en son götürdüğüm bir usta motor yutkunuyor enjeksiyonun temizlenmesi lazım dedi. bu etkili olabilir mi acaba yakıt tüketimi konusunda?
Ustanızı değiştirin. Motor yutkunuyor diye bir tabir yok.
Enjektör temizliği için
bu ürünü öneririm. Ürün yaklaşık 60 lt depoya koyulacak miktardadır, kendi deponuzdaki yakıt miktarına göre bir depoluk kullanım enjektör ve yakıt sisteminizi temizleyecektir.
Sorun çok çeşitli olabilir, sorun motordan da kaynaklanmayabilir bunu da düşünmek gerekiyor.
* Ön ve arka frenlerde kendiliğinden sıkışma olmadığını ve frenlerin doğru çalıştığını kontrol edin.
* Bujinin doğru tip buji olduğundan emin olmalısınız. Bunun için teknik bilginiz varsa kullanım klavuzundan kontrol edebilir veya yetkili servisten temin edebilirsiniz. Yanlış buji kullanımı çekişi ve yakıtı ciddi şekilde etkiyecektir.
* Buji piposunun tam oturduğundan emin olun.
* Hava filtresinin orjinal olduğundan emin olun.
* Motosikletinizi kullandığınız ortalama devir yakıt tüketimini çok etkiler. Bunu özetlemek gerekirse birebir aynı marka-model-model yılına sahip iki motosikletle yan yana aynı hızlarda gittiğimiz uzun sayılabilecek bir yolculukta(MT-07 ile) yanımdaki diğer arkadaşın ortalama yakıt tüketimi 8,2 lt iken benim tüketimim 4,2 lt idi. Benzinlikte durumu fark ettiğimde motosikleti yanlış devir aralıkları ile kullandığını fark ettiğimi ve kullanması gereken karakteristiği kendisi ile konuştum. Geri dönüş yolunda tüketim neredeyse aynı idi. Bu, önceki motosikletinizin kullanım devir aralığına alışkanlığından da kaynaklanabilir.
* Ara gaz vermeyin, gereksiz ara gaz vermeyi tamamen bırakın.
* Bir büyük viteste kullanmaya gayret edin, ara hızlanmaları daha yumuşak hale getirin.
* Gaz kolu kullanımınızı yumuşatın, kolu daha yavaşça çevirerek istediğiniz kol açısına daha yavaş gelmesini sağlayın. Bunu abartmanıza gerek yok, ama ne denli yapabilirseniz o kadar etkisi artacaktır.
* Kullanılan motor yağı yanlış viskozitede ise yakıt tüketiminiz ve ara devirlenmeler bundan oldukça etkilenecektir.
* Debriyajınız bitikse veya sizden önceki sahibi debriyajı orjinal olmayan set kalitesiz bir set ile değiştirmiş ise, değişimde baskı yaylarını değiştirmedi ise kaçıran debriyaj performansa ve tüketime anormal miktarda etki edecektir.
Bunları bir deneyin. Dediğim gibi, belki sorun sizin kullanım karakteristiğinizdendir. Yine de düzelme olmuyor ise aklıma gelen tek şey, sizden önceki kullanıcının ECU' ya yazılım ile müdahale et(tir)miş olması. Aksi halde bu şekilde problemin çözülmüş olması gerekir diyorum.