Bu karbüratör probleminin sebebi, fabrikada koyulan ilk benzinden olabilir mi?
Evet aynalar hiç verimli değil. Dar bir görüş alanı var ve kör noktası çok geniş. Güvensizlikten dolayı mecburen sık sık kafayı arkaya çevirip bakmak zorunda kalıyorum.
Artık iyi kötü 1000'i geçtim ama hala bakım yaptırmadım. Ne yağ değişimi ne zincir yağlama ne somun sıkma falan hiç bir şey yapmadım. Sebebi de kopan km telinin gelmesini beklemem, hem ilk bakımı hem de teli bir kerede gidip halletmek istiyorum (Servis evime uzak akşam işten çıkınca servise yetişemiyorum). Eğer bakımı ertelemek motora zarar verecekse bu cumartesi bakıma götüreceğim. Ne dersiniz?
Servise giderken kendi yağımı yanımda mı götüreyim? Almak istediğim yağ Motul 5100 10/40 (Sosyal medyada ki önerilerden dolayı bu yağı almayı düşünüyorum). Serviste bulunur mu ki bu marka yağ? Eğer yağı kendim alıp gideceksem kaç litre alayım?
Dün yaklaşık olarak 60 km civarı sürüş yaptım çoğu uzun düzlüklerdi. Motor 60 km/hız periyodunda oldukça rahat gitmekte ve istenildiğinde 80 Km hıza yavaşta olsa çıkabilmekte. Kullanıcıların ve takipçilerin yine değerli bilgilerini ihtiyacım var. Sabahları bazen zor çalışmakta. Bu durumu nasıl çözebiliriz ?
Servisi ara ve geç gelirsem garanti dışı kalır mı diye bilgi al bazen 100 150 km geçince garanti kapsamı dışı diyorlar.
30 km deki motorun iç lastiği patladı bugün.
Nasıl oldu tam bilmiyorum, biraz dolaştım mahallede, çektim kenara bi su falan içeyim diye, 10-15 dk sonra bindim bi terslik vardı, bi baktım arka lastik inmiş.
Yakında benzinci vardı, gittim hava bastım, hava yine indi. Araç tamircilerine götürdüm, biz anlamayız dediler. Zor bela bi motorcu buldum, elimle ittire ittire götürdüm.
Açtı baktı iç lastikte ufak bi delik var hava kaçıyor. Yama tutmaz bu dandik duruyor dedi, yenisini taktı.
35 tl ödedim tamirciye ( gözüme batmadı rakam da, piyasasını bilmiyorum tabi )
Lastik değişirken tamirciyle sohbet ettik biraz, kuba niye aldık, çok yolun düşer bize falan dedi gözümü korkuttu kerata
Bu arada lastiğin patlama sebebi yüksek ihtimal jantlardan ötürü dedi. Tümseklere gir çık yapınca jantların iç kısmı lastiği delebiliyomuş. Orayada 4-5 tur koli bantı çekti, böyle daha iyi olur dedi.
Çok satıyor diye mi bu zam yoksa parçalara gelen %20 zamma binayen mi bu zam acaba
Nerede yazıyor 3750 olduğu ? ben bulamadım?
Web sitesinden tüm modellerin fiyatlarını kaldırmışlar. Bayilere sorarak öğrendim. Ayrıca sahibinden'de de yazıyor.