Kuba XCG 150 İnceleme

ben bişey soracagım bi bakışta nasıl anlıyoruz yani fotograftan balansör olup olmadığını salakça bi soruysa kusura bakmayın gerçekten bilmediğim için soruyorum :silent:
Balansörlü
125-mx-grumble-7.png

Balansörsüz
125-mg-classic-3_63243600.png

İlk resimde diğerinden farklı olarak hava peteklerinin olduğu bir çıkıntı var, onun içinde oluyor balans mili işte.

Küçük olması benim için dezavantaj ama geri kalan kısmı güzel özellikle göstergeler :)
göstergeler güzel demişsiniz. klasik gösterge hatta daha kucugu. anlayamadım bu yorumu. klasik göstergeleri seviyorsanız bişey diyemem. far ustundekı kabartmalar guzel sadece bana göre.

Ne kaa ekmek o kaa köfte misali.Bence fiyatına göre oldukça iyi.Bunda da cg şasisi kullanılıyor.250 cc bile cg şasisine dayanıyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum.Bu motoru 2150 ye alıp 200 cc ye çıkarınca çok iyi olur bence.
aynen öyle, fakat motoruna göre küçük kalmış bu XCG150. bizim burda kim görse aynı seyı dedı. 178 boyum 68 kilomla oturmama ragmen biraz küçük kaldı altımda. dedigim gibi biraz daha şaşiyi büyütselermiş iyiydi. ama senın de dedıgın gibi CG şasisi kullanmışlar ayrı bi şasi üretmemişler demekki.

Kaynakları derken !? ne var kaynaklarında ? ve sence nasıl olması gerekiyor ? bir de ""geri dönüşüm yok herhalde bu motorda !
bi süre kaynakçının yanında çalıştım dogalgaz kaynakcısıydı dalları ayrı dıyebılırsınız fakat işinin en iyilerindendi. bi kaynak yaptı mı kelepçe gibi oludu. iki boruyu öyle bi kaynatırdı ki, bu kaynak mı süs mü derdin. bu yüzden kaynagın nasıl olması, iyi kaynagın nasıl olması gerektıgını az cok bılıyorum. cok yakından inceledim bu XCG'yi. tam da göz önünde bulunan yerlerde kaynak var ve üstüne üstelik bazı kaynaklar akmış etmiş saçma sapan şeyler olmus. dıkkat edıldı mı kaynaklı şasi kötü gözüküyor. ben detaylı ınceledıgım ıcın yazıyorum. başlıkta 'inceleme' diye boşuna yazmadım. 2150tl'ye çok iyi motor diye bakarsan tabiiki iyi. hemde süper. o konu ayrı benımkı ayrı.

Cb 125 e yer bu motoru :queen::queen: Hele yakından baktım hiçte kötü değil gösterge panelinin orayı çok beğendim ,.

Kuryelerde biniyor varmış demekki bu Cb125e de bi hayır :queen::queen:

Mondialin en güzel modeline bile tercih ederim bu Cb 125 e yi dış görünüş olarak ,
cb125e ne alaka anlamadım :sunny:

Balansörlü
http://www.mondialmotor.com.tr/files/2012/04/125-mx-grumble-7.png
Balansörsüz
http://www.mondialmotor.com.tr/files/2012/04/125-mg-classic-3_63243600.png
İlk resimde diğerinden farklı olarak hava peteklerinin olduğu bir çıkıntı var, onun içinde oluyor balans mili işte.

çok teşekkür ederim ben hiç dikkat etmemişim bir şey daha ögrendim sayenizde :):rendeer:

Balansörlü
http://www.mondialmotor.com.tr/files/2012/04/125-mx-grumble-7.png
Balansörsüz
http://www.mondialmotor.com.tr/files/2012/04/125-mg-classic-3_63243600.png
Peki bu çıkıntı itecekli tip motora sahip motosikletlere mahsus mu?Çünkü ybrde balansör var ama çıkıntı yok üstten eksantrikli motora sahip olduğu için mi böyle?

Peki bu çıkıntı itecekli tip motora sahip motosikletlere mahsus mu?Çünkü ybrde balansör var ama çıkıntı yok üstten eksantrikli motora sahip olduğu için mi böyle?

Ybr de balansör var mı ? :) Çin motorlarından farklı oluğu için gizlemiş olabilirler o çıkıntıyı. Ayrıca şasiye farklı şekilde bağlandığını düşünüyorum titrememesinin en büyük sebebi o :)

Bu fiyata bence iyi... Cg şase üzerine motorun küçük durması normal.Kalitesini ilerleyen zamanlarda kullanıcılardan öğreniriz ama mondial ve kanuni'den sonra pazarda önemli yerleri hedefleyen kuba'nın ortalamanın altı bir motorla karşımıza çıkacağını sanmıyorum.Motoru Bursa M.kemalpasa'da vitrinde gördüm gözüme çok küçük gelmedi ama muhtemelen dükkanın içinde olduğu için öyle gelmiştir.

Ybr de balansör var mı ? :) Çin motorlarından farklı oluğu için gizlemiş olabilirler o çıkıntıyı. Ayrıca şasiye farklı şekilde bağlandığını düşünüyorum titrememesinin en büyük sebebi o :)

http://www.motosport.com.tr/ybr-125-e1-balansör-dislisi
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-ybr-125-krank-ve-balansor-seti-07-08-09-10-11-77875430/detay/
http://denizmotortr.com/u-balansor_krank_ybr_125_2004_-model-2232.html
Varmış dostum demekki

Dış görünüş olarak çok hoşuma gitmişti resimlerde , fiyat olarak da çok çok uygun keşke balansör koysalarmış :(

yok ya olması imkansız. balansörü anımsatıcak hiçbişey taşımıyo motor.

ugrgnr kardeşim üşenmemiş incelemişsin.Çok teşekkürler.

sagolun ben de tesekkur ederım yorumunuz için. bu motoru, köylü tipli motorların dısında bi tarza sahip oldugu ıcın ıncelemek istedim. güzel de yapmıslar. artık zamanı geldı bu tarz modellere gecılmenın bence. kaç senelik modeller hala devam ediyor. nostalji falan da oldukları yok fakat hala köylü de köylü. Kuba XCG demiş modern dizaynını ortaya koymus cok iyi etmiş. Kanuni'nin S170T modelini de merak ediyorum. o da mart ayında gelicekmiş öyle söylediler. onu da inceleme imkanım olursa incelemek istiyorum. merak, can sıkıntısı işte :) insanın motosikleti olmayınca.. :mrgreen:

sagolun ben de tesekkur ederım yorumunuz için. bu motoru, köylü tipli motorların dısında bi tarza sahip oldugu ıcın ıncelemek istedim. güzel de yapmıslar. artık zamanı geldı bu tarz modellere gecılmenın bence. kaç senelik modeller hala devam ediyor. nostalji falan da oldukları yok fakat hala köylü de köylü. Kuba XCG demiş modern dizaynını ortaya koymus cok iyi etmiş. Kanuni'nin S170T modelini de merak ediyorum. o da mart ayında gelicekmiş öyle söylediler. onu da inceleme imkanım olursa incelemek istiyorum. merak, can sıkıntısı işte :) insanın motosikleti olmayınca.. :mrgreen:
Motor resimlerinizden gördüğüm kadarıyla Kuba adından beklediğimden güzel.Allah gönlünüze göre hayırlısını versin.En güzel anlarınızı geçireceğiniz birtane alırsınız inşallah

uğur abicim XCG şimdi iyi mi kötümü anlamış değilim ?

uğur abicim XCG şimdi iyi mi kötümü anlamış değilim ?

2150tl'ye göre süper. o fiyata cok bişey beklememek lazım. modern bi dizaynı var sadece. başka farklı bişey göremedim bariz olan. yorumları da okursan daha yararlı olur senin için. bu arada abi yok abi ne ya ? 17 yaşındayım :mrgreen:

dün servisine ve bayiisine sordum 2 side balansör var dedi ve birisi almış yeni sordum titreşim var mı adam yok dedi. AMA burda balansör yok diyor nasıl iş anlamadım ya.

valla kardesım yorumları okursan, ben de balansör varmış dedim fakat herkes yok yok dedı. dogru da dıyolar aslında bi bakıma. ne çıkıntısı var motor kısmında balansörü anımsatıcak ne de bişeyi. bayii'sinde bana var dediler. abi dedim ne balansörü ben bısey goremedım. yok dedi yeni teknoloji bunlar. eger sen de duyduysan titreşim yok balansör var diye, o zaman var demektir ve yeni bi teknoloji geldi demektir. nasıl bişey bu yeni teknoloji bilmiyorum ama bakalım gelecek yorumlar acıklıga kavusturur bu konuyu.

Balansör varsa bence bu motosiklet bu fiyatla yok satması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar