Biraz canlandırayım başlığı. Upload edecek site bulamama sorunumdan dolayı gecikti. Facebooka yüklüyorum zaman içinde siliniyor link kırılıyor. Hizliresime yüklemek ayrı bi sorun. Bugünde imageshack deniyorum bakalım.
Motorun tur camı biraz hasarlıydı. Reklamcı arkadaşın yanına gittim. Zaten en yakınımdaki adam. Sözü vardı önceki motorda süslemek istiyordu. Sözünü bu motorda tutturdum. :mrgreen:
Aldığımdaki görüntü bu şekilde.
Arkadaşımın kardeşi eski bantları kaldırırdı önce.
Kadir'in kaplama konusundaki ustalığına güvenim tam. Normalde bu camla zaten herkes uğraşmaz. Baya kıvrımlı bombeli birşey. Bende elime ısıtıcıyı aldım çıraklık yaptım.
Kadir'in bilgisayarında önceden çizimlerim vardı zaten. Kurt kafası, Türk yazısı vb şeyler. Her vasıtaya yaptırdığım için kayıtlı. Bunada nasip oldu.
Çiziklerede bi ayar çekecem. Aslında motoru komple griye çevirme niyetim vardı. Ama sonra bu orjinal rengiyle kalmasına karar verdim. Efsane rengi bence bu. Artık onlarıda macunla filan kapatırım. Sonra ya boyarım yada deri ile kaplamayı düşünüyorum. Güzel olabilir bence.
O iş tamam.
Debriyaj çok zordu. Az biraz kullanınca sol elim ağrıyordu. İnternetten baktım orjinal tel 50 lira. Bende gittim cg teli aldım 5 liraya. Klemens ile uydurdum onu. İyice yağlayıp taktım şimdi çok rahat oldu.
Bugünde malum pazar. Bi süredir yapmayı düşündüğüm şeyler vardı. Sabahtan gidip atölyede sobayı yaktım. Motoru içeri sokamıyorum aslında. Ama yinede içeri girip çıktıkça ısınıyorum. Hava ekside. Kuru ayaz var yani.
Km saati bu şekilde. Bugün bunuda söktüm. İnşallah tamirini halledebilirim.
Balatalar bitikti. Sipariş vermiştim onlar gelmiş. Bunun balatayı değiştirmek biraz zormuş. Yani önceki motora göre. Baya teferruatlı bi merkez var.
Eski ve yeninin farkı.
Bi yandanda su kaynatıyorum içim ısınmalı.
Arka merkezi sökmek baya uğraştırdı. Diski filan söktüm yinede balatayı tutan mili çıkaramadım. Sonra en güzel çözüm yolu olarak elime çekici alıp vurarak çıkardım. Meğer oda onu istiyormuş.
Balatalardan sonra sinyallere geçtim. Sinyaller çok küçüktü zaten hoşuma gitmiyordu. CG sinyali sipariş etmiştim.
Önce motorun önünü söktüm. Onu sökebilmek için direksiyonuda sökmek gerekiyor.
Yeni sinyaller.
Eski ve yeni farkı. Biraz büyük durdu ama beğendim ben.
Bunlarıda önceki motor için almıştım ama takmak nasip olmadı.
Takacak yeri baya aradım. Kendi ayaklarıyla bi yere sığdıramadım. Bende ayağın içindeki yivi iye ile bozdum. Yani diş kalmadı düz boru gibi oldu içi. Onuda farın camını tutan ayağa taktım. Orjinal gibi durdu.
Son halide bu şekilde.
Gösterge çalışmıyordu onuda söktüm. İnşallah tamir edebilirim. Geri takmadım üzerine. Yarın inşallah bi arkadaşa göstereyim. Olmazsa elektronikçiye filan götürmeyi düşünüyorum.
Bu fiş boşta duruyordu. Ne işe yaradığını bilen var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
Önceden hararet mevzusunu konuşmuştuk. Bugün açınca gördüm hararet lambası kırılmış. O yüzden çalışmıyor.