Kuba Kuba STR 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

rockthat1 Hayırlı olsun.Kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...

Bugün bizde Isparta Cross Enduro grubu olarak güzel bir arazi yaptık.Şimdiye kadar en çok keyif aldığım gezi bu oldu.

Önce Yuki'nin ön lastiği patladı.Kompresör görevini yaptı...

Buradaki crosscuların sucuktan sonraki vazgeçilmezi alabalık:)

Gruptaki motorlar.Yamaha,Ramzey,Honda (2),Hyosung,KTM,Yuki,Asya,Kuba ve Motoran.

Yaklaşık 6 saat süren arazide ufak tefek kazalar ve aksilikler yaşasak da harika bir gündü.

Günün özeti...

Videonun 8. saniyesinde gruba musallat olan köpeği KTM'li arkadaş uzaklaştırıyor...(bu aralar forumda sıkça tartışılan bir konuya cevap niteliğinde)

http://youtu.be/2_YEgMHNsWk

Herkese böyle keyifli araziler diliyorum.Tekeriniz düz bassın.

(youtube'da videonun sağ altındaki çarktan HD seçeneğini tıklamayı unutmayın)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Gruptaki motorlar.Yamaha,Ramzey,Honda (2),Husaberg,KTM,Yuki,Asya,Kuba ve Motoran.

Bugün bizde Isparta Cross Enduro grubu olarak güzel bir arazi yaptık.Şimdiye kadar en çok keyif aldığım gezi bu oldu.

teşekkürler. siz arka dişliyi normal mi kullanıyorsunuz büyüğüyle değştirdiniz mi. değiştirdiyseniz hangi marka mode buldunuz ya da tornada mı yaptırdınız bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Ben arka dişliyi değil de ön dişliyi değiştirdim(büyüttüm).Konuyla alakasız olacak ama araziye çıkmadan önce ufak tefek alet takımı(avadanlık),elcik koruma,lastik tamir spreyi yada kompresör edinmeni tavsiye ederim.

Ben arka dişliyi değil de ön dişliyi değiştirdim(büyüttüm).Konuyla alakasız olacak ama araziye çıkmadan önce ufak tefek alet takımı(avadanlık),elcik koruma,lastik tamir spreyi yada kompresör edinmeni tavsiye ederim.

valla şokta indirim vardı geçen gün motordan önce onları temin ettim. lastik tamir köpüğü ve kompresör vardı küçük boyutlarda. teşekkürler tavsiye için.

[url]http://i.hizliresim.com/xVPran.jpg[/url]

Buradaki crosscuların sucuktan sonraki vazgeçilmezi alabalık:)

[url]http://i.hizliresim.com/KqjGQB.jpg[/url]

[url]http://i.hizliresim.com/wvXj4v.jpg[/url]

Gruptaki motorlar.Yamaha,Ramzey,Honda (2),Hyosung,KTM,Yuki,Asya,Kuba ve Motoran.

[url]http://i.hizliresim.com/eadzXz.jpg[/url]

Yaklaşık 6 saat süren arazide ufak tefek kazalar ve aksilikler yaşasak da harika bir gündü.

Günün özeti...

Videonun 8. saniyesinde gruba musallat olan köpeği KTM'li arkadaş uzaklaştırıyor...(bu aralar forumda sıkça tartışılan bir konuya cevap niteliğinde)

Herkese böyle keyifli araziler diliyorum.Tekeriniz düz bassın.

(youtube'da videonun sağ altındaki çarktan HD seçeneğini tıklamayı unutmayın)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Gruptaki motorlar.Yamaha,Ramzey,Honda (2),Husaberg,KTM,Yuki,Asya,Kuba ve Motoran.

dostum güzel gezi olmus her zamanki gibi.
birde :)
motoranla str yi güç-cekiş /agırlık olarak kıyaslama sansın var mı aceba (xv250 galiba)

Teşekkür ederim Cem.Gerçekten çok güzel bir geziydi.Ben Motoran'ı sürmedim.Ama Str'yi götürdüğüm usta'da xv250 vardı ve çok şikayetciydi.Str'nin daha iyi olduğunu söylemişti.Hatta sonrasında Motoran'ı sattı.

Tabi bunlar bizim usta'nın gözlemleri.İlerki zamanlarda deneyip buradan tecrübelerimi paylaşırım.

Şunu da söylemeden geçmemek lazım.(Hard enduro'dan bahsetmiyorum)Tabiri caizse "at sahibine göre kişniyor" Altında ki motosiklet ne kadar kaliteli olursa olsun olay genelde kullanıcı da bitiyor.Tabi Japonlara göre çinlilerin arıza çıkarma olasılığı çok yüksek ama bakımlarını aksatmadığın ve limitlerini bildiğin sürece çinlilerle de gayet güzel cross yapılıyor.

Son olarak Asya RX 250 geziyi erken bitirmek zorunda kaldı.( deponun içindeki çacaklar,vs.) Biraz sıkıntılı bir motosiklet gibi.

Sana da geçmiş olsun.İnşallah kısa zamanda iyileşirsin.

Bu arada Türkiye'de bir ilk

Türkiye’nin kar üzerinde lisanslı sporcularla yapılan ilk motosiklet yarışı olan MotoSnow, Isparta il sınırlarında bulunan Davraz dağında gerçekleştirilecek.

Herkesi bekleriz.

Son düzenleme:
evet buzzard o rx sahibi arkadaşa bizim forumu okumasını söyle sıkıntılar yüzeysel basit sıkıntılar çözümleride forumda mevcut.. paylaşımlar içinde teşekkürler.

evet buzzard o rx sahibi arkadaşa bizim forumu okumasını söyle sıkıntılar yüzeysel basit sıkıntılar çözümleride forumda mevcut.. paylaşımlar içinde teşekkürler.

Rica ederim.Forumdan bahsettim. Takip edecegini söyledi. Dedim ya Çin malına sahipsen biraz daha dikkatli ve özenli olacaksın...

tabiki at sahibine göre kişniyor.
atına bakarsan, sesine kulak verirsen çinli de olsa japon da olsa yolda bırakmıyor.
ama yok dip gaz altındakinin canını alırcasına
kullanırsan limitlerin uzerinde kullanırsan, japonda olsa bir yere kadar dayanıyor.
çinli ise hemen beyaz bayrak sallar :)
bu arada max beni daha yolda bırakmadı,iki sene, 8000 km oldu. insallah da bırakmaz, bıraktırmam

tabiki at sahibine göre kişniyor.
atına bakarsan, sesine kulak verirsen çinli de olsa japon da olsa yolda bırakmıyor.
ama yok dip gaz altındakinin canını alırcasına
kullanırsan limitlerin uzerinde kullanırsan, japonda olsa bir yere kadar dayanıyor.
çinli ise hemen beyaz bayrak sallar :)
bu arada max beni daha yolda bırakmadı,iki sene, 8000 km oldu. insallah da bırakmaz, bıraktırmam

Aynı fikirdeyim Cem.Inşallah.

o kadar süre bu motoru kullandım, hiç dişlileri ile oyanama ihtiyacı hissetmedim. Her türlü arazide sürdük, hard enduro da yaptık, çamura da girdik. üzerindeki dişli gayet ideal. ktm ler ve kawasaki kxf 250 ler vardı grubumuzda, onların peşinden her yere gittim. Yeri geldi onların çıkamadığı çok dik rampaları çıktım. motorun çekişi gayet güzel hiç arka dişliyi büyütme ihtiyacı yok.
arka fren merkezi ile ilgili şimdiye kadar çok paylaşım yaptım. sorunuzun cevabını geçmiş sayfalardan bulabilirsiniz.

bugün şöyle dibine kadar bastım lastik hemen kilitliyor yani aslında fren tutuyormuş. ben biraz tekere falan kalkıcam dün bi kaç denedim ama bu torkla zor o yüzden büyütmek istiyorum dişliyi yoksa dediğiniz gibi normal şartlarda ideal gibi. hızlı cevaplar için herkese teşekkürler.

madem o iş için değişim yapacaksınız en kolay yoldan ön dişliyi bir diş küçültün,
hem masrafı az hemde zincir boyunu değişmeniz gerekmez

arkadaşlar o değil de benim motor 3500 km ye geldi ve hala arka fren merkezinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım :) acaba ben ''o sorun yaşamayan şanlı kişilerden miyim ?'' diye soruyorum bazen kendime :D tabi tedbiri elden bırakmadan her an tutmayabilir endişeside devam ediyor :D acaba sizlerde ortalama kaç km de ortaya çıktı bu sıkıntılar?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

@buzzard oğuz abi gayet güzel ve eğlenceli bir gün geçirmişsiniz gibi duruyor aranızda olamamak kötü oldu ama geçici süreyle gezilere ara vermeye karar verdim bahara doğru motoru satıp apache zx250r v4 almak var aklımda :)

dostum valla benimki de tutuyomuş kendi çapında:) dediğim gibi ss bi makinadan inip binince insan biraz tedirgin oluyo ama bugun kokune kadar basınca arka lastigin kayacak kadar sıkı tuttugunu farkettim:) umarım ben de sorun yaşamam fazla. zaten kros acemiliğini atıp büyütmek niyetindeyim.

benim motorda da 5-6 binden sonra olmuştu. Yani şimdiye kadar olmadı diye olmayacak anlamına gelmiyor :)

benim motorda da 5-6 binden sonra olmuştu. Yani şimdiye kadar olmadı diye olmayacak anlamına gelmiyor :)

:) dediğim gibi hocam beklenti büyük değil Allah'tan ucuz parçaları. honda'nın balataları sadece 375e aldım 375 bu motora harcasam fişek olacak ama hangi ustaya bu motoru aldığımı söylediysem çok sağlam olduğunu söyledi Kuba harici servisler.içime sindi oyüzden. umarım bi gün beraber arazi yapmak nasip olur:)

valla bakalım umarım kısa süre içinde bi sorun baş göstermez :) bende baharda satacam motoru ortalama 4-4.500 km olur o zamana kadar :)Gerçi alıcı bir arkadaşım olduğu için frende sıkıntı durumunda yine ben uğraşacam gibi :D

Arkadaşlar KUBAların arka jantının genişliği ne olarak geçiyor acaba?
Lastik değil jantın çapı

Yani şundaki gibi

http://www.rialli.com/urunler/motosiklet-yedek-parca/346_teker-grubu/3061__rialli-celik-jant-18-x-300-160x18-ms993/

Zira benim 200'lüğün jant çemberini değiştireceğim ama ne deyipde jant çemberini aratacağım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar