Az önce baktığımda gördüm. Bendeki ayak freni lambası telini takmayıp öylece üstünde bırakmışlar. İyiki sallantıda düşmemiş. Yarın takacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:26 ----------
Bugün Bakırköy-Sahilyolu-Kadırga yokuşu-Cağaloğlu güzergahını kullandım. Git-gel 25km.
Öğleden sonra saat 3te depoda serin yerde durmasına rağmen, jikleyi yukarı alınca tek marşta çalıştı. Hiç gaz vermeden 2 dakika motoru ısıtıp jikleyi aşağı indirince o meşhur 30-35 derecelik garaj çıkışını rahatça çıktı.
Öncelikle yolda hiç sıkıştıran, rahatsız eden olmadı. Bu açıdan sevindirici.
Sahil yolunda 60 a kadar çıktım. 50 ile giderken motor en rahat durumda. 60 da titreme hissedilmeye başlıyor. 60 ı geçince tekleme boğulma emareleri görülüyor.
Kadırga yokuşunu hiç zorlanmadan 2. Vitesle çıktım. Trafiğin durduğu yerlerde 1 e atıp yine zorlanmadan kalkış yaptım. Bu açıdan sevindirici.
60dan sınra boğulmanın 3 nedeni olabilir diye düşünüyorum.
1. Motor 50kmde. Rodajda ve henüz açılmadı.
2. Birkaç videoda görmüştüm. Hava borusu selenin altından gittiği için sıkışıyor. Hava borusunu gövdeden çıkartıp direkt karbüratöre açık hava filtresi takmak gerek.
3. Motor yüksek devire çıktığında bu durum oluyor. Ngk İridyum buji ister.
15.000 devir dönen hobby amaçlı kullandığım iki zamanlı Zenoah bir makinem vardı. Yüksek devire çıkmaya çalışınca boğulma emaresi gösteriyor, motor yarım saat kadar çalıştıktan sonrada buji yakıyordu. Hiç kimse çözememişti nedenini. Tesadüfen Yenibosnada gittiğim bir tamirci "normal bujilerin 7-8 bin devir makineler için üretildiğini, bu devirlerin üstünde ateşleme hızına yetişemediğinden yandığını, İridyum buji kullanmam gerektiğini söyledi".
İridyum bujiyle o makineyi satana kadar 15-20 saat kullandım. Hiç buji değilrirmedim. Depoda bir tane yedek bulursam yarın takacağım.
İzlenimler...
İyiler...
Motorun gücü Kadırga yokuşunu rahat rahat çıkmaya yetiyor. Bu arada ben 60 kiloyum.
Frenler kampanada olsa 50-60 km sürat için yeterli görünüyor.
Önerilen hız olan 45-50 km/saat hızda motorda titreşim yok ve makinanın sesi bağırmıyor. Bu hızda motor sesi tatlı, zorlanma emaresi yok ve düz asfalt yolda yarım gaz altı bir gaz yeterli oluyor. Yine bu az yakacağının göstergesi.
2.vites geniş spektrumlu. Yokuşta olmadığım müddetçe 1.vitese ihtiyaç duymadım.
Vites göstergesi çok iyi. Kaçıncı viteste olduğumu anlayabiliyorum.
Sele rahat. Biraz öne kaymaya sebep oluyor ama alışınca daha geride ve rahat oturulabiliyor.
Kötüler...
Orjinal lastikler 50 den sonra asfaltı iyi kavrayamıyor. Değişmeli.
Hafif çukurlarda bile kıç atma eğilimi var. Mümkün olduğunca düz ve yavaş girilmeli.
Motorun vites mekanizmasına iyice alışmak gerek. Zorlanmalar oluyor. Bunu gidermek için sol el debriyaja iyice alışmalı.
Arada sürtme sesine benzer sesler geliyor. Nedenini öğreneceğim.
Sonuç...
Kuba sanırım bu motorları Türkiyede toplayıp vidalıyor. Kalite kontrole biraz daha önem vermeli...
Bunun dışında bu fiyata sevimli bir motor. E5 gibi hızlı akan trafikte biraz yavaş kalacaktır. Ama sahil yolu ve yan yollarda hız limiti 70e düştüğünden vede EDS ile sıkı denetim yapıldığından keza yine oto sürücülerinin büyük çoğunluğu bu limitlere uyduğundan sorun olmuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
Motorum 1 2 güne elime ulaşacak.Geldiği an açık hava filtresi taksam problem olur mu acaba
Bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.