KTM 390 mı, yoksa Dominar 400 mü

Arkadaşlar merhaba, iki motorsiklet arasında kaldığım için sizlerin fikirlerini öğrenmek istedim. Askere gelmeden önce motorumu sattım ve şuan askerden sonra yeni bir motorsiklet almak istiyorum. 400cc bandında dominar ve ktm modellerini düşünüyorum. Ama ktm nin servis ve yedek parça gibi şeylerinin bulunmama yada bulunsada çok maliyetli olduğu söyleniyor. Ben kaza yaptığım zaman fazla uğraştırmasını istemiyorum açıkcası. Dominarın beni üzmiceğini biliyorum ktm hiç kullanmadım bu iki motosiklet hakkında sizlerin fikrinide öğrenmek isterim

Motosikleti
D400
ikisinin de piyasası yok, 390 bence daha iyi motor fakat d400 fiyatları o kadar düşük ve bütün parçalar o kadar ucuz ki ben d400 derdim.

D400 daha çok uzun yol touring sürüsüne sahip ve ağır.
390 daha çok naked supermoto tarzı ve sportif sürüş.uzun yol da yapılıyor.
ikisinin de Türkiye'de ikinci eli zayıf değil orta seviye diyebiliriz.
ikisindede yedek parça bol ve ucuz.
Hangisi ni begeniyorsan onu al

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Ben Dominar 400’ü, arkadaşım da 390ADV’yi uzun süre kullandı. Daha çok asfaltta gidecekseniz D400, arada bir bozuk veya stabilize yolda da gitmeyi düşünüyorum derseniz 390ADV. İki motoru da sorunsuz keyifle kullandık. İkinci el uyguna da bulunabiliyorlar.

peki örneğin Duke390 almak isteyen biri için nasıl cevap verirdiniz. 300k 2024 Duke390 almak mı yoksa ortalama 220 250k arası 2022-2023 Duke390 almak mı?
Bütçem birazcık aşşağıda kalıyor çünkü aktif olarak ev borcu ödüyorum. Nasipse 4 5 aya biter gibi. O yüzden çok arada kaldım. Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

peki örneğin Duke390 almak isteyen biri için nasıl cevap verirdiniz. 300k 2024 Duke390 almak mı yoksa ortalama 220 250k arası 2022-2023 Duke390 almak mı?
Bütçem birazcık aşşağıda kalıyor çünkü aktif olarak ev borcu ödüyorum. Nasipse 4 5 aya biter gibi. O yüzden çok arada kaldım. Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?
Duke390 apaçilerin en sevdiği motosikletlerden biri gerek frenleri gerek amörtisörleri vs. derken say say bitmez aynı fiyatta ki çoğu motosikletten 2 gömlek üst diyebilirim ve böyle motosikletler yıllar geçip sahip değiştikçe içinden geçiliyor birisi bakım yapmaz birisi çakma yağ kullanır vs. bu yüzden bekleyip yenisini almak daha mantıklı olur ama 390'La D400 arasında çok açık farklar var önceki sahiplerinden kafam ağrımasın alırken ucuz satarken ucuz satayım parçası kolay bulunsun diyorsan D400 çok daha mantıklı ben kendi bütçemi zorlayıp 390 alırım diyip önceki sahiplerinin bir salaklığından dolayı masraf açma durumu da var bunları da düşünmek gerekli çünkü son paranızla motosiklet alırsanız ve motosiklet başınıza sorun açarsa para ayarlamaya çalışırken motosikletinizden soğursunuz .

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Aa pardon ben niyeyse 390 ADV diye algılamışım. Sanırım konuyu açan kişi Duke 390 ile kıyaslıyor.
Bu durumda bence çok amaçlı olduğu için D400. Şehir içinde de uzun yolda da kullanılabilecek, kolaylıkla yük de taşıyabilecek bir motor. Arkadaşım ADV 390’a geçmeden önce Duke sahibiydi, çok da severek almıştı bakıp bakıp duruyordu ilanlara. Kısa sürede ADV’ye geçti çünkü otobana ya da şehir dışına çıktığı an işler değişti.
Eğer tek araç olacaksa naked bir yere kadar, işlevselliği sınırlı. Ama otomobiliniz varsa sadece hobi amaçlı düşünüyorsanız o zaman Duke olabilir diye düşünüyorum.

Ev borcu varsa motor almayın borcu ödeyin araba motor almak evde evlat bakmaya benziyor. Duke 390 da dominar 400 de alsanız satarken uğraşırsınız. Elden seri çıkarmanız için zararına satacağınız motorlar nedir diye sorsanız zaten birisi KTM markasının modelleri olurdu. Kesin birini alacağım başka model de almam diyorsanız şehir içi KTM daha iyidir çünkü dominar 400 ağır geniş motor. Parça uygun olsun kafam ağrımasın diyorsanız da dominar 400 alınır.

Motosikleti
2024 Duke390
Bende 2024 duke 390 var Beşiktaş bölgesine yolun düşerse gel göstereyim beğenirsen sarayım hemen sana al götür :D

ARN motordan 9k km'de kazasız tramersiz aldım, çok şükür bende bir kaza bela atlatmadım 12k km civarında şu an. Tatlı su motorcusuyum yağmur görsem çıkmam araba kullanırım.

Benim motor diye demiyorum ama dominar bunun yanında evrak, ecza deposu vs kuryelerinin motoru gibi kalıyor. Elektronik destekleri çok fazla ve gayet güzel çalışıyorlar gitmesi durması motorun başarılı. Uzun yol yaptım 1-2 sefer belli aralıklarla dinlendiğin sürece varış noktasına ulaştığında rahatsız hissetmedim.

Motosikleti
KTM Duke 125
Arkadaşlar merhaba, iki motorsiklet arasında kaldığım için sizlerin fikirlerini öğrenmek istedim. Askere gelmeden önce motorumu sattım ve şuan askerden sonra yeni bir motorsiklet almak istiyorum. 400cc bandında dominar ve ktm modellerini düşünüyorum. Ama ktm nin servis ve yedek parça gibi şeylerinin bulunmama yada bulunsada çok maliyetli olduğu söyleniyor. Ben kaza yaptığım zaman fazla uğraştırmasını istemiyorum açıkcası. Dominarın beni üzmiceğini biliyorum ktm hiç kullanmadım bu iki motosiklet hakkında sizlerin fikrinide öğrenmek isterim
390 bence çok keyifli motor gidişi torku manevra kabiliyeti ve görünüşü seni hiç üzüceğini düşünmüyorum dominar hakkında bir fikrim yok

ktm 390 4-5 varyantı var. hangisi?
2020 model üstü ktm, dominarda 2024 model ce üstü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben kendim 2020 model ve 2024 arasına bakıyorum dediğin gibi 220-270 bin arasına güzel ktm ler var

Bende 2024 duke 390 var Beşiktaş bölgesine yolun düşerse gel göstereyim beğenirsen sarayım hemen sana al götür :D

ARN motordan 9k km'de kazasız tramersiz aldım, çok şükür bende bir kaza bela atlatmadım 12k km civarında şu an. Tatlı su motorcusuyum yağmur görsem çıkmam araba kullanırım.

Benim motor diye demiyorum ama dominar bunun yanında evrak, ecza deposu vs kuryelerinin motoru gibi kalıyor. Elektronik destekleri çok fazla ve gayet güzel çalışıyorlar gitmesi durması motorun başarılı. Uzun yol yaptım 1-2 sefer belli aralıklarla dinlendiğin sürece varış noktasına ulaştığında rahatsız hissetmedim.
Bende şuan istanbul üsküdarda askerlik yapıyorum daha dün beşiktaştaydım. 3 ay sonra bitiyor ve kesin motor alıcam Çünki askere gelmeden önce satmıştım bir önceki motorumu. Bi ara denk gelirsek görmek isterim 😇

390 bence çok keyifli motor gidişi torku manevra kabiliyeti ve görünüşü seni hiç üzüceğini düşünmüyorum dominar hakkında bir fikrim yok
benimde niyetim duke yönünde, tam benlik bir motor ama hem servisi hemde yedek parçaları pahalı diye duydum ve bir kaza sonrası motoru toplamanın uzun sürmesini pek istemiyorum. O konuda dominar 400 ug biraz daha mantıklı geliyor en azından parçaları bulunuyor her yerde bayileri var

Sıfırı 320 bin olan dominar 400'lerde 2024-2025 model 10 bin km aldı olanları 180 bine satılmıyor, nasıll zayıf değil yav :D
İkisininde ikinci eli uygun zaten, o yüzden bu iki markadan almak istiyorum alıp 1-2 yıl kullanıcam çünki ktm lerinde 2022 modelleri 240 felan aşa yukarı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar