olabilir de son paylaştığım Monkey dahil motorlarım duruyor ve de sırayla hepsiyle tura çıkma planlarıma bu yıl da devam edeceğim inşallah. :)

Uzun turdan kastımın ev-bayiler arası olup olmadığını konuda küçük motorlarımla yaptığım uzun turlardaki fotoğraflarla gösterdiğimi düşünüyorum valla.

Ve tabii ki önceki mesajınızda bahsettiğiniz dezavantajların neredeyse tamamını tatmış birisi olarak bu işin bir tercih meselesi olduğunu da belirtiyorum.

Büyük hacimli motorların da uzun yol için birkaç dezavantajı var önceki mesajlarda bahsi geçen.

En güzeli hem büyük ve hem de küçük hacimli birkaç motosiklet duracak garajda ve baharda tüm açan çiçeklerden polen toplayan arı misali her birinin tadına ayrı ayrı bakacağız.

Motosikleti
1250 trofi
güzel yazı olmuş, ama düşük cc ile uzun yola çıkmayın arkadaşlar mecbur değilseniz, ne gereği var?
şurda bi motor hobimiz var, onu da hen hen hen kamyon önünde yollarda harcamaya gerek yok valla, yavaş gideceksen her tür motorla da yavaş gidersin, ama güvenli kesin değil sodurlu88 güzel yazmış.
Hadi burası Türkiye güvenli değil dersin de, bak amcamıza Norveç'te çarptılar yahu :oops:

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
müthiş fotolar he. son attığınız 4 fotonun 2.si neresi acaba? sonradan attığınız videoyu da beğendim baya, tebrikler :D sinema falan mı okuyosunuz kral
O fotoğraf Kırklareli Kıyıköy'den. Sinemayla veya sosyal medyayla falan hiç işim yok aslında, bilgisayar mühendisiyim. Fotoğrafçılık ve video çekimini hobi olarak yapıyorum. Ancak video işi çok yorucu olduğundan fazla uğraşmıyorum onunla. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Motorları alıp-satsam doğruluk payı olabilir de son paylaştığım Monkey dahil motorlarım duruyor ve de sırayla hepsiyle tura çıkma planlarıma bu yıl da devam edeceğim inşallah. :)

Uzun turdan kastımın ev-bayiler arası olup olmadığını konuda küçük motorlarımla yaptığım uzun turlardaki fotoğraflarla gösterdiğimi düşünüyorum valla.

Ve tabii ki önceki mesajınızda bahsettiğiniz dezavantajların neredeyse tamamını tatmış birisi olarak bu işin bir tercih meselesi olduğunu da belirtiyorum.

Büyük hacimli motorların da uzun yol için birkaç dezavantajı var önceki mesajlarda bahsi geçen.

En güzeli hem büyük ve hem de küçük hacimli birkaç motosiklet duracak garajda ve baharda tüm açan çiçeklerden polen toplayan arı misali her birinin tadına ayrı ayrı bakacağız.
Haluk hocam, bence bu kadar motorun varken bir motor kiralama sirketi ac, yatacaklarina para getirsinler biraz. Kedilerin masrafi cikar hem😸

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Çok güzel olmuş. Benim boyuma olsa zamaında kesin bir msx veya bundan alırdım. Çok cici şeyler. Hele ki Ege Akdeniz vb. tatil yöreleri için mükemmel.

100 cc ile Türkiye turu attım 50 km / h hızla. Türkiye'nin dört köşesi, Kapıkule, İpsala, Sarp, Esen dere, Yayla dağ, sınır kapılarını gördüm, üstüne Bulgaristan, Yunanistan yaptım. Hiç bir tır veya kamyon sıkıştırmadı, Beni gördükleri zaman çok uzak mesafeden öbür şeride geçip arayı iyice açtıklarına emin olduktan sonra bulunduğum şeride geçtiler. Kamyoncu, tırcı diye küçümsesek bile trafik tecrübeleri çok fazla. Esas sorun otomobiller tecrübesi yok üç şeritli yolda sen en sağda gidiyorsun arkana geliyor selektör yapıyor, tampon dayamaya çalışıyor yetmedi korna çalıyor neden çünkü orta şeride geçmeyi beceremiyor, kafa basmıyor, seni tehlikeye düşürdüğünün farkında değil.

Ben 100 cc ile şehirler arası yola gece çıkmayı daha güvenli buluyorum, çünkü otomobiller daha az oluyor.

125 cc ile eşim ve kamp malzemeleri ve eşyalarımızla Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve en son Nordkapp a gittik. ( ama gelemedik :ROFLMAO: )

İki kişi ve o kadar yükle hiç bir zaman 3 litreyi görmedik. 6 litre yaktıran arkadaşlara selam olsun.

On senedir 100 cc ve 125 cc kullanıyorum şu hareketlerin hiç birine bir kere bile maruz kalmadım, Bilemiyorum belki benim saygı eşiğim düşük, yapılan muameleye Yarabbi şükür dedik, bu da bir ihtimal..

Hatta 100 cc ile full ekipman görünce biraz takdirle bile bakıyorlar. Yaz kış tam koruma olmadan kontağı bile çevirmem.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tabi ki yüksek cc, daha kaliteli, daha konforlu, daha iyi donanıma sahip motorlarla uzun yol daha iyidir, daha güvenlidir, daha konforludur. Burada zaten kimsenin "düşük cc ile yol yapılmaz, illa yüksek cc olacak" ya da "yüksek cc külfettir, gereksizdir, uzun yola uygun değildir" görüşlerini savunduğunu düşünmüyorum. Bu işler imkan meselesi. Motorun daha iyisini alabiliyorsan al ama alamıyorsan da elindekiyle yola çıkmaktan imtina etme, yola çıkıp sağ salim döndüğünde de "uzun yol için yüksek cc gereksiz, düşük cc daha iyidir" diye de artistlik yapma, herkes gıy gıy gıy hızlarda sürmek istemeyebilir.

Son düzenleme:
Burada yazılanlar herkesin kişisel tercihi ve kişisel tecrübeleridir,

Bu forumda olanlar başkasının yazdıklarına bakarak tercihlerini değiştirecek değil diye tahmin ediyorum.

Herhalde bazıları uzun zamandır didişemediği için saracak yer arıyor?

Neyse hep beraber yönetimden tekrar mı rica etsek banlı elemanın banını kaldırsın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar