Normalde aynen bu şekilde kırıldı ise..
Kırık olan kısmı demir testeresi ile kesip aldıktan sonra yine kullanılabilir, 8-10mm daha içerde yiv var..
Moral bozukluğu olunca kesmek aklıma gelmedi, hava da yağışlı, sipariş verdim
Ybr nin yan sanayisini aldım ben 35 liraya internetten.. Gönderdikleri fren müşürü yerine küçük geldi olmadı. Ayrıca bunların sağ ayna yuvaları ters diş oluyor. Bundan alırsanız ayna da değişmeniz gerek.
Şehiriçinde wiwi'nin yan sanayi alttan müşürlü düz ayna dişli modeline parçacı 60 tl dedi. Ancak aynalarım da yeni bir ters diş tabi ki, yeni fren merkezini tornacıya götür, düz dişi terse çevir teklifi hiç sıcak gelmedi.. Zaten uğraşmayım diye yeni alıyorum, bi de tornacı frezeci ne ulan?
Gittim yine ybr müşürü aldım bu sefer de yuvası dar geldi, müşür içine girmedi. Havşa uçla genişletip zoru zoruna yerine oturttum, ancak müşürün fiş kısmı da bizim motora uygun değil, o yüzden üzerindekinin aynısını alın derim.
Önce kelepçesini söküp gidondan kurtarın.
Sonra fren hortumunu sökeceksiniz, biraz hidrolik akar, boyalı yerlere gelmesin, gelirse hemen silip yıkayın.
Yenisini takın, fren hortumunu yerine takın, yedek hidrolik kapağını sökün, biraz hidrolik koyup kapağı kapatın.
Bir- iki defa boşa freni sıkınca eskisi gibi çalışır. Hava almaya veya başka bir işleme gerek yok.
Eski merkezdeki hidrolik iyice çamur gibiydi..