- Konu Yazar
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim, geçende bir konu açtım ikinci motor tavsiyesi için.
O konuda Duke 390 da karar kılmıştım, fakat çok güçlü makine bir yerden sonra şehir içi trafiğinde beni yorar mı diye de düşünmüyor değilim.
Şimdi acaba Duke 200 mü alsam diye düşünüyorum. Duke 200 alırsam 3 5 ay sonra bu bana yetmiyor diye düşünür müyüm bilmiyorum.
Ne yapacağım bilmiyorum resmen sıyırmak üzereyim. Bu arada GS2 aldım, tecrübe olarak ta 5700 km civarı 125 cc kullandım.
Ara ara bende ''acaba duke200 alsamıydım'' diyorum, hiç duke200 kullanmadım. Bir saat kullansam karar veririm ama denk gelmedi =) şehir içi trafiği için 390 dan korkma, bisiklet gibi =) girmediği yer yok.
Sen neden acaba 200 mü alsaydım diyorsun diyecek olursan; ben yüksek cc motosiklete tövbeliydim, 250cc yukarsı asla almam diyordum.. Ne kadar iyi sürersen sür Türkiye yolları ve şoforleri malum. Geçenlerde artçımla mangala giderken arkadan gelen arkadaşım ışıklarda beni uyardı, ''ne biçim yatıyosun basaklar sürtüyor'' diye.. oysaki ben farkında bile değildim çünkü virajda çok kararlı ve çok iyi lastikler var üzerinde.. Bu riske değer mi? tartışılır. İnsan kendine engel olamıyor, güzel asfalt,tatlı virajlar görünce veriyor küsküyü..Duke200 alsaydım en azından bassam bile belli bir limiti olacaktı motosikletin.. 390 da verdikçe uzuyor.
Yani olay tamamen elinin altıdaki gücü var diye kullanmak ile ilgili. Çok şükür istesem R1 de alabilirim ama tercihim duke390 oldu.Risk yüzdesini azaltmak amaçlı. İyi lastik ve abs nin 390 ı tercih etmemde büyük rolu oldu. Eğer duke200 alsaydım iyi bir lastikte alacaktım. zaten temiz bir duke200 abs alsan, iyide takım lastik taksan, 390 ile aralarında dağlar kadar fiyat farklı kalmıyor.
Son düzenleme: