@shadowmaster demirin alt tarafına değil, kornanın arka tarafına-demirin üstüne matkapla delik açılıp sabitlendi. Yani senin motordaki ile aynı işlem yapıldı. 5-6 aydır sorunsuz kullanıyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim ama led ampülle ilgili tam olarak öğrenmek istediğim şu. Bizim motorlarda ampülün duy yuvası nasıl? Ampül bacaklı mı, bacaksız-geçmeli duy yuvasına girecek olan kısmı ne şekilde olmalı? Ben yuva ile hiç oynamadan daha iyi ve beyaz ışık verecek bir ampül alıp kendim takmak istiyorum. Şimdilik farı açıp kurcalamak istemediğimden ampülün yapısını da bilmiyorum. Led almak istemiştim ama @blackghost ledlerde uzun kısa olmaz diyince selektör yapmam gereken zamanlarda kullanışlı olmayacağını düşündüğümden led ampülden vazgeçeceğim sanırım. Ama ampülün yuvaya geçecek kısmının yapısını bilmediğim için de şuan birşey yapamıyorum. Bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum..
Bir de daha önce konuşulmuştu ama sayfaları gezindiğim halde bulamadım. Bizim motorun akü değerleri tam olarak ne olmalı? Şimdilik bir sıkıntı yok ama aküleri değiştirmemiz gereken zamanda aklımda olsun diye soruyorum.
Ledlerde uzun-kısa olmaz demedim ben,uzun kısa olur elbette,selektörde yapabilirsiniz.Yanlış anlaşılmasın bu nokta zira led ampüller standartlaşdı artık.Her türlüsü piyasada mevcut.50 ile 100 tl arası güzel led farlar var piyasada ,bakmanız lazım ancak öncelikle farınızı söküp motosiklet ürünleri satan bir mağzada elinşzdeki ampule uygun göbekde far almanız lazım.Genelde led farlar komple olarak dipleri ile satılır buda orjinal farın kendi dip kısmı ile iptal olması anlamına gelir.Montajı ustalık ister biraz yada komple far çerçevesi ile değişimde yapabilirsiniz.En azından orjinal farınız yedekde kalmış olur.
Akü konusunda ise @Shadowmaster'la aynı düşüncedeyim,yüksek amperli akü takmanın faydadan çok zararı olacaktır.Bu birazda motor üstündeki elektirik ekipmanlarının fazlalığı ile alakalı bir durum,yani ekstra sis farı,çakmak bağlantısı,usb konektörleri vs gibi şeyler yüksek amperli akü isteyebilir ancak orjinak hali ile bu motorun daha yüksek amperli bir akü takmak bencede risklidir.