@shadowmaster cevabın için teşekkür ederim.
Danışmak istediğim bir diğer konuysa, sizce motoru sıfır mı almalıyım yoksa temiz 2.el mi?
Şunları göz önünde bulundurarak cevaplarsanız sevinirim. İlk motorum olacak ama çabuk kavrayacağıma eminim, araba kullanmayı da direk kavrayıp şehir trafiğine çıkabilmiştim zamanında. Şuan sl 200ün 2015 model sıfırı İstanbulda iki farklı motor mağazasında 6200 TL'ye satılıyor ve tüm türkiyeye ücretsiz kargoluyorlarmış. ( Bu da ayrı bi konu açıkçası kendi sitesinde 2015 model 7100tl iken farklı motor mağazalarında nasıl bukadar ucuza satabiliyorlar anlayamadım ) 2. ellerin temiz görünenleri 5000-5300 arasında değişiyor ama ilanların çoğu istanbulda ve ben motoru eskişehir veya izmirden alacağım, bu 2 şehirde pek ilan yok ve acemi olduğum için de motoru istanbuldan alıp direk uzun yola çıkıp kendimi riske atmak istemiyorum. 2 ellerin kilometre geri sarma sorunu da var tabi onu da motoru görmeye gittiğimde anlayıp anlayamayacağımdan emin değilim, diğer sorum da bu açıkçası 2. el alacak olursam yanımda usta götürürsem kilometrenin geri sarılıp sarılmadığını anlayabilir mi usta?
Biraz uzun oldu, ilk motorum olacağı için de biraz pimpirikliyim açıkçası. Sizce ne yapmalıyım Tecrübeli arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.