kromaj ve nikelaj!!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selamlar benim 250cc lik bir şoparım var ona bacaklarımın denk geldiği yerde sağda ve soldaki parçalara ki sert plastikten kromaj yada nikelaj yapılabiliyormu yapılıyorsa bana bu konuda kim yardımcı olur??:)

yaa arkadaşlar yokmu cidden bilen :(:pale:

daha önceden buna benzer konular acılmıs olabilir aramadan aratırsan faydasını görecegin konular bulabilirsin

ben de öğrenmek istiyorum nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi yoktu sanırım. sadece herkez bir ustaya götürüp yaptırtıyor ben de CC barımı uzatıcam ama krumajdan tırsıyorum

plastik aksama kromaj veya nikelaj yapılacağını zannetmiyorum.ayrı bir kaplama olayı varsa olabilir.nikelaj daha kısa ömürlü bir kaplamadır cromaj daha kalıcı ve sağlamdır.kaplama yapılacak malzemenin iletken olması gerekiyor çünkü kaplanan malzemeye elekrik verilip crom yada nikel havuzuna sarkıtılıyor

teşekkürler sanırım haklısın nikel deilde farklı bir malzemeden yapılıyor sanırım..

Kromaj yada nikelaj sadece metal malzeme üserine yapılır. Plastik aksam için Krom sprey boyalar var onalrı kullanabilirsiniz ancak sonuç tatmin edici olur mu bilemiyorum.
Metallerden de bakır pirinç demir üzerine kaplama yapılabilir alüminyuma yapılamaz. Alüminyum çok güzel parlatılıp cilalanabilir.
Demir malzeme üzerine krom yaptıracaksanız önce bakır kaplama yapılması gerekir. Bu malzemenin ömrünü çok uzatacaktır.
Krom beyaz olanına Nikel sarı olanına denir.

Cr-Ni kaplamalar metal aksamlara yapılır. SisiBar'ı uzatmaktan neden korkuyorsun ki ancak fazla uzun olmasın. Çünkü ne kadar uzun olursa, bağlantılı yerlerini bir o kadar zorlar. Fizikte bir kural vardır; "Kuvvet x Kuvvet kollu" diye. Bu, eklem yerine yani en köşeye uygulanan güce tekabül eder

Moderatör tarafında düzenlendi:
plastiklere krom kaplama yapıliyor, fakat ülkemizde nerde yapiyorlar bilmiyorum.
benim arşifimde bir honda cr250r var, tüm plastikler krom kaplandırıldı. motor mat reboud nınki, fmx show hamburgda çektim motoru.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
selamlar benim 250cc lik bir şoparım var ona bacaklarımın denk geldiği yerde sağda ve soldaki parçalara ki sert plastikten kromaj yada nikelaj yapılabiliyormu yapılıyorsa bana bu konuda kim yardımcı olur??:)

Plastik parçalara nikelaj yapıştırma bantları uygulanıyor....nikelaj dan da sağlam oluyor...Herhangi tuning işi yapan aksesuarcılara kaplatabilirsin...Çok para da tutmaz....Nikelaj kaplamadan daha ekonomik....

Plastik parçalara nikelaj yapıştırma bantları uygulanıyor....nikelaj dan da sağlam oluyor...Herhangi tuning işi yapan aksesuarcılara kaplatabilirsin...Çok para da tutmaz....Nikelaj kaplamadan daha ekonomik....

alp bey,

sizin önerdiğiniz ayna folyodır fakat tam krom yüzeyi gibi olmiyor. ayrıca krom folyo esnek değil, yani düşünün, bir motocross ön çamurlukta düz yapıştıramazsınız.

söylediğim gibi, bir motor gördüm, plastikleri krom kapladılar, hatta kırmısı kromdu.
web sitemde msr üst vucut korumalar var. iki modelin omuzları plastik ama krom kalamalı ve tam krom bu.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
alp bey,

sizin önerdiğiniz ayna folyodır fakat tam krom yüzeyi gibi olmiyor. ayrıca krom folyo esnek değil, yani düşünün, bir motocross ön çamurlukta düz yapıştıramazsınız.

söylediğim gibi, bir motor gördüm, plastikleri krom kapladılar, hatta kırmısı kromdu.
web sitemde msr üst vucut korumalar var. iki modelin omuzları plastik ama krom kalamalı ve tam krom bu.

Bende arkadaşa yardımcı olsun diye yazdım...Görüntüsü nikelaj..Ayna folyo da olsa hem ucuz hem de kullanışlı..Ama uygulaması iyi yapıldığı taktirde...

Dediğin krom folyo zaten kullanışlı değil...Ya çatlaklar oluşuyor yada atıyor....

Arkadaşlar plastik yüzeylerede krom kaplama yapılyor.
Hiç çocuklarınıza oyuncak almadınızmı veya çocuk olmadınızmı.
Banyoda el duşları(telefonu)vb hepsi plastik ve kromaj kaplı.
Otomotivde far sinyal vb aynen.
Zannedersem plastik hammaddesini basarken karbon karıştırıp daha sonra yüksek gerilimde iyonize ediyor olabilirler.Günümüzde antistatik plastikler mevcut.

arkadaşlar kromaj yada nikelaj plastik ürünlerede uygulanıyo ama ürünün abs vada aps diye bir özelliğinin olması lazım adaamlar kaplıyolar
am be yinede bu adamlara güvenmedim neden derseniz bu işin en iyisi yapıldığı söylenen govona san. sitesinde ben bu işi yaptırmayı denedim virago 535 bütün krom malzemeleri için ama şimdi bütün krom malz<emeyi 0 olarak fabrikadan sipariş ettim arkadaşlar bence krom işine bulaşmayın saygılar :)

nikelaj

plastik aksama kromaj veya nikelaj yapılacağını zannetmiyorum.ayrı bir kaplama olayı varsa olabilir.nikelaj daha kısa ömürlü bir kaplamadır cromaj daha kalıcı ve sağlamdır.kaplama yapılacak malzemenin iletken olması gerekiyor çünkü kaplanan malzemeye elekrik verilip crom yada nikel havuzuna sarkıtılıyor

Plastik aksama nikelaj yapılıyor 1:önce karbon banyosuna giriyor 2:bakır elektroliz yapılıp bakır kaplanıyor 3:nikelaj elektroliz edilip nikelaj oluyor.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet bu dogru önce bakir sonra nikalaj bunu bende yapan yerden ögrenmistim birde boya gibi serpen kaportacilar var belki çok dayanikli olmayabilir ama araba boyasi derecesinde bunu bir kaportacilara sorsan iyi olur..

Örnek video : (sonuna kadar bir bakin derim)
http://www.detegelarchitect.nl/futurepaint/nl_chr.wmv

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar