Kuba Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

2014 modelleri satışta yok, bayide kalan 2013'leri alabilirsin. Bayiden bayiye değişiyor fiyat, burdaki bayi 2500 nakite veriyor, 2500-2800 arası değişiyor fiyatlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

Debriyaj telini manetin oradan ayarladım, vitesler tekrar pamuk gibi oldu, halilom vitesler geçmekte zorlanıyorsa telin ayarına bak derim, mümkün değil benimki hiç zorlanmıyor pıt pıt değişiyor :)

Bu arada, motorla ilgilenenlerle bir detay paylaşayım, kullanıcıları zaten biliyordur.
Direksiyon kilidi kontaktan, kontağı bastırıp tersine çevirince direksiyon kilitleniyor. Direksiyonu kilitli unutup motoru çalıştırma ihtimali yok yani. Bazı motorlar gibi eğilip platinin oraya anahtar sokmuyorsunuz :)

200km oldu motor, sürüş biraz daha yumuşadı ve vitesler biraz daha oturdu. Benzin göstergesi yarım deponun biraz üstünde.

Motosikleti
2013 Kuba XR 125 - 2023 MG V85TT
yaptım bende bi kaç kere ordan ayar ama değişen bişey olmadı. Arada yapıyor zaten sürekli değil. 6500 olduk bizde çok depolar geldi geçti. :cherry:

Motoru ilk aldığım gün arkadaş göstermişti bu kilit mevzusunu yoksa farkına varmazdım herhalde. Buralarda Allah nazarlardan saklasın hırsızlığın h si yok zaten motor kapalı yerde. :rendeer:

Arkadaşlar malumunuz motorumun bakımını kendim yaptım hava filtresini ybr nin filtresinden takmıştım ancak ybr nin hava filtresinde hava giriş bölümü daha küçüktü ben aldırış etmemiştim sonra ertesi gün baktım motor gitmemeye başladı sanki tıkanıyor çekiş baya düştü benimde aklıma filtrenin hava giriş kısmının küçüklüğü geldi akşam hemen söktüm filtreyi o kısımını genişlettim ayrıca sanki ileride açılabilsin diye bir delik daha bırakmışlar onuda açtım :) ama henüz test edemedim aklınızda olsun ybr filtre takarsanız durum bu
55ck.jpg

gpfv.jpg

bizim filtrelerin görünüşü böyle tabi bu ybr filtresinin hava giriş kısmı büyütülmüş hali(sünger takılı değil)
eifw.jpg

ybr hava filtresi orjinal hali
x9322.jpg

bahsettiğim delik
0td2.jpg

çıkan parçalar

Son düzenleme:
Bilgiyi listeme ekledim teşekkürler :)

Arkadaşlar, 5bin devirden sonra ayak peglerinde hafif bir titreşim başlıyor bende, sizde de var mı normal bir durum mu ?

Hava filtiresi olmazsa motor rölantide BELKİ çalışıyor ama GAZ verdiğinizde stop ediyor. Eğer hava filtre hortumunda çatlak-yırtık olursa, motorun performansını düşürüyor.
(kesin bilgi)

Titreşim ilk başlarda belki bizde de vardı ama farketmedik. Kollarım çok yoruluyordu yeniyken, kendimi kastığımdan olabilir, bir de fren debriyaj kolları biraz yukarda kalıyordu ondan da olabilir..
2000 yağ değişimine kadar bu tip şeyleri dert etmeyelim ama vidaları kontrol edelim, toplanırken düzgün sıkılmamış vidalar kalmış mı, veya gevşiyor mu?

Hava filtiresi olmazsa motor rölantide BELKİ çalışıyor ama GAZ verdiğinizde stop ediyor. Eğer hava filtre hortumunda çatlak-yırtık olursa, motorun performansını düşürüyor.
(kesin bilgi)

Titreşim ilk başlarda belki bizde de vardı ama farketmedik. Kollarım çok yoruluyordu yeniyken, kendimi kastığımdan olabilir, bir de fren debriyaj kolları biraz yukarda kalıyordu ondan da olabilir..
2000 yağ değişimine kadar bu tip şeyleri dert etmeyelim ama vidaları kontrol edelim, toplanırken düzgün sıkılmamış vidalar kalmış mı, veya gevşiyor mu?

Üstünkörü kontrol etmiştim ilk aldığımda vidaları, yarın gündüz gözüyle tekrar bir bakayım.

Bende gevşek 1-2 fiş vardı, N lambası ve benzin şamandra fişi, elden geçti düzeldi. Sağ fren maneti gelişigüzel toplanmıştı, ayarladım.. Buji çok sıkı olmayacak ama sıkı olacak bir o gevşekti, elimde 10-15 bin yapmış NGK vardı, rahmetli scooterdan kalma onu taktım, 10 bin daha gider. Piyasa bujilerini el kitabı 6 bin mil diyor, 10 bin km yani değişim için. Servise gittiğimde hep zincir de gerildi. Son gittiğimde artık orta sehpaya çıngır çıngır vuruyordu, değişin iyi bişi ile dedimse de bu iyiymiş daha dediler, gerdik kaldı. Ama bana sorarsanız bu fabrikanın taktığı zincirler UZUYOR. 5 bin olunca iyi bi zincir lazım, 6 binde kros yaparken koparanlar var. Kopmasa da zırt pırt germe işi ortadan kalkar. Ön lastikde ya minnacık delik var ya da siboptan salıyor, yarın sabahtan yağmur olmazsa iç lastiği yenileyip çıkanı yedek yapacağız. He bi de egsozdaki deliği tıkıyacağız, :)

Bende gevşek 1-2 fiş vardı, N lambası ve benzin şamandra fişi, elden geçti düzeldi. Sağ fren maneti gelişigüzel toplanmıştı, ayarladım.. Buji çok sıkı olmayacak ama sıkı olacak bir o gevşekti, elimde 10-15 bin yapmış NGK vardı, rahmetli scooterdan kalma onu taktım, 10 bin daha gider. Piyasa bujilerini el kitabı 6 bin mil diyor, 10 bin km yani değişim için. Servise gittiğimde hep zincir de gerildi. Son gittiğimde artık orta sehpaya çıngır çıngır vuruyordu, değişin iyi bişi ile dedimse de bu iyiymiş daha dediler, gerdik kaldı. Ama bana sorarsanız bu fabrikanın taktığı zincirler UZUYOR. 5 bin olunca iyi bi zincir lazım, 6 binde kros yaparken koparanlar var. Kopmasa da zırt pırt germe işi ortadan kalkar. Ön lastikde ya minnacık delik var ya da siboptan salıyor, yarın sabahtan yağmur olmazsa iç lastiği yenileyip çıkanı yedek yapacağız. He bi de egsozdaki deliği tıkıyacağız, :)

Montaj ve sarf malzemelerinin (Zincir, balatalar, contalar, borular, benim lastikler vs) kalitesi gerçekten berbat.
Biraz önce tekrar sürdüm motoru, denemek için biraz üst devirlere çıkardım motoru. 5-6.5 devir arası titreşim var,öncesi ve sonrası yok !
Motor bloğuna elimi koydum, titreşim bloktan gelmiyor, sanırım egzoz civatalarında gevşeklik var diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
6 binde kros yaparken koparanlar var.
biraz yanlış bi tabir oldu @ilkerabi kros değilde enduro gibi kullandım. teker yapmayı öğrenirken de çok yıprandı. Bende sürekli geriyordum uzuyordu sürekli. vida konusunda belirteyim daha önceden söylemiştim gözden kaçmasın kick start ın somunu düştmüştü. Motoru yıkarken ayak yere indi. O diş aralığında somun bulamadığımdan tornacıda yaptırmak zorunda kalmıştım aklınızda bulunsun.
Titreşime gelirsek eğer öyle bişey yok :mrgreen: Şahsen ben hiç fark etmiyorum dikkatimi de çekmiyor altınızda motor çalışıyor ufak bir kıpırdama olsun o kadar.

Yok hocam o kadar ufak bir kıpırdama değil, bir süre o devirlerde sürünce karıncalanma yapacak ve rahatsız edecek türden bir titreşim, anormal bir durum olduğunu düşünüyorum.
Önceki motorum bir hayli titreşimli olduğundan fazla duyarlıyım ben o konuda :)

Bir miktar titreşim bendede var 5000dd de hafif baslar 6000 de artar 7500 de kesilir ama karıncalanma yapacak kadar değil ben durmadan 350km yol yaptim herhangi bir karincalanma olmadi kendi kendine titriyor çok hafiften bu titreşim ybr de de var bahsettiğim 6/7 bin arasi bizimkinden daha az ama
Eğer motorla şase arasındaki vidalar gevşerse bu artiriyor titreşimi birde yağdan bir miktar fark ediyor ilk yağ iyi birşey olmadigindan da olur sana tavsiyem yağ değişiminde tam sentetik bir yağ koymandir.

Hava filtresi meselesi daha test edemedim su günlerde motorla isim yok ama ne kadar hava alirsa o kadar iyi gidiyor tabi biryere kadar mesela aksam serin havada cosuyordu motor daha iyi olması için egsozu actirmak lazim aldiği havayi atamazsa bi anlami yok

Zincir meselesine gelince iyi bir zincir şart bende biktim germekten önceki motorumun zincirini gerdiğimi hatirlamam çünkü aldigimda eski sahibi iyi bir zincir takmisti esnemiyordu ama iyi zincirlerde 80 / 90 tl civari sanirim

Son düzenleme:
En son ne zaman aldığımı unuttuğum benzin yedeğe yaklaşınca bu gün doldurup bi turladım.
312 KM de 7.544 lt yakmışız. Kışın yattığı zaman uçan kaçan dahil. 100 km/2.4 lt gibi bir rakam yapıyor.
Ayaklarda hiç titreşim duymuyorum, depoyu ayaklarımın arasında sıkı sıkı tutup dinledim, en çok gaz kütüğünde hissediyorum. Eser miktarda, bazısı yok diyebilir. 80-90 km den yukarı çıkamadım, hava güneşli ama deli rüzgar var, sağlı sollu adamı maymun eden cinsten.
Bu günlük bu sersemlik yeter diyoruz, ormana doğru akan deli trafikten ayrılıyoruz. Ön teker bekler..

Civataları kontrol ettim herhangi bir gevşeklik yok, umuyorum titreşim yağ değişiminden sonra bir miktar daha azalır.

Bugün Michelin Pilot Streetler geldi, geldiği gibi taktırdım.
Henüz test edemedim site içi ufak bir tur attım fren olarak mükemmeldi, biraz sonraki sürüşte izlenimlerimi yazarım.
Jant şeridi çekmeye çalıştım, Prosev marka jant şeritlerinin yapışkanı verimli değildi, janta yapışmadı. O yüzden çekemedim. Keiti'ye de 40 lira veremem açıkçası.

Motosikleti
Hayırlı olsun iç lastik taktınız mı bunlara?

Hayırlı olsun iç lastik taktınız mı bunlara?
Teşekkür ederim. İç lastik yok, tubeless'a çevirdim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

Arkadaşlar jantlara şerit çekebilen var mı ? Benim jantlara bir türlü yapışmadı şerit, prosev'den sonra farklı bir marka daha denedim. o da tutmadı.

Ön lastiği dönüş yönüne göre ters takmış olabilirler mi ?

Ön lastiği dönüş yönüne göre ters takmış olabilirler mi ?
Ustayla takmadan önce baya tartıştık bu konuyu :) Ben diyorum üzerindeki yöne göre tak, o diyor diş yönüne göre takalım.
Lastiğin üzerinde belirtilen dönüş yönüne göre takınca böyle oluyor. Dişler ters oluyor.
Vardır mühendis amcaların bir bildiği deyip taktık kitabına göre :)

Motosikleti
5. sayfada isobln in resimleri mevcut bi bak istersen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar