İki kere Duke 390, bir kere Duke 200, bir kere de RC390 sürdüm. Sürüşünden hep etkilendim ama her geri dönüşümde içimden almam dedim. Sebebi de motorun selesi ile deposu arasındaki mesafenin çok kısa olması ve de buna karşılık sürekli selede öne kayma eğilimi yaratması. İnsan kendini düzeltmekten rahat edemiyor. Kısaca ergonomisi hatalı bir motor. 690 kasasında olsa tadından yenmez diyecektim ama demiyorum çünkü çok titreşimli motorlar. RC'nin titreşimden dolayı karenajlarından yaptığı gürültüyü Çin motoru yapsa burada 15 gün makaraya alırlar.
Hacım sele problemi aşıldı modellerdeki son güncelleme itibarıyla. KTM baya değişikliğe gitti hemen hemen her modelde 2015 itibarı ile. KTM güzel marka harbiden motorcu markası. Titreşim konusunda haklısın ben kendi motorumdan inip tekrar Duke test ettiğimde bu motor titriyor dedirtiyor yani. Bende tek silindir kullanıyorum ve bir sürü tek silindir motor test ettim. Ama titreşimi beni rahatsız etmiyor açıkcası. Tam tersine canlılık ve motor kullanıyorum hissi veriyor. Uygun şartlar oluşur ise Duke 690 almak istediğim motorlar arasında mesela...