Bu hafta sonu Spor Moto'nun test sürüşleri vardı.
Eski bir ninja 300 kullanıcısı olarak RC390'ı merak ettim ve 30-35 dakika kadar kullandım.
KTM RC390:
Düşük viteslerde ivmelenmesi çok güzel, selesi rahat, amörtisörler iyiydi.
Aynaları daha geniş olduğundan ninja'ya göre daha fazla şey gösteriyor.
Şehir içinde minyon tipiyle her deliğe girip gazı açıp uzayabileceğiniz eğlenceli bir motor.
Benim gibi 1.87 boyunda ve enine geniş birine ninja 300 bile ufak gelirken, RC altımda daha da kayboldu. :thumleft:
Test motoru olduğu için frenlere pek asılamadım. Ama 1 kez ışıklara gelirken gayet yumuşak fren yapmama rağmen ABS devreye girdi.
Test motorun da Tiger egzoz takılıydı. Takmayın abi tek silindir motora egzoz falan, ses çok kötüydü. :santa: 100 metreden sesi duyan bişey geldiğini farkediyor o ayrı.
Kawasaki Ninja 300
Oturuş pozisyonu rc'ye göre daha rahat.
110 - 120 km/s'ten sonra ninja'nın gidişi daha güçlü / zevkli / güvenli.
Çift silindir nedeniyle hissedilen titreşim çok daha az.
Şekil olarak değerlendirirsek, ninja 600'lük abileri daha fazla andırıyor, rc390 oyuncak gibi.

Uzun yolda RC'ye göre daha rahat gidileceğini düşünüyorum.
- - -
Tabi bunlar benim
subjektif yorumlarım, buna göre değerlendirmek lazım.
Marka olarak Türkiye'de KTM ve Kawasaki'yi karşılaştıracak olursak KTM açık ara önde. Spor Moto mağazayı motosikletlerle doldurup stoklamış, istediğiniz modeli görüp detaylı inceleyebiliyorsunuz. Personel sizinle ilgileniyor. Bu hafta sonu 200 Duke, 390 Duke, 200 RC, 390 RC, 1050 Adventure, 1190 Adventure modellerini teste açtılar. Alıyorsunuz motoru, 30 dakika kafanıza göre istediğiniz rota da takılıyorsunuz. Gayet kurumsallar. Kawasaki ise fuar da motosikletlerin üzerine oturmaya bile izin vermiyor. :farao: