motor 7 binde her binde bir bakıma gidiyorum. binde bir bazen 700-800 km bir yağ değişimi yapıyorum.motorun kaç km de ve kaç kere bakım yaptın?
motor 7 binde her binde bir bakıma gidiyorum. binde bir bazen 700-800 km bir yağ değişimi yapıyorum.motorun kaç km de ve kaç kere bakım yaptın?
ben yine o zaman eski stil en alt konumda devam ederim yoluma
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------
kılavuzu artık başka dillerde de arıyorum ispanyolca almanca falan yinede sonuç alamıyorum.
genelde 90-100 km hızla yol katediyorum,devir saati 6000/7000 oluyor.tiz sesini sürekli duymak istemem.Jikle en alt kapalı, orta yarım, üst tam açıktır.
Tek silindir 200 CC bir motorun egzosunu açmayın bence, 3000-4000 devire kadar sorun olmaz ama sonra komik ve tiz bir ses alırsınız.
benim egzozlarda alt 6 üst 6 olmak üzere 12 delik açıldı sesi düşük devirlerde çok güzel, saydırması olsun tokluğu olsun tatmin edici hiç tek silindirden beklenicek ses değil açıkcası ama üst devirlerde biraz rahatsız edebiliyor. performans olarak bende bişey değişmedi yada ben fark etmedim. bu arada en son yaşadığım olayı anlatiyim, okuldan çıktım eve dönücem motoru çalıştırdım normal hiçbir sıkıntı yok yola çıktım devir artmaya başladıktan sonra değişik bir ses böyle balondan çıkıyo gibi bende direk servise gittim, ilk egzoz manifoltuna baktı çatlak falan mı oldu diye oradan değil, birileri yanmaz boruyu ve bir sürü başka boruyu kelepçelerini açarak boşa salmış o ( siyah üstü iple kaplı bir yanmaz boru ve bir kaç boru daha söyledi ama hatırlamıyorum) jiklem ile oynanmış. yani birileri motoru baya kurcalamış benim. yolda motor öksürmeye gaz yememeye falan başlamıştı son hız 80 olmuştu. servis bunlar kendi kendine olmaz sende bunları kurcalamazsın dedi ki hiç adetim değildir. motorlarımız dikkat çekiyo aman kontrol edelim binmeden önce sağına soluna iyice bakalım. son olarak servis bana jikle ortada kapalı aşağı pozisyon az açık(yarım) yukarı pozisyon tam açık dedi.
teşekkürler bende doğrusunu bu biliyodum fakat çok kafamı karıştırdı servis. garantisi zaten ocak ayında bitiyor benim motorun o yüzden kendi ustamıza götürücem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
bir sorum olucak vites yağı değiştirme diye bişey var mı?
homurtudan değil ama hayal edildiği gibi tiz bir ses değil o sebepten tizlikten demiyorum. ama o alt devirlerdeki tatlı ton kayboluyor. kesinlikle 2 zamanlı motorların egzozu gibi olmuyo ses yada başka bir 125-200 gibi tiz değil. dinlemek gerek
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
http://www.motosikletparcalari.com.tr/mondial-150-zat-gidon-direksiyon.html?search=gidon&page=2 bu gidon sizce nasıl olur. ölçüleri bilmiyorum alırsam ölçüp alıcam zaten. yada seyhan, caracal gidonu sizce nasıl olur biraz daha yüksek oldukları için