tyfn42 dostum aynen dediğin gibi ama benim ev müsait olduğundan bahçeye çekip ayarını yapıyorum o esnada da yağ basıyorum gidiyor. Yolda bırakmak derken ben yokuş çıkarken motorun dayanamayıp kendini koyvermesini kastediyorum(stop etmesi). Yoksa bozulmak anlamında söylemedim.
Ben ayaklık müşirini kendim konnektöründen söktüm. Motoru ısıtmak istediğimde illa üstüne binim ayaklığı kapatmak gerekiyordu(saçma). Ama müşiri sökünce bu sefer motor boş vites ışığı yanmadan start almıyor. İlla boşa almak gerekiyor yani. eh stop etmiş motorun vitesini boşa almak acık gıcık bir iş ama olsun. Ayrıca motor kullanımdan sonra stop edildiğinde peşinden tekrar ayakla çalıştırmak zor oluyor, ama marşla hemen çalışıyor(sebebini çözemedim).
Zincir ayarlama işi çok kolay dostum. Arka tekerin vidalarının olduğu yerde her iki taraftada salyangoz şeklinde bir ayar pulu var üzeri tırtıklı. Arka tekerin vidalarını gevşet, sakın çıkarma yada fazla gevşetme güvenlik açısından. O salyangoz şeklindeki ayar pulları hareket edicek kadar yani. Sonra motorun sol tarafına geç ve lastiği arkaya doğru kastır, o pullun dişleri ile sabitleme cubuğu arasında baya bi boşluk oluşuyor, o pulu zincir gerginliği istediğin şekilde olacak şekilde döndür, sonrada bir tık gevşet( öteki tarafı ayarlayınca bir tık kadar daha geriliyor çünkü). Burada dikkat edilecek nokta zincir lastiğe değmeyecek. Aynı şekilde öteki tarafada aynı işlemi uygula. Bunun sonunda zincir gerginliği elinle bastırıp çektiğinde 1,5-2 cm yukarı aşağı esneyecek şekilde olduysa işlem tamam. İşte bütün bu işlemi yapınca ellere yağ bulaşıyor ya bulaşmışken yağlıyorum bende zinciri

.
Motorun farları fabrikadan ayarsız geliyor. Bende de bayağı bir yukarıyı gösteriyordu. Farın altında bir vida var arkadaşlar, onu tornavida ile sıkıp indirin farı istediğiniz gibi. Arka stop lambası ile ilgili bende bir sıkıntı olmadı, ben kendim tüm far ve sinyallerin camlarını söküp ampülleri iyice sıkıp, silikonlayarak geri taktım, henüz bir sorun olmadı.
Genel olarak motorun basit ayarlarını öğrenmenizi tavsiye ederim. Zincir, rölanti, far, genel temizlik gibi... Ben kendi motorumu şasi, amortisörler ve elektrik tertibatı haricinde komple söktüm ve tekrar monte ettim, gözümle gördüğüm bir milyon tane hata var nerdeyse saymakla bitmez. Düzeltebildiklerimi düzelttim yamadım onardım yonttum... Bu sayede neredeyse herşeyini öğrendim. Vakti olana tavsiye ederim.