İki ay önce arabamı değiştirince sorunlar başladı. Yeni arabam eskisinden yarım metre daha uzun ve 5 metre. Arada sadece 50cm fark olsada düşünmeden park edenler yüzünden park yeri bulmakta büyük sıkıntı yaşıyorum. Akşamları 1 litre yakıtı uygun park yeri bulacağım diye dolana dolana tüketiyorum. Üstüne 2 ay sonra Kumburgaz yazlıkçılarının akşam trafiği başlayınca çekilmez hale gelecek.
Hal böyle olunca 40 yıl önce 2 yıl boyunca karda yağmurda okula motorla gittiğim geldi aklıma. Hergün 25km git 25km gel şeklindeydi. Motorumsa 50cc Fransız malı elden kontrollü 3 vitesli Motobekaneydi. 200 Alman Markına 2. el almıştım ve çok kahrımı çekmişti. Kaskımıda Topkapı bit pazarında 83 yılında satmıştım sanırım.
Böylece arayış başladı bende. Zamanım çok kısıtlı. Gidip ehliyetle uğraşacak vaktim ne yazıkki yok. Bu şekilde internetteki araştırmalardan 50cc nin B ehliyetle kullanılabildiğini öğrendim ama satıcıların gösterdiği motorlar hep scooter idi. Scootersa benim açımdan çok güvenilmez bir araç. Sanki bir tabureye oturmuşsunuz öyle gidiyorsunuz gibi gelir her bindiğimde. Motorcu arkadaşlarımın tabiriyle motor bacaklarının arasında olmalı. İnternetten biraz araştırınca RX9 a ulaştım. Neredeyse 40 yıl önceki Motobekanemle aynıydı. Üstelik ağırlığının 100 kg altı olmasıda benim açımdan önemli ve öyleydi. Biraz daha araştırınca Dragon 50 ye ulaştım. Dragon vitesinin standart motor vitesi türünde olması, devir göstergesi, yan koruma demirleri, oturuş tarzının RX9 dan daha rahat olması açısından daha bir kullanışlı geldi. Ayrıca muhtemelen gerekecek ve arkada hazır bagaj demiri var.
Otomatik vites olması açısından Yuli LX50 modelede baktım ancak ağır geldiği için Dragonda kararı kılıp 20 martta parasını ödeyip aldım. Noterlerin 1.5 gün sistemi kilitlenince ruhsat işi sarka sarka kaldı düne.
Ruhsat bedeli 138 TL.
Eğer ikinci el alısanız 185 TL ödemeniz gerek. Bunun nedenini noterde bilmiyormuş ama böyle diyor.
Plaka 17TL.
Bu arada LS2 kask ve eldivende alındı tabi...
Motor hala satıcının deposunda. Sabahtan gidip alayım diye yeltensemde bina altında koyacağım deponun anahtarının gelmediğini farkedip haftaya erteledim.
Satıcıda bir tane vardı ve her gelen istediği için deposuna kaldırdı.
Herhalde parasını ödeyip depoya kaldırtıp 15 gün sonra binen bir ben olacağım sitede

Günlük kullanım hedefim Bakırköy-Cağaloğlu arasında kullanım. Bakırköyden sahil yoluna girip Kadırga yokuşundan Çemberlitaşa ulaşmam gerekecek.
O yokuşu bilen bilir. Çok diktir ve durkalkıda çoktur. Otomatik vites 50cc ile o yokuşta durunca kalkmak çok zor. Bu nedenle vitesli motor. İstanbulda yaşayan bilir. Şirinevlerde Bahçelievler belediyesi önündeki adadan sporçular önünden kamu sağlığına çıkan oldukça dik bir yokuş vardır. Dragonla iki kişi (toplam 155 kg) o yokuşu rahatça çıktık diyor. Umarım Kadırga yokuşunda problem yaşamam.
40 yıl sonra motora dönüp yinede huzursuz hissetmem veya emniyetli bulmamam durumu olursa uygun fiyata satacağım. Buradan yazarım böyle bir durum olursa. Kazasız sürüşler.
... motoru 19 martta parasını ödeyip almışım. Fatura 20 mart. Motor 12 günlük. Kilometre " 0 "