Biraz önce Pulsar'ı incelemek için XR'ı aldığım bayiye gittim. Pulsara baktım, sonra XR'ları sordum hepsi satılmış. En az 7 8 tane daha vardı.
Satıcının dediğine göre Yamaha Kuba'ya dava açmış ve XR modelini tamamen aynı olduğu için kaldırmışlar. Bu yüzden tasarımı ve motorunu kısmen değiştirip farklı isimlerle satmaya devam ediyorlarmış. Önce Kr 139 du, sonra Ravan adıyla biraz daha değiştirip getirmiş Kuba. Hiçbirinin de randumanı Xr 125 kadar iyi olmamış. Bir de XR'ın motor kısmı Jianshe tarafından üretiliyormuş, ne derece doğrudur bilemiyorum. Xr'larımızın değerini bilelim
Bu arada benim uzun yol için hazırlıklarım hemen hemen bitti. Rotam aşağıda, sonradan bir iki değişiklik daha yaptım, şuan 608km olarak netleşti. Ağustosun 4 5 veya 6 sı Sabah 6 gibi yola çıkacağım, sallana sallana yaklaşık 11 saate varırım galiba.
Ermenek'e kadar yol güzel, sonra yavaş yavaş düzleşip monotonlaşıyor. Konya-Ankara arası ise dayanılmayacak kadar düz ve sıkıcı, 80-90 la gitmek keyif olmaktan çıkacak sanırım
-Mikrofonlu kulaklığı parçalayıp kaskın içindeki intercom yuvalarına monte ettim. Telefon görüşmesinin yanı sıra, navigasyon seslendirmesi için de yaptım bunu. 60-70 km hızlarda ses net olarak duyuluyor, yalnız daha üzerinde rüzgar işi zorlaştırıyor. Kulaklığın kask içinde varlığı yokluğu bir

, kullanmadığım zaman kablosunu dolayıp bir köşeye sıkıştırabiliyorum.
-Yanıma yedek buji, yedek zincir, kulak tıkacı, anahtar takımı, bıçak, elektrik bandı, lastik köpüğü ve lastik fitili alıyorum. Bir de taşınabilir batarya. Bunlar şuana kadar hazırlıksız yola çıktığımda ara ara amansız zamanlarda ihtiyaç duyduğum şeylerin derlemesi

-Topcase'im vardı, onu monte edeceğim, içinde hafif ve yolculuk sırasında kolayca ulaşabileceğim şeyler olacak. Su, yiyecek vs. Diğer ağır şeyler ,ihtiyacım olmayacaklar ve laptop artçı koltuğuna iki örümcek ağ ile bağlanacak.
-Motorun bakımları tam, kaç gündür eksiğini gediğini arıyorum fakat görebildiğim bir açığı yok. Yola çıkmadan zincir temizlenip yağlanacak. Motor yağı henüz 500-600km'de, değiştirme gereği duymadım.
Bir tavsiyeniz varsa, listeme eklemek isterim