Bu motoru aldığıma çok pişmanım...
Sıfır aldım, bakımlarını hiç geciktirmedim tam zamanında yaptırdım. Yağın, balata spreyinin, zincir yağının en kalitelisini kullandım. Soğumadan yıkamadım, yıkadıktan sonra muhtelif yerlerini wd-40ladım, tekerlerini değiştirdim, bujileri değiştirdim. İlk motorum değil, gayatte düzgün kullandım yani bu motor için yapılabilecek herşeyi yaptım. Ona herşeyi verdim fakat karşılığında bir kamyon sorun aldım.
Bir kere kesinlikle viteste çalışmıyor, ayaklık müşüründen dediler iptal ettik değişen bişey olmadı. Ne kadar ısınırsa ısınsın olur olmadık yerde stop ediyor, kırmızı ışıkta beklerken tak stop etti e bu viteste çalışmıyor zaten. Boşa almak neredeyse imkansız baya bir hareket ettirmek gerekiyor. Yani trafiğin ortasında kalakalıyorsun bir ton rezillik, ışıklara yaklaşırken boşa atıyorum çoğu zaman ama, aniden durmak gereken durumlarda çok sorun oluyor. Geçtik.
Frenleri leş gibi, arka teker zaten kampana hiç yok yani. Öndeki disk çok kalitesiz ve sürekli ses yapıyor, bir sürtünme sesi geliyor. Tekeri söktük, kaliperleri temizledik, sprey sıktık düzelmedi. Motorun kasası ağır olduğu için frenlerde ön fren can çekişiyor, durmak için çok geriden frenaj yapmak gerek yada ön fren arka fren + motor freni kombine etmek gerek. Birsürü iş yani, geçtik.
Artçı alınca motorun allahı kayıyor. Zincir sıyırmaya başlıyor tuhaf sesler çıkarıyor, durmak zaten imkansız, 3 usta gezdi did zincir taktık değişen birşey yok zincire anlam veremiyor kimse. Geçtik
En iyi gününde 100km/4 litre yakıyor, geçtik.
Bugün en son bir cafeye oturduk yarım saat geçti, motoru çalıştırmak istedim ses seda yok ışıklar yanıyor bi ateşlermiş gibi yapıyor ses yok. Ayaklıkla çalıştırmasıda ayrı bir dert zar zor çalıştırdık yarım saat dolaştık. Durduk bastım marşa çalıştı, yani akü bitmiş, duran motorun aküsü boşalmış.
Sonuç olarak kimseye kötü motor demiyorum, iyi bir motor. Fakat gördüğünüz gibi ben motora gözüm gibi bakıp, herşeyin en kalitelisini kullanmama rağmen sonuç bu. Kilometre daha 2 binde.
Saygılarımla.
Merhaba ben sizin kadar tecrübeli bir motorcu olmasam da sıfır bir sl 200 almış biri olarak düşüncelerimi yazmak istedim.
İlk motorum kawasaki klx 250, ikinci motorum kawasaki er6n di ve maddi imkanlardan dolayı motor küçülttüm fakat almışken sıfır alayım dedim ve sl 200 sahibi oldum. Ama almadan bu sayfayı neredeyse hatmettim. Öncelikle shadowmaster ve BlackGhost nickli abilerim sonra diğer kullanıcı arkadaşlarım sayesinde yeterince şey öğrendim diye düşünüyorum çünkü motoru alır almaz olabilecek sorunlara önlem aldım ve motoru istediğim şekle soktum. Yani karşıma ne çıkacağını az çok biliyordum ve beklentimi ona göre tuttum. Japon motorlardan sonra çok fark vardı yalan yok.
İlk olarak anlamadığım şey benim motorum viteste debriyajı sıkarak çalışıyor ayaklık açıkken de çalışıyor. Bu bence sizin motorunuzla alakalı. Stop etme sorunuyla ilgili daha önce rölantinin 1600 ile 2000 arasında olması gerektiğini söylemişlerdi ve ben ayarladıktan sonra hiç stop etmedi. İlk aldığım hafta yalan yok stop ediyordu ama rölantideymiş sorun. Boşa almak ise ilk 500 km de benim için de sorun du ama yağ değişiminden sonra kolay bulmaya başladım belki de ben alıştım o sorununuzu da anlamış değilim. Zaten benim motorum viteste çalıştığı için trafikte ortada kalmadım rölanti ayarından önce bir kere ışıkta stop etti debriyajı sıkıp marşa bastım devam ettim.
Fren konusunda haklısın özellikle er6n den sonra çok kötü geldi ama 120 yapan bi motorda şuana kadar bi tehlike yaşamadım. Zaten chopper bir motor olduğu için önceki kadar agrasif sürmüyorum ve öndeki araçla yeteri kadar mesafe bırakıyorum. Ayrıca ben o çöp lastikleri daha değiştiremedim siz bir de güzel lastik takmışsınız. Kaç defa yağmurda kullandım daha hiç kaymadım yani motorun çapını bildiğimden ona göre gdiyorum.
Ben daha orjinal zincir kullanıyorum ve sürekli eşimle biniyorum daha hiç bi yeri kaymadı ve ses gelmiyor. Ben 80 eşim 60 kilo acaba siz ne kadar yükle biliyorsunuz? Did zincir diyorsunuz ben orjinal dandik zincirle bile gayet güzel gidiyorum.
Her seferinde hesaplıyorum litre hesabı yapmadım daha çom km deki kuruş hesabını kullanıyorum km de 15 kuruş yakıyor. Bu da
Litreye göre sizin hesabınıza yakın. Ama 200 lük olup 15 kuruştan da daha ne kadar az yakmasını istiyorsunuz acaba? (ayrıca ben egzozu açtırdım yani fazla yakıyor normalden)
Aküm bitmiş dediniz ona diyecek hiç bir lafım yok haklısınız benim başıma gelmedi umarım da gelmez.
Motoru ilk aldığımda canımı sıkan tek şey sinek vızıltısı gibi çıkan sesiydi kimse farketmiyodu bende en dıştaki iki susturucuyu söktürdüm ve şimdi ses tam istediğim gibi oldu.
Yani bu durumda aklıma gelen; ya siz çok kaliteli motorlar kullandınız ve beklentilerinizi çok yüksek tuttunuz. Uzun süredir gittiğim ustaya hep kapıdaki motorları sorarım hepsi çinli ve şükrediyorum umarım başıma gelmez diye çünkü hepsi dökülüyor. Ya da siz çok şanssızsınız çünkü ne bu forumda ne de başka yerde bu motordan bu kadar şikayetçi duymadım görmedim. Bu fiyata chopper olarak fiyat performans yönünden daha iyi bir alternatif olsaydı zaten onu alırdım.
Umarım sorunlarınız tez zamanda düzelir eğer devam ederse satın siz o motoru çünkü mutlu değilsiniz o motorla. Motosiklet benim için manevi mutluluklardan sonra en büyük mutluluk sebebi o yüzden insan bindiği motoruyla mutlu olmalı. Tekeriniz düz bassın
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------
Bu da susturucu söküldükten sonraki ses. Videodan istediğim gibi belli olmadı forumdan bi arkadaş rica etmişti umarım işini görür
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------
Egzozun içi bu şekilde. Bi sonraki susturuculara dokunmadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------
Not: Etrafı rahatsız edecek bi yerde olduğum için çok yüksek devirde ses kaydedemedim. Bu ses 4 5 bin devir civarı