Bu 27bin vermeye değer mi sorusuna tek bir açıdan bakılamazki... Örneğin ben ataşehir-şişli trafiğinde sabah akşam kullanıyorum. Bana hafif ara hızlanması yüksek ve az yakan bir motor lazımdı.Bunlara ek olarak şekil görünürsede tadından yenmezdi.
Ne alabilirdim?
600-800cc aralığında motorlar az yakmıyor eğer motor büyükse trafikte yoruyor genelde de en az 7lt yakıyor. honda nc ler az yakıyor fakat bu kezde ağırlığı fazla. Bu cc de fiyatlarda fiyatlarda 10bin fazla. 2.el bakmak gerekir. Hondanın CD500F i alınabilinirdi ama CB 500X i görünce zaten görünüşünü çok beğenmediğim motordan dahada soğudum.Bu arada onunda ağırlığı 200kg. Beygir gücü ise duke390 la aynı gibi.
Duke 390 hafiflik olarak işime çok geldi çok kıvrak ve trafikte ara hızlanmaları tam tadında. 3,5-4lt bandında yakıyor. Gösterge zaten efsane. Telefonu bağlayıp arayan kişiyi görmen falanda iyi olmuş. Isı sorununu çözmüşler bu sıcaklarda trafikte ısı göstergesi yarıyı geçmedi. Fan sesi çok diyenler var mesela ama trafikte osesi duymuyorsunuz. Yanlız bir nazarlık şart herkezin gözü üstünüzde ışıklarda falan.
Son hız meraklısı değilim ama şöyle bir hızlanıyım dediğinizde tatmin edici hızlanma max 130'a kadar sonra 140a kadar yavaşlayan ve gitmiyor diyeceğiniz bir g kuvveti var, sonraki hızlar ve o youtube videolarındaki hızlar için yokuş arkadan rüzgar veya düz uzun yol gerekir. Bu gereksiz çabayada gerek yok.. bana bu hızda köprü çıkışlarındaki düzlük için zaten yeterli geliyor.
Titreşim var mı evveet var. benim yolum max 30dk sürdüğünden rahatsız ediyor mu hayır. 30dk yolculukta titreşim bune böyle dedirtip el ayak uyuşukluğu yapıyor mu hayır. aynada titreşim görüntüyü etkiliyor mu hayır.
Bu arada 2014 model 390 ı 2 sene kullanıp bunu aldım çünkü benim taleplerimin çoğunu karşıladı. Bu arada 45-60 gün boşta kaldım satış ve yenisinin gelisi arasında. Bu sırada kayınçonun bmw s1000xr ını kullandım. yakışı bende ortalama 7,5 du 1000lik iiçin trafikte gayet iyi fan sesi o motoru soğutmak için duke 390 kadardı

Birde trafikte gidemeyince o fan susmuyordu

Ağır motor birde yüksek parmak uçlarım deyiyor durduğunuz zaman biri sıkıştırırsa falan dengeyi kaçırdınız mı hayatta tutamazsınız. Heeee ama köprüden çıktınız 1.vites 40la mesela verdiniz benzini 2. vitese attığınızda 120 olmuş oluyor 150de 3 e atıyorsunuzki a trafik var
Neyse aslında gönül isterki herkez en az 2 motor alabilsin.