abi sana bir konuda danışacağım.. motoru servise bıraktım bakım için..
Merhabalar öncelikle herkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsunbayadır yazan olmayınca yazayım dedim
benim motorun boğulma huyu geçti bi süredir yapmıyor allaha şükür.. bütün bakımların ardından halen 100km yi geçiremedim ama
rampa aşağı bile 5. viteste 7.500 devirin üzerine cıkaramadım
sonra farkettim ki benim zincir ve arka dişli sizlere ömür
sanırım en büyük etken bu.. tekeri döndürdükçe zincir bi bollaşıyor bi geriliyor.. zincirin arka dişlide sarılı kısmını tutup çektiğimde dişlerden çıkıyor o derece pert olmuş..
Sağolun sizinde bakramınız kutlu olsun arkadaşlar.
bakın zincir konusu açılmışken hatırlatayım 5000 li km lerde benim zincir kopmuş arka lastiği kitlemişti düşük bir hızda. Fazla güvenmeyin derim. Orhan kardeşim 100 lü km ler bizim motorlar için normal değerler fazlasını beklememek gerek.
amacım zaten hızdan ziyade dip gaz gitmemek.. sabit 90 la gitmek için dip gaz gidiyorum neredeyse.. amacım çok zorlamadan 90 km ile gitmek.. yakıtı arttıracaktır tahminimde güç aktarımında yaşanan kayıp
Jigle ortada iken normal kullanabilirsiniz fakat süratten keser ve benzin yakar. En yukarda ise pek düzgün kaçmıyor, gaz verince boğulup stop eder..
Motor ısındıktan sonra jigle aşağıda iken gitmiyorsa karburatör-yakıt-hava sistemlerinden birinde problem var.
Şuan en aktif sensin galiba kardeşim, gez toz takipteyim hergün bakıyorum![]()
Ters takılması mümkün mü bilmiyorum, musluğun depo içinde kalan kısımda yedek bölümüne denk gelen yerde pislik birikip tıkamış olabilir belki. Söküp kontrol etmek lazım.