Eyvallah Mustafacim, görüşmesek motoru temizleyeceğim yoktu çok iyi oldu! Vakit darlığından fazla dolaşamadık ama bir daha ki sefere inşallah...
Bu arada bahsettiğin egzos olayını foruma taşıyalım, özellikle ustadlara soralım. Güzel tok bir ses almak için egzosa yapılabilecek müdahaleler nelerdir? Yapan var mı acaba?
kardeşim yanlış hatırlamıyorsam @ubim altlı üstlü altışar delik açmıştı. düşük devirlerde çok iyi ama yüksek devirlerde çok gürültülü olduğunu söylemişti. kaskının iyi yalıtımlı olmasından dolayı kendisinin değil etraftakilerin rahatsızlığından bahsetmişti. sana da bahsettim çok değil, az da olsa trafikte geldiğimiz belli olsun yeter.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
Merhabalar.
Konunun uzun zamandir takipçisiyim. Bütün yazılanları okudum, notlarımı aldım. Öncelikle forumdaki bu konuda emeği olan herkese kendi adıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Kendimi tanıtayım, Izmitliyim fakat okul icin Kıbrıs'da yaşıyorum. Daha once kuryelik yaparak +-250km şehir içi tecrübe edindim. Vitesli tecrübem sadece ehliyet sınavındaki kadar. Yaklaşık bir yıl öncesınden başlayıp temmuz gibi ekipmanlarımı tamamladım. Şu an sadece motosikleti almak kaldı ve bunun için pasaportumun çıkmasını bekliyorum. Kıbrıs'da SL200'ün 2.el fiyati bile 14.000TL. Bu yüzden Adana'dan 0 alacağım. Temmuzda aldigim fiyatlar 5.750 - 6.000 TL oldugu halde şu anda ayni yerler 7.500 TL fiyat istiyor. Tek bir bayi 6.500TL'ye veriyor. Umarım 2 hafta sonra SL200'ün sahibi olacağım.
Sizlere sormak istediğim bir konu, ben 103 kiloyum. Alabileceğim maksimum artçı ağırlığı uzun yolda ve kisa mesafelerde ne kadar ?
Şimdiden teşekkür ediyorum, saygılar.
ben 80 kiloyum. abim 75 kg. bazen işten alırım onu. arada da alacağımız ufak tefek şeyler için birlikte gideriz. öncelikle 13,5 beygir ve 200cc bir motordan muazzam bir çekiş beklemeyin. zira artçıyla yokuşlarda kalkarken motorun devrini alması biraz sürüyor. çok mu kötü? kesinlikle hayır. sizi trafikte arkanızdan "yürüsene bee" gibi kornalara maruz bırakmıyor ama alıp başını da gitmiyor. abimin işyeri eve yaklaşık 30 km. mesafe uzun sayılabilir. eskişehir yolunda 85-90 km/h rahat geliyoruz ki çok da zorlamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------
Ruhsatta izin verilen agirlik max. 315kg diyor..150kg motor olsa geriye 165kg kalir
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:52 ----------
Bu arada rodaj ile ilgili olarak;
400km yol yaptim devir saatinde 5.500u hic gecmedim ama 1.000km boyunca boyle mi surmeliyim??
Max hiz 70-75km civari surebiliyorum bu devirlerde, biraz sabir istiyor acikcasi...Bilgili arkadaslardan oneri alabilirsem sevinirim..
rodaj ile ilgili bilgi aşağıdakı gibidir:
0-150 km --- Bu süre boyunca gazı maksimum dörtte bir açın. 1 saatlik sürüş sonrasında motoru 10 dakika soğumaya bırakın. Çok uzun sürüşler yapmayın ve sürüş boyunca uzun süre sabit hızda gitmeyip hız değişiklikleri yapın.
150-500 km --- Gazı yarısına kadar. Asla ani devir yükselişleri yapmayın. Hızı sürekli değiştirin ve sürekli sürmeyin.
500-1000 km --- Gazı dörtte üç açın. Hızı sürekli değiştirin ve çok uzun sürüşler yapmayın.
benim tavsiyem şehirlerarası yollardan uzak durup şehiriçinde sürekli vites değiştirerek yapmanız. aynı vitesde uzun süreli sabit devir sürüşleri motorunuzdan tam performans almanıza sebep olabilir.
(RODAJ BİLGİSİ @SHADOWMASTER'DAN ALINTIDIR).