Kronik motosiklet hastalıkları ve korunma yolları nelerdir

Motor camiasında garip bir mantık vardır,zaten 100 cc lik makinam var altı üstü yapacağı 80-100 bir kot bir mont la bu işi gül gibi götürürürm.Ama ger
çekler maalesef öyle değildir,49 yaşındayım ve halen kan işeyen ve kronik böbrek hastalıkları veya iyice sağır olmuş bir sürü arkadaşım var.Niyemi ıslak kotuyla yol gittiler kulaklarına 5 ytl lik tıkaç takmadılar,ve daha neler neler..
Ama buna mukabil 1000 euroluk kaskı gazete alır gibi alabilen vatandaşların da
kollarına takarak elaleme bilmem kimin ne makinası var dedirtebilmek ve 3 tane
dişi tavlamak için ne soytarılıklar yaptıklarını yıllarca izledim.
Eğer motorun kendine egzost alıp bununla övüünüyorsan ama kafanda uyduruk
bir kask sırtunda kot mont varsa senin kendine zaten saygın da yok sağlıklı kalmaya hakkında yok.Motor sporu malzeme disiplini gerektirir ne kadar uyarsan
o kadar sağlıklı yaşlanırsın....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne diyeyim navigator olayı özetlemiş
nedense motor dışında yapılacak malzemeler hala gereksiz ödeme olarak görülüyor.
amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok zaten doğru ürünler "fiyatlarından" belli oluyor. bütçenizi zorlayarak da olsa en iyisini almaya çalışın. hem uzun süre kullanırsınız hem de kullanım amacını yerine getirmiş olur.

yazıldımı bu dikkat etmedim ama birde kulak için sakıncalı bir olay var. hava ve motorun sesinden kulak hücrelerinin öldüğünü ve yenilenmediğini duydum. korunmak için silikon kulak tıkacı tavsiye ediyorlar.. kullanıyormuyum? -Hayır :p

evde oturarak çürümektense özgürlüğü yaşayarak çürümeyi tercih ederim
şöyle düşün bi ev hanımına bak bi de motora binen bir bayana kararı sen ver.Erkekler için de aynısı geçerli.Yaşadığın rahatsızlıkların hepsi seni hayata karşı korur.Şİmdi bir üşürsün 2 üşürsün sonra daha az üşürsün evde oturan adam yanar yanar bi dışarı çıkar direk ateşlerle kıvranır...

peki acemi bir motorcu olarak.benimde bir sorum olacak bu soğuk havalarda bende motora çok binmek sitiyorum ama olmuyor.motorsiklet montum var ama pantolon almıyorum nedeni bazen motorla işede gelmem gerekiyor.ama motor kıyafetleri ile olmuyor.böyle günlük kıyafetlerin üzerine gilebilen çıkarınca gündelik işyerinde giyebileceğimiz kıyafetlerin altında olabileceği motor kıyafeti varmı pek iyi anlatamadım ama neyse

asm

peki acemi bir motorcu olarak.benimde bir sorum olacak bu soğuk havalarda bende motora çok binmek sitiyorum ama olmuyor.motorsiklet montum var ama pantolon almıyorum nedeni bazen motorla işede gelmem gerekiyor.ama motor kıyafetleri ile olmuyor.böyle günlük kıyafetlerin üzerine gilebilen çıkarınca gündelik işyerinde giyebileceğimiz kıyafetlerin altında olabileceği motor kıyafeti varmı pek iyi anlatamadım ama neyse

Bende okula giderken aynı problemi dert ediyordum. İlk başta diz örtüsü aldım yağmurdan korusunda soğukta binmeyiz diyerekten.

Baktım çok işe yaramıyor mecburen pantolon aldık.

Tenha bir yerde çıkarıyorum pantolonu ve bir poşete koyuyorum :)

Sinüzit leri azmayan motorcu varmı diye bir soru sorsam?.....

Eminim ki yok olacaktır cevap.........

Ah be abi! Sanki şakaklarımda,gözlerimde,ensemde birileri içerden hep kafamı delmeye çalışıyorlarmış hissi var.Şiddetle kafayı sadece darbe değil rüzgara karşıda yaz-kış korumayı tavsiye ediyorum.

Bence cok önemli konu özelikle yazliklarda kişileri görüyoruz bir şortla biniyorlar. :farao:

türkiye bu yaz çok sıcaktı bende body ile şhortla gezdim motorla tam bir yaz şehirler arasında bile body vardı yansın kollarım diye ama şimdi acısını cekiyorum,
kafam şuan bile agrıyor sinüzit olmuşum eklem yerlerim kütür kütür ötüyor Allahtan kütahyamızda vucut saglıgı için kaplıcalar ve termaller var 1 kışta herhalde orda gecirecem ..

not: aman dikkat sıcakta bile olsa sıkı giyinelim ben giymedim acısını cekiyorum halen...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar