Kronik Baş Ağrısı İçin Extrem Önerileriniz

...

Değerli arkadaşlar benim yüzyıllardır varoluştan bu yana başım ağrıyor...:pr: nedenini bilmemekle birlikte eskisi gibi 2 günde bir değil ama 4-5 günde bir başımdan resmen ateşler fışkırıyor...kafa ısısı artıyor kulaklarım boğazım baş kısmı aşırı şekilde 40 dereceye kadar ateşleniyor...ama sadece baş kısmında...sonrasında bir ağrı başlıyor...göz yuvalarının arka kısmında bazen sağ bazen sol kökenli çok sert ağrılar oluyor...

bu işin kökünde 20 lik dişim olduğunu düşünmekteydim...dişden 3-4 yıl önce kurtuldum ama ağrılar azalsa da peşimi bırakmadı...çok stresli değilim...genelde gamsız bir yapıya sahibim...

doktorun bana dediği şehir stresi...migrenim yok...her türlü etkeni düşünüyorum...elektromanyetik alanlar...hava değişikliklerinden kaynaklı yeryüzüne inen basınc...aklınıza hangi fantastik şey gelirse düşündüm ama nafile...

bununla yaşamaya alıştım...bu ağrı inanmayacaksınız bazen uyandıktan sonra 2.gün bile aynı şiddetiyle devam ediyor...

bu hususta bildikleriniz varsa ağrının geçmesi için eski metodlar bitkiler karışımlar ilaçlar vs bildiğiniz ne varsa paylaşırmısınız...vallahi deneyeceğim...

nolur saçma sapan espriler ve geyik yapmayınız...

doktora gitde demeyin bi halta yaramıyor...başlarından savıyorlar....

her türlü çözüme açığım...:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üstad gün içinde sürekli ışığa maruz kalıyor musun ?
Uyku haricinde gözlerini dinlendiriyor musun?

Ben migren ağrılarımı düzenli kan vererek hem nöbetlerin arası açıldı hemde 3 gn ağrı bir güne indi. Belki faydalı olur diye düşündüm..
vesselam..
bir de henüz okumadım ama kan gruplarına göre beslenme üzerine bir kitap çıktı piyasaya yakın zamanda elinize geçerse bir göz atın derim..

panalgine iç 2 tane ama aynı anda ve saate bak 20 dakika sonra ağrı kalmayacak denemesi bedava

Mete Abi En İyisi Sen Paraya Kıy Şöyle İyisinden Bir çok Özel Hastahaneye git Orada Bir check up Yaptır Çünkü Sadece Ateşlenme Soğuk Algınlığı deyildir Baş Ağrısı Yapan Yaptığın Her İş Beyinde Bitttiği İçin Beynini yorabilir Sen bilmesende Bir türlü Stres Altına Girebilirsin Bunlar bir etklendir Benden Bu Kadar
Sağlıcakla Kal

Başlığı Okuduğumda İçimden Şöyle Diyesim Geldi EE Tabi Sen Hondaya Çalıştığın İçİN Kronik Sorun Oradan Bulaşmıştır diyecekdim ama bi bakdtım Ki İçerik Farklıı Bi Sağlıcakla Kal Diyim Dedim

ben de hacamat öneriyorum kardeşim. ensenin üst kısmından biraz kan alma olayı:)
ayrıca Allah sabır ve kolaylık versin.

mete_han Geçmiş olsun. Bu baş ağrısı belası bende de var. Anlattığınız kadarı ile sanki bana sinüzit ağrısı gibi geldi. Çünkü bu ağrı gözlere vurur. Genellikle soğuk kış aylarında daha belirgin olarak kendini ortaya koyar. Sinüzit rahatsızlığı olan kışının nezle olsada burnu çok az akar. Genellikle akmaz. Birde omuriliğin boyun bölümünde oluşan düzleşme tabir edilen bir çeşit boyun omurgalarındaki şekil bozuklukları ve boyun omurilikleri arasındaki disklerin bozulması da olabilir. (Bir çeşit menisküs gibi) bunada tıb dalında boyun fıdığı derler. Veya yine insanın boyun bölümde kafatasının hareket ettiği mafsal üzerindeki kemik kireçlenmeside bu şekil ağrılara neden olur. Tabi ki benin herhangi bir tıbbi eğitimim yok. sadece ben ve ailem içerinde yaşadıklarımdan edindiğim deneyimlerimi faydalı olabilmek açısından size yazıyorum. Bizlerde bu rashatsızlıkları nedenlerini ortaya çıkartabilmek için çok doktorlar ve Pröf. Dr. kapılarında gezdik.
Ayrıca doktor önerisinde bulunmayın demişsın ama ben size yinede doktora gidin derim. Mesala benim size önereceğim yer Halkalıda yeni açılan çok büyük devasa bir hastane var. Bu hastane içinde tıb dalında özel ağrı eğitimi konusunda itisas almış doktorlar var. Zaten ağrı merkezi diye hizmet veren özel sevisleri var. Sigortalı hastalara da hizmet veriliyor. Hastane yeni açılmış olduğu için doktorlar çok kaliteli. Ayrıca buraya gitmenizi öneririm. Tekrar geçmiş olsun.

Abi eğer sinüzitin varsa yapılabilecek pek bir şey yok sanırım.Bende de var.Kafamı öne eğip ayakkabı bağlamak bazen ızdırap oluyor.Geçmiş olsun diyelim.Genelde hep loş ortamda otururum evde,yurtta vs...Bunun faydası var sanırım.Bir de apranax fort.:DFavori ilacımdır.(Çok sık ilaç kullanmamakta fayda var tabi ki.)

Abi eğer sinüzitin varsa yapılabilecek pek bir şey yok sanırım.Bende de var.Kafamı öne eğip ayakkabı bağlamak bazen ızdırap oluyor.Geçmiş olsun diyelim.Genelde hep loş ortamda otururum evde,yurtta vs...Bunun faydası var sanırım.Bir de apranax fort.:DFavori ilacımdır.(Çok sık ilaç kullanmamakta fayda var tabi ki.)

Var aslında eğer gerekliyse ameliyatla çözümü var.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sinüzit varsa istanbul'dan ayrılmak lazım. çok nemli. angara kupkuru mesela. kesin teşhis için parayı bayılıp düzgün ilgilenen bir doktora gitmek akıllıca olabilir.

mete abi söylediklerimi umarım yanlış anlamazsınız yada alınmazsınız :)

Aşırı kilo hastalık demektir.Vücuda hergün fazladan yük bindirmek normalden fazla bir ağırlığı taşımak damarlarla beslemek demektir.

Biraz daha açacak olursak vücut yapınız eğer 50kilo taşımaya müsaitse ve siz 150 kilo yüklerseniz bu tip çözümsüz hastalıklar ne yazıkki baş gösterecektir (rakamlar atmasyondur çok takılmayınız)

Baş ağrılarınızında tam bu sebepden olduğunu düşünüyorum. Kan miktarınız vücudunuza göre fazla olur başınız ağrır az olur yine ağrır ve kilonuzunda kan basıncını doğrudan etkilediğini düşünmekteyim.

Kısacası kan vermek kan almak ilaç içmek vs gibi geçici çözümler ile yerine fazla olan kilolarınızı verseniz aslında baş ağrısı yanında daha burada illallah etmediğiniz diğer sorunlarınızında çözüme kavuştuğunu göreceksiniz. Bugüne kadar neden yapmadım diye kendinize kızmaya bile başlarsınız. :)

Kısa zamanda SAĞLIKLI birşekilde fazla kilolarınızdan ve baş ağrılarınızdan kurtulmanız dileğiyle :)

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Aynı olay bende de var. Uzun süredir majezik içip geçiştiriyordum, en azından tatmin ediyordu fakat bir yerden sonra bünye bağışıklık kazanıyor. Şimdi aralıklarla 2-3 tane de atsam fayda etmeyebiliyor. Dediğin gibi akşam uyuyup sabah uyandığında devam etmesi de cabası :(

Mete abi bir de değişik yönleri var bu işin.Mesela motosiklet kullanırken kaskın önü açıksa bu da sağlam bir baş ağrısı yapıyor.:)Denemiştim yazın.Güzel esiyor ama sonrası acılı.:)

_w_

Metehan abi öncelikle herhangi bir problem var mı diye tomografiye girmeni tavsiye edrm. Eğer sinirden stresten oluyorsa bir nörolog ya da psikoloğa derdinızi anlatın. Ben de sizinkine benzer ağrı vardı.(her hafta 2 -3 gùn ağrıyodu )Nöroloji dok. yazdığı ilaçı 1 yıl kadar kullandım. Suan maşallah pek ağrımıyor. İlaç kullanmıyorum. Ama baş ağrısı her insanda olur. Şu an başım ağrıyınca DOLAREX hapını atıyorum. (normal düşük doz ağrı kesici). Geçmiş olsun...

Aslinda Küme (Cluster) bas agrisi olabilecegini düsündüm lakin sizdeki belirtiler farkli.

Yillardir küme bas agrisindan muzdarib biri olarak derdinizi anliyorum. Dedigim gibi küme bas agrisi nöbetler halinde gelir.
Genellikle bir gözün arkasinda birdenbire ortaya cikar en kisasi 15 dakika en uzunu yaklasik 2 saat devam eder ve geldigi gibi
yine birdenbire yok olur. Bu sirada gözde kanlanma ve yasarma meydana gelir göz kücülür göz kapaginda düsüklük görülür ve tek tarafli
burun tikanikligi olabilir.
Senenin belli aylarinda özellikle mevsim gecislerinde yasanabilir. Hatta en son agrinin görülmesinin üzerinden yillar gecebilir. Agri öylesine
siddetlidir ki tabirimi mazur görün, ateste kizdirilmis bir bicagin göze sokulmasi yaninda hafif kalir. Agri siddetinin tasavvur edilebilmesi
icin belirtiyorum ki, sordugunuz kisilerin bir cogunun cevabi
bir silah bulup agrinin oldugu yere sıkmak olacaktir. (Siddeti kisiden kisiye farklilik gösterebilir.)
Tedavi yöntemi olarak doktorlar oksijen solunmasini tavsiye ediyorlar ve bu sebeble evimde doktor receteli olarak
sürekli oksijen tüpü bulunduruyorum.

Eger anlattigim belirtileri yasiyorsaniz konunun uzmani bir doktora müracaat etmenizi öneririm.

Gecmis olsun.

sigmund freud agamızın savunma mekanizmalarında dediğine göre fizyolojik kaynağı bulunmayan ağrıların sebebi psikolojik durumdur. ki yine freud aganın bi bilinçdışı olayı var ki asıl sorun burada zaten. yani işin türkçesi, çok gamsızım diyorsun ama belkide bütün derdi tasayı bastırıyorsun bilinçaltına, ama bilinçaltı bu, sen ne kadar bastırırsan bastır o bir şekilde ya davranışlarınla yada böyle sebepsiz ağrılarla dışarı çıkar.
çözümü ise psikanaliz seansı.

Abi diğer yorumları okumadım, belki söyleyen olmuştur.
Sinüzit ihtimaline karşın, imkanın varsa eğer dalış yapmalısın.
Suyun altındaki basınçtan dolayı sinüsler patlayıp ne var ne yok dışarı çıkıyor kanla beraber.
Tatilde bi hatunla tanışmıştım sinüziti varmış, dalışa gittik bununla.
Dalış hocası, sinüziti olanların burnundan kan gelebilir korkmayın. Sadece sinüsleriniz patlıyor olacak dedi.
Neyse daldık, 5 metre indikten sonra hatuna bi baktım burnundan kanlar çıkıyor.
Acaip rahatladığını söylemişti.
Başım ağrıyor derken, bahane buluyor sanmıştım bende :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar