Mesela hala boğulma öksürme var mı karbüratör sıkıntısı var sanırım motorlarda o yüzden önemli. Ayarsız da olabilir ama 1000km de en az iki kere servise gittiği için çözülmüş olması lazım. Vites geçişleri sorunlu sanırım takılma yapıyor diyor bütün kullananlar acaba kronik mi yoksa rodajdan sonra çözülüyor mu. Lastikler naylon denmiş şastik değiştirdiniz mi değiştirdiyseniz ne aldınız. Hangi yağı kullanıyorsunuz. Soğukta çalışma olasılığı nedir motorun. Yani marş almama rolanti bozukluğu falan çok mu fazla. İlk aldığımızda aküyü değiştirmek ve sağlam bir akü almak gerekir mi. Eğer gerekirse üstündeki akünün boyutları nedir ve akü yuvasına kaç cm akü sığar. Benim burda birinde var motor adam hep jiglede mi kullanıyor anlamadım rölanti devri çok yüksek geliyor bana ses olarak acaba normali mi böyle. Titreşim nasıl motorda. Herkes stok olarak 60-70 hatta 100 yapar diyor fakat titreşim ne kadar ondan bahseden yok bilmiyorum başka motor kullandınız mı fakat titreşimi genel olarak ve yüksek hızlarda rahatsız edecek boyutta mı. Benim sorularım bu kadar cevaplayana teşekkürler şimdiden. Uzun kilometre yapanlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.
Boğulma, öksürme vs. karbüratör temizliği ve ayarından sonra hiç olmadı, sıfır. Onun dışında hiç bir şey yapmadım. Ne hava filtresi ne buji ne yağ ne de beyin değiştirdim.
Benim vites hala takılıyor

r: . Sanırım bu mobilette kronik sorun. 1. ve 2. vitesler. Takıldığı zaman kalkar gibi yapıp vitesi değiştirebiliyorum. Yani debriyajı hafif bırakıp azıcık gaz veriyorum hemen ardından debriyajı çekip vites değiştiriyorum, oluyor. Devrinde vites değiştirdiğim zaman takılmalar daha az oluyor.
Lastikler dandik. Aslında malzeme, işçilik ve toplama olarak mobiletin her şeyi dandik. Alenen Çin malı, zaten bunu bilerek aldığımız için gözardı edebiliyoruz (avantajlarından dolayı). Yıllar önce 2-3 sene kullandığım, 100cc 2 zamanlı Kawasaki'm vardı (bir sürede 80cc Honda mini motosiklet kullandım). Onun tırnağı olamaz onun için onunla kıyaslamıyorum ama diğer Çin mallarından daha hallice olabilir. Parça değiştirmelerini Önümüzdeki bahar yapacağım. İnternette ön ve arka 80/90 17 Michelin Street Pilot lastik önerileri var, iyi olduğunu söylüyorlar.
Ben daha yağ değiştirmedim ama yine internette diğer kullanıcılar Motul 5100 10/40 yağ önerisinde bulunuyorlar.
Soğukta zor çalışıyor. Bir kaç kere marşa basmam ve 1 dakika kadar beklemem gerekiyor, jikleyi kullanmıyorum. İlk aldığım zamanlar hiç öyle yapmıyordu tek marşta çalışıyordu. 1-2 dakika beklemeden kalktığımda ısınana kadar debriyaj sıyırması etkileri gösteriyor ısınınca düzeliyor. Bu sorun sadece bende oluyor olabilir yani mobiletimde arıza olabilir, bilemiyorum. İlk aldığım zaman rolantisi yüksekti sonra servise bakıma götürdüğümde usta sanırım bilinçli olarak düşürdü. Şu an rolantisi çok düşükmüş gibi geliyor ama ben rahatsızlık hissetmiyorum.
Akü ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum. Yalnızca akünün olduğu yeri açınca içinden mobilete uygun anahtar(lar) çıktığını biliyorum. Bende açıp almadım daha orada duruyor anahtar(lar).
Titreşim var ben rahatsız olmuyorum, başka bir motor kullanarak tartmam gerek. 50-60'dan (Kilometre telim hala kopuk olduğu için tam olarak bilemiyorum.)sonra başlıyor, mobileti zorlayıp bağırtmazsam daha az oluyor.
Piyasada motorun kendisi olmadığı gibi yedek parçaları da yok. Servis "parça geldiği zaman ben seni ararım" dedi. Hala bekliyorum ve muhtemelen gelmesi bayağı zaman alacak

ale: . Umarım karda kışta gelmez parça. Çünkü servis evime çok uzak.