hocam bu bilgiye nerden ulaştınız ?
bugün size güvenerek, benzincideki pompadan şişirdim tekerleri
Bende öyle basıyorum.biraz araştırdım internette youtube da cub motor larinkine baktim lastik ölçusu ayni diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
Dragon 50 cc yükseltme
Arkadaşlar size bir sorum var.dragonu mu 110 cc ye çevirdim. Yeni motor almış gibi oldum. Çekişi çok iyi oldu.
Cub 110 luk silindir aldım. Parçacınin elinde 110 luk üst kapak yokmuş oyuzden 100 luk ust kapak aldım. 100 luk karburator aldim.
Silindiri taktim. Piston dışarı taştı. 1.5 mm falan. Silindirin altina 2 tane conta koydum. Taşma yarim mm e düştü. Silindirin üst contasını koyunca kapağa vurmazdı. Bende üst kapak 100 lük diye fazla sıkıştırma olmasın diye 2 conta koydum. Fazla conta koydum diye eksantirik zinciri çok gerildi yerine zor taktık. Karburatoru taktik subablari ayarladik biraz boş olabilir.çalıştirdik çok güzel saat gibi oldu.on disliyi 13 den 16 ya çikardim gayet yeterli geldi.Ve sonrasi
2. Vites 60 3. Vites 80 4. Vites 120 son hız, tabiki km ne kadar doğru gösteriyor bilmiyorum.
Şimdi gelelim soruna. Sehir içinde sıkıntı yok. Otabana çıkıp dedim. Dip gaz gidiyorum 80 120 arası birden oksurmeye basliyor kesiliyor. Duruyorum vitesi bosa alip çalistiriyorum. Sikinti yok saat gibi çalışıyor. Sonra kalkip gidiyorum dip gaz 80 90 3 km sonra yine ayni alttan çatirdar gibi manifolftan ses geliyor. Oksuruyor stop ediyor. Duruyorum çalistiriyorum. Sikinti yok. Dip gaz gidince boyle oluyor. Yarim gaz gidince sikinti yok dib gaz yapincada iyi gidiyor ama oksurene kadar. Sizce bu 110 luk yerine takilan 100 luk üst kapaktan mı oluyor.hararet yapiyor motor. Veya karburator mu bozuk. Sehir içinde sıkıntı yok çok iyi dib gaz gidince bir sure sonra manifolttan çatirdama geliyor oksuruyor.
Bi yerde bi hata yaptık ama ne
Yardimlarinizi bekliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------
Bu arada cc yukseltecekler 110 dan yukarı olmuyor. Silindi bloğa girmez tam 110 luga göre. Arada 1 mm boşluk kaldı.