Sanlıulas kardeşim,
Kendi adıma şunu söyleyebilirim. Hız, beygir gücü, tork vs. kavramlar chopper/touring sınıfında tek silindirli bir motosiklet için (Kuba'da olsa, Yamaha'da olsa) bir anlam ifade etmez!
SL200 bir gezinti motorudur. Kullanım hızı 90-110 bandıdır. (bu sizin literatürde kaç tık'a denk gelir bilemem) Bununla gezeceksin arkadaş, tadını çıkartacaksın, doğayı izleyeceksin....SL200 trafikte diğer araçlara sağ/sol çekip tozu dumana katacağın bir motor asla değil!
Her şeyi manuel olan "malı meydanda" bir motordur. Biraz anlıyorsanız ya da ilginiz/merakınız varsa 6 ay içinde motorunuzun pek çok yerini kendi başınıza söküp takabilir, temizliğini yapabilir, hatta arızalarını giderebilirsiniz bile...Ben bundan büyük keyif alıyorum. Motorumun yağını kendim değiştirir, karbüratörünü söküp kendim temizler, sis farı/yanmayan ampül vb için elektrik tesisatına kendim müdahale eder, zincirini kendim temizler, rutin olarak civatalarını kendim sıkarım.
"Motoru daha yakışıklı hale getirmek için ne kadar para harcarım?" Bu tamamen hayal gücünle sınırlı. Forumda Blackghost, Shadowmaster ve diğer arkadaşların motorlarına yaptıkları eklemelere göz atabilirsin.
8.000TL verip 0 km alacağına ikinci ellere bakabilirsin? (4.000-6.500 bandında)
Motor gücünü artırma konusu... Henüz yeni motor alıyorsun. Güçlü bir motor istiyorsan (60-80 hp lik) zayıf bir motor alıp modifiye etmek yerine, başından doğru motoru seçmelisin! Hiçbir şey orjinali gibi olmaz unutma!