KTM - Yamaha - TnT

Herkese hayırlı forumlar. eski motorumu sattıktan sonra yeni bir arayış içerisine girdim. Arkadaşlar super sport kullanıcısıyım. Önceki GsxR-600 motorumu sattım. Enduro naked tarzı motorlar da kullandım. Av ve doğa gezisi için yazlıkta yatırdığım cross motorum da mevcut. Racing motordan acayip soğumuş durumdayım.
Almak istediğim motorlar şunlar.

-KTM Duke 390
- Yamaha Xj-6
-TnT Benelli600

ktm diğer ikisinden tip olarak aynı olsada teknik olarak farklı biliyorum. Fakat kalitesi ve görüntüsü beni acayip cezbediyor. Tnt ve yamaha 4 silindir olduğu için tercih sebebim olabiilr. Arada kalmış durumdayım. Tnt hariç bir diğer motorların hepsini deneme şansım oldu. Racinge asla dönmeyeceğim. Ben istanbul trafiğinde rahat gideyim uzun yolda da belimi kıçımı başımı ağrıtmasın yeter diyorum. Racing ne şehir içi ne şehir dışı işime gelmiyor. Farklı önerisi olanları da dinlemek isterim. Saygılar.

4 silindirin son süratini ve motorun titreşimsizliğini özlemeyecekseniz duke 390 bence hem trafikte hem de genel kullanımda keyifli olur

Valla benim tercihim KTM DUKE 390 olurdu; çünkü şuan indirim var en azından Yamaha'dan yaklaşık 4-5 Bin TL daha uygun, ayrıca daha az yakıyor, ABS + Kaydırmalı Debriyaj sistemi mevcut, üzerinde de yanlış bilmiyorsam 2015 modellerden itibaren Pirelli Diablo Rosso 2 lastikler geliyor, iyi seçimler.

Diversion F e baktım. Görüntü olarak hiç hoşuma gitmedi. ayrıca fiyat çok uçuk. bu arada özür dilerim belirtmemişim ama motoru 2. el düşünüyorum. 2012-14 filan. yani en çok 4 silindir sesini özleyeceğimden korkuyorum zaten. ama şuan birinci tercihim KTM gibi görünüyor. hem fiyat hem yakıt hem kalite hem görünüş. Her yönden beni etkiliyor. Xj6 fiyat olarak biraz daha pahalı gibi ama motor özellikleri daha yüksek ve verimli. Bu arada 2015 duke390 larda kavramalı debriyaj eklendiği doğru bir de selesi değişmiş. çok önemli değil benim için. kavramalı debriyajı çok ararsam sonradan da ekletebilirim. Kısacası;
Ktm 390 Duke 2013 15.000 TL
XJ6 2012 18.000 TL
TNT 2015 20.000 TL

gibi rakamlar çıkıyo. Şu secenekler arasında XJ6 diye bir motor üretilmeseydi hiç kafam karışmayacaktı valla. Mt-07 ye de bakmıştım tur attım filan çok kötü geldi bana oturuş pozisyonu konforu filan şehir içi kısa kullanımlar için uygun olabilir ama 1 saatten sonra kesinlilkle beni aşar yol tututşunu filan da hiç beğenmemiştim. Başka fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Honda CB650F olabilir tam özellikleri bilmiyorum ama 4 silindir xj6 ile aynı sayılır onada bakabilirsiniz gayet alımlı bir Motor.

Valla maddin durumun elverişliyse sıfır bir KTM daha iyi olur, ingilizcem iyi değil o yüzden g.çeviri ile çevirdim gayatte anlaşılıyor; 2014 - 2015 KTM DUKE 390 farkları, öyle bi kaydırmalı debriyaj bi sele falan değil :queen:

-Buji aralığı 2015 modele 1 mm, birinci kuşak modeli 0.8 mm çıkarılmıştır. Buji boşluğu bir artış zamanlamasını geciktirir. Bir engelli zamanlama pek çok faydaları vardır. Bu eleştiri / prematüre ateşlemeyi ortadan kaldıracaktır. Diğer yararı bir soğutucu çalışan motorudur. Ancak, engelli zamanlaması da bisiklet ivme daha az çılgınca yapacaktır. Bu motorun uzun ömürlü ve güvenilirliği çıkarları yapmak için küçük bir uzlaşmadır.
-Radyatör fan düzeneği artık şekilde takılmıştır ziyade bisikletçinin bacaklarını kavurma daha bisikletin altına doğru sıcak hava yeniden yönlendirir.
Arka amortisör toz kapağı eklenmesi ile daha iyi toz / kir toleransı alır.
Amortisör arka yay artan kir / toz koruması için bir kapak koruyucusu alır.
Orijinal Duke 390 koltuk hava filtresi konut karşı ovmak kullandı. Güncellenmiş modelde, KTM ön koltuk kasıldı ve o ve hava filtresi muhafazası arasındaki açıklığı artmıştır.
El kulpları RC200 / 390 üniteleri ile değiştirilmiştir.
Gaz kavrama ve sağ şalter düğmesi vites olarak birbirleri ile artık karışıklık sürtme kaçınmak için yeniden konumlandırılmış edilmiştir olacaktır.
Göbek pan gevşeme periyodik 2015 modelinde ilk nesil Duke 390 tarihinde titreşim önemli bir kaynağı oldu, KTM bölümü nedeniyle rezonans gevşetin olmadığından emin olmak için karın tencerenin bağlar değişti.
Zincir kapağı artık gevşek bir zincir ile temasını engellemek için yüksek oturur. Bu can sıkıcı zincir tokat sesi azaltacaktır.
Yaka dişli yeniden tasarlandı.
Gösterge paneli 7500 kilometrelik servis aralığını karşılamak için yeniden programlanan olmuştur. Ayrıca, hız mantığı istenmeyen sıfırlama önlemek için değiştirildi.
Egzoz lastik amortisör titreşimi azaltmak için revize edilmiştir monte.
Çıkış miline kadar lider yataklar artık petrol sızıntısını önlemek için mühürlenir.
Yağ keçesi çıkış milinin yeni yaka karşılamak için daha büyük bir çapa sahiptir.
-Bağlantı çubuğu küçük ucunda bir çalı ile dayanıklı hale getirilmiştir.
Bir büyük değişiklik terlik debriyaj eklenmesidir. Biz zaten terlik debriyaj faydalarını detaylı ettik.
Ön çamurluk tasarımı su ve kir sıçramasına en aza indirmek için değiştirildi.
Daha malzeme çatlama azaltmak için arka çamurluk kullanılmıştır.
Arka çamur bekçi bisiklet üzerine sıçramasına kir önlemek için daha geniştir.
Göstergeler su sızıntı, ilk nesil Duke 390 bir sorunu önlemek için mühürlü oylandı.

Sti

Xj6 nin sesi kendini sevdirir. Bence sinifindaki gayet basarili motorlardan. Tnt sanirim servis acisindan sorunu vardi. Ktm de titresim ve topspeed te digerleri kadar yuksek olmadigini dusunuyorum. 4 silindir ve 210cc ayriyetten o ses icin 3000TL verilebilir gibi duruyo. Simdiden hayirli olsun.

Oncekikle Gsx-r dan niye sogudunuz ? Yada alicaginniz motorda ne gibi ozellikler ariyosunuz ? Sadece fark silindir sayisimi yoksa abs olsun suspansyon olsun ruzgar yemiyim bunlarda onemlimi yani :)

Oncekikle Gsx-r dan niye sogudunuz ? Yada alicaginniz motorda ne gibi ozellikler ariyosunuz ? Sadece fark silindir sayisimi yoksa abs olsun suspansyon olsun ruzgar yemiyim bunlarda onemlimi yani :)

hocam racing iyi güzel hoş havalı ve hızlı ama bana göre başka hiç bir artısı yok. istanbulun en yoğun bölgelerinde oturuyor ve dolaşıyorum. trafikte doğru düzgün gidemiyosun. atak ve pratik değil. ayrıca uzun yolda çok yoruyor. ve yakıtı çok saçma sonuçta bir motor sürüyosun turbo sti değil yani.arıza bakım gibi şeyleri hiç saymıyorum zaten. şehir dışındaydım cvp veremedim kusura bakmayın. ktm de karar verdim önümüzdeki hafta içi 2014 model birisiyle anlaştım gibi. 180 i rahat görüyo diyolar ama çok da önemli değil. Ses olayında da super sport olmadıktan sonra sesin bi önemi olmadığı kanısına vardım. ayrıca duke390 da titreşimin şaşırtıcı derecede az olduğunu bir çok yerde okudum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

bu arada maddi durumumu biraz daha toparlarsam ilerde super sport( sadece hafta sonları ve özel günler için 2. motor olarak) almayı düşünüyorum. maddi durum dedim çünkü 2. motor olarak alacağım ve bu kesinlikle sıfır S1000RR olacak inşallah. Öyle de bi hayalim yok değil :) Herkese teşekkür ederim. Haftaya Duke 390 ile görüşmek üzere :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar