6 vites değil de ben keşke bir 500 CC ya da 250 CC V-Twin olsaydı demeden edemiyorum. O zaman elbette daha pahalı ve yakıt harcaması biraz daha fazla olacaktı ama sürüş keyfi nedeniyle SL200 gerçekten de tatmin edici. İnsan bir tık fazlasını istemiyor değil. Ayrıca ben yaz ortasında uzun bir gezi planlıyorum. Sonuçta 100 km = 1 - 1 saat 15 dakika mantığı ile yola çıkacağım ve plansız, kafamın estiği zaman istediğim yerde konaklamalı bir gezi yapacağım. Sanırım toplamda 2.500 - 3.000 km'yi bulacak gidiş dönüş. Gaz, debriyaj, fren teli, zincir yağını ve takım çantamı yanıma alıp çıkacağım, yola çıkmadan önce de yağ değiştireceğim. Amacım sakin, telaşşız ve gerçekten keyifli bir sürüşle dolanmak.
Geçtiğimiz hafta sürekli yol performansını test etmek için mini test yaptım. Otoban ve E5 karışık İstanbul-İzmit rotasında. Giderken fazla sıkmayıp 1 kahve molası verdim ve max sürati denedim. Düz yolda 115 yokuş aşağı 120'ye çok yaklaştı. En yüksek hızda bile tek silindirli 200 CC bir motor için titreşim kabul edilebilir seviyede. Rüzgarlı bir hava olmasına rağmen viyadük geçişlerinde, ben TIR sollarken ya da TIR'lar beni sollarken ciddi bir etkilenme olmadı. Bir kez daha fark ettim ki bu tarz bir yolda en keyif aldığım sürat 95-100. Daha fazlasını zorlamaya gerek yok, yol planları böyle yapıldığı sürece de gayet tatmin edici bir yol arkadaşımız var. Saat 10:00'da toplamtım vardı, İstanbul'da 08:30'da teker döndürdüm, 10 dakika kahve molası sonrası 09:55'de toplantı mekanına varmıştım. Dönüşte ise özellikle hiç mola vermeden 90-115 sürüş yaptım. Motorda herhangi bir "şişme" güç kaybı ve zorlanma olmadı. Yol boyunca tüm rampaları 5.vites ile rahat çıktım. Bizim berbat lastikleri denemek için Pendik-Kurtköy girişlerinde yonca dönüşlerini 4.vites ve 80-90 ile yaptım. "Ünlü" lastiklerimiz hafifçe gezse de sürüşü etkilecek derecede bir savrulma ya da kayma oluşmadı. Bir de özellikle denemek için yüksek devirde vites küçültüp lastiğin yol tutuşuna baktım, orada da hafif bir aptallaşma hissettim ama lastikler yolu bırakmadı. Lastik konusunda titizlenmekte çok haklıyız, şu anda sürüş dinamiklerimizi etkileyen temel faktör lastiklerimiz. Konuyu yeni okuyanlar için bir kez daha altını çiziyorum.
Kuba Superlight 200 alan herkes, mutlaka orjinal lastikleri değişeceğini de hesaba katmalıdır.
Ayna uzatma ile yaptığım modifikasyonun sonuçları uzun yolda da çok olumlu. Sağa sola eğilmeden ya da dirsek/omuz oynatmadan sürüş yapmanın keyfine vardım. Buna ek olarak İngiltere'den getirttiğim rider-scan de ayrıca arka trafiği salon-salomanje misali gösteriyor zaten. Tam sırtınızda bir motosiklet olmadığı sürece her türlü taşıtı görmek mümkün. Açı o kadar geniş ki, kendi yan aynalarımı bile görüyorum rider-scan'e baktığım zaman.
@BlackGhost, muhtemel senin ve benim siparişler aynı gemiyle geliyor. Ben de takip yaptırdığımda PTT sistemi tarafından teslim alındı, yüklemesi yapıldı görünüyor. Umarım sinyallerim ilk önce gelir.