- Katılım
- 4 May 2010
- Mesajlar
- 3,235
Orhan kardeşim hayırlı olsun. Ben de mekanik ten pek anlamadığım için laf kalabalığı yapmamayim ama bakımsız bir makine almışsın belli ki detaylı bi bakımdan sonra keyifle kazasız surersiniz inşallah.
Uzman arkadaşlara bi sorum olacak benimde. Arka disli yi janta bağlayan 4 vida dan 1 i yalama yaptı ve elle cektigimde çıkar vaziyete geldi. Bunun oluşum nedeni ve çözümü nasıl olur. Servise hemen gidemeyeceğini m yatacak bir süre motor bu süre zarfında merakimi gidereyim.
halilom mesajını şimdi gördüm, bir önceki sayfada gözümden kaçmış kusura bakma.
Önce sadece vida mı yoksa yuvasıyla birlikte mi ya da sadece yuvası mı yalama yaptı onu anlamak lazım.
Sadece vida yalama yaptıysa yenisiyle değiştirmek yeterli olur.
Yuva yalama yaptıysa servislerde yalama yerler için yuva açma aleti var, yalama olan yuvaya çelik spiral yerleştiriliyor.
Yoksa herhangi bir tornacı halledebilir.
Orhan007 bilgisayara geçince hortumun fotoğrafını atarım![]()
ilker abi bu arada ngk buji için bi model numarası falan var mı? internetten alabileceğimiz bi link atabilir misin biliyorsan.. netten almayı düşünüyorum..
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-yamaha-ybr-125-05-06-standart-buji-cr6hsa-ngk-buji-160143424/detay
Bu olur, ırıdyuma falan gerek yok.
AT7C nin eşdeğeridir, tabii daha iyisi.
Yok daha evvelki 60 bin yaptığım scoter o..
XR da problem yok, yatıyor zaten.
Bu arada benim arka dislide ki çıkan vidanin karşı tarafında bir somun varmış o zamanla gevşetip düşmüş. Aklınızda bulunsun arada sıkılığını kontrol edin. Orhan kardeşim sana da kolay gelsin.
1 lt tamamdır.
Ya hepsini koyuyorlar ya çok az artıyor.
Ben hep 1lt götürdüm yağ değişimine, az bu demediler.