Oringleri orjinal mi aldın ? Kendi oringlerinin belirli bir özelliği varmıymış ? ısıya dayanıklı vs.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
Bi tane ergen r25'le trafikte ona buna sataşır, 10 sayfa rağbet görür. Bunun gibi faydalı, motorcuyu eğiten öğreten konulara tek kelam yazılmaz.

ellerine sağlık. hep merak etmişimdir bu motoru biz değilde servisinde ya da dışarda herhangi bir kişide rektefiyeye versek maliyeti ne olur
sağdaki kestirdiğin parçalar normal demir sac mı ?
krom değilde paslanmaz yaparsan kaynaklar daha güzel çıkar. Krom kaplamanın kaynağı sorunlu olabilir.
Evet aynen krom dediğim paslanmaz çelik zatenDediğin doğru kaplama ile olcak iş değil
Ama epey zor bir iş beni ciddi anlamda zorladı.Bu işe başladık bitirmeden peşini bırakmayacağım.
Şu da olabilir,
Bu demir sacın kaynağı bittikten sonra nikelaj kaplatabilirsin. Çizilmelerde sorun olur pas kusabilir ama.
En temizi argonla kaynattırmak. Hem görsel hemde işlevsel.
Birde bu eksoz işine el atsana sen, çok kullanılan bi kaç model için yapıp satabilirsin.
Nikelaj işini hiç düşünmedim bir değerlendireyim. Kaynak işini çözdüm,kaynakçı argonda kaynatcak bunu yaparkende bana öğreticek sanırım sorun yaşamam.İlerde dediğin gibi eksoz talebi olursa rahat bir şekilde üretebilirim.Sistemi oturtursam isteyen olursada avantajlı fiyatla satarım heralde![]()
Kaynak işine ben 2-3 sene kafa yordum. Şöyle diyim öyle bakarak dinleyerek hakkıyla kaynak yapamazsın.
Hakkıyla kaynak yapabilmek için tek mesleğin tek işin kaynak olmalı. Mesela kaynakcı 2 kiloluk çekici 2 sefer sallasa o gün yaptığı kaynak testten filmden geçmez. O kadar ince iş kaynak yapmak. Bide çalışmayı sevmeyen haraketsiz hantal insanların işi. Aynı noktaya sabırla üşenmeden dikkatı dağıtmadan odaklanmak gerekiyor. Ve kaynak yapmaya ara verdiğin zaman el ayarın bozuluyor. En iyisi sen bi kaynakçıyla ahbap ilişkisi geliştir. Satış kârından pay öner. Öğrenmeye uğraşarak harcayacağın vaktin sonunda yaptığın kaynak çırak seviyesini geçmeyecek.
Ne diyosunKaynağı öğrenmem istememdeki amaç kaynakçı kaynağı güzel yapar fakat kaynatırken parçalardan birini eğer kaydırırsa eksoz kesinlikle yerine oturmaz.Ama bu kaynağı ben yapabilirsem sürekli deneyerek ve motorun başında yapabilirim.Dediğin gibi bunu ürettikten sonra ileri aşamasını düşünerek çalışma yapıyorum.eksoz bittikten sonra yerine direk oturmalı.
Diğer fikrim motordan bir eksoz şablonu alıp eksozun kafasının geldiği kısımlara yerlerini kaynatıp kaynakcıya vererek.Yanılmasını belki önleyebilirim.Kaynakçılık çok yabancı olduğum bir iş.Herşeyden anlarım ama kaynaktan hep uzak durmuşumdur gözlerimi bozar korkusundan dolayı ama pişmanmısın dersen pişmanım![]()
Ben motoru parçaladım egzantriğinden kavramasına kadar topladım binmeye başladım hala 1 pistonu takamadın.
oh be en sonunda birileri olması gerektiği gibi kullanmaya başlamış forumu dostum eline sağlık kolay gelsin 2t çok sevsemde usta bulamadığımdan hep uzaktan izlemekle kaldım 4t gibi 2t yi anlasam sök tak arıza durumunu affetmezdimo salyangoz egsozu vs ayrı bir zevk
oh be en sonunda birileri olması gerektiği gibi kullanmaya başlamış forumu dostum eline sağlık kolay gelsin 2t çok sevsemde usta bulamadığımdan hep uzaktan izlemekle kaldım 4t gibi 2t yi anlasam sök tak arıza durumunu affetmezdimo salyangoz egsozu vs ayrı bir zevk
Motoru toplayalı 2 hafta oldu fakat videoları haftalık yüklüyorumHer cuma 1 video atmak için arka arkaya yüklemedim
Yarın akşam yayınlayacağım
Ama daha eksozu bitiremedim.Dün yamulan eksozu kaynakcıya bıraktım,kaynatıp sonrada su ile şişircek.
Bu pazar enduro turu var.Eksozu bi şekilde takıp yarın motoru rodaj yaptırmam lazım..Enduro turunda zorda kalırsam hararet yapabilir kitleyebilir.
Sen motoru neden parçaladın.Ekzantirikte problemmi var yoksa ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
Aslında bakarsan 4t tamir eden birisi 2tyi çok rahat tamir edebilir2t çok basit.