balansör,motosikletin motor kısmında bulunan ve kranka bağlı mil ve dişliden oluşur.Krank devir yapınca,yüksek devirde mecburen titreşim yapacak.İşte balansör dennilen o dişli bu titreşimi üzerine alıyor ve üst kısma ve şaseye ggitmesini engeliyor.Böylece motosikletin kullanışı cok rahat oluyor ve bu tip modellerin bezdiriciliği braz olsun azalıyor.
evet Cg 150 ağır benim motorumda CG 150 ve şuanda ben 200 cc yaptım motorumu,şehir içi km başına 35-37 km gidiyor.Bence bu yakıt normal.Karbüratörünü ayarlatırsan az yaktırırsın.Tabi orta yolu bulmalısın.Benzin ayarını cok kısarsan bu sefer motor 150 cc lik bir motor performansı göstermez,çok açarsan bu sefer su gibi içer benzini.en iyisi ortası ne az ne çok.
bu modelin 100 lüğü daha 2 haftalık yeni çıktı dik motorlu ve 5 vitesli Kuba CG 100. 4vitesliside var dik motorlu olanının ama bu yeni modelin motor kısmına dikkat edersen Km 125-6 ile aynı olduğunu anlarsın.Hatta altı Km 125-6 ya göre büyük,200 cc lik silindirler oturuyor.Ama cg 150 gibi rahat değil titreme olur cunku 100 cc motor.
balansör sonradan eklenecek bişey değil kardeşim.Ha eklersin nasıl eklersin: motor kısmını komple değiştirmen gerekir aynı zamanda içini de..İmkansız yani Çitaya balansör takmak

)
CG 150 iyi bir makina ancak balansör oldugu için fazla hız beklemeyn.Çünkü balansör motosikletin titrememesi için krankın devrini düşürüyor bu nedenle cok hızlı değil.Ama 125 liklere fark atar o ayrı.Benim mootrda suan balansör iptal cok az bi titreme var cunku motoru buyuttum 200 cc oldu