arkadaşlar superlight için fabrika tekerlerinden kurtulmak için tavsiye edilen tekerlek nedir? değiştiren arkadaşlar hangilerini tavsiye eder? ( fiyatlarıda yazarsanız süper olur )
michlein city grip lastiklerden alacaksınız,başka lastik ebadı uymaz.2 lastik sıfır fiyatları,servis ücreti ile beraber 500 tl ye yaptırmışdım geçen hafta.ölçüler ise aşşağıdaki gibi.
110-70-16
140-70-15
Merhaba bizim gidon tam olarak kaç cm ilgili saatten bende almayı düşünüyorum ama ölçü tam olarak ne olmalı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
gidon ölçümüz tam olarak "25mm" dir.harleyin gidon ölçüsü ile birebir kopyadır.
Bu arada motorumu nihayetinde servise verdim avcılarda.baya iş var motor üzerinde yapılacak.servise girdiğimde ekstra birkaç değişilik yapmaya karar verdik.
1 hafta serviste yatacak,az işde yok yani;
-T gidon değişimi olacak
-Orjinal gidon kelepçelerine 30cm lik uzatma kaynak yapılacak ve orjinal kelepçe sistemi bozulmayacak,sadece yükseltilecek.
-Tekli takometre takılacak,analog büyük devir saati ve dijital km,hız,sinyal ,vites vs hepsi bir arada olan modellerden.
-far fairing takılacak ve ön rüzgarlık iptal edilecek.
-koruma demirleri,manetler,depo altı nikelaj plastik aksamlar vs mat siyaha boyatılacak
-depomun yan kısımlarında olan dizliklerimden kaynaklı çiziklerden ötürü depoyuda boyatıyorum ve farklı bir çalışma yaptırmayı düşünüyorum buda 2 günlük bir iş gerektirecek.
-1.vites dişlisini değiştiriyoruz,bu ilk kalkışdaki ani öne ivmelenmeyi kesecek ve 1.vites ile boşa alama sıkıntısı düzelecek.sanıyorum 16lık denilen bir dişli ile değişecek ve 5.vites dişliside değişecek,böylece 90km den sonra olan vibrasyon biraz daha kesilecek bu sayadede hız 15-20 km daha artacak.Benim makine boşa düşmede sıkıntı yaşıyordu,gerçi rodaj döneminin sonundayım,ikinci yağ değişimim olacak onunda etkisi var ama motoru tanımak adına 1500km de bir hayli tecrübe edindim dolayısı ile vites dişlilerinin değişmesi konusunda bir sıkıntım yok zira servisdeki arkadaşıma güveniyorum.sağolsun her türlü isteğime cevap verdi.Kendisi her türlü çinli motorlara bakıyor,regalinde servisi ayrıca o yüzden neyin nasıl olduğunu çok iyi bilen birisi.
1 hafta motorsuzum anlayacağınız ama işler bitince güzel bir yaz bizi bekliyor inşallah kazaya belaya uğramaz isek.
Bu işlemler bitince,bayramdan sonra ikinci parti değişiklikleri yapmayı planlıyorum onlarda sinyal ve far değişiklikleri ile tekli sele dönüşümü olacak,ondan sonrada artık çok fazla bir yenilik yapacağımı düşünmüyorum,şuanki servis çalışmlaarı motorun zaten %60-70ini değiştirecek.
Burda maksat ,işin biraz custom tarafına kaymak yani bu işleri japon yada amerikan motorlarına yaptığınız zaman çok büyük rakamlar cebinizden çıkar oysaki benim 1000-1300tl gibi bir param cebimden çıkacak,sadece bir harleyin T gidonu 600 tl iken ben o fiyata dünya parça aldım aliexpress'den

dolayısı ile elbetteki farklı görünmek,kendi tarzımı yaratmak istiyorum.zaten chopper mantığıda öyle değilmidir?
amerikada harleyciler arasında meşhur bir söz vardır,her harley birbirine benzemez,her harley tekdir çünki sahibinin karekterini taşır