kredi kartı dolandırıcılığına uğradım

Lazım ama başka çare yokmu.
Ben bu oyuna nasıl geldim

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Bunu yapan kahvecide tam öyle bir tip mekan.
Çok şık çok şaşalı az müşteri.
Normalde batması gerek o masrafa.
Bu olmasada birşeyler dönebilecek tipte biryer ne biliyim kara para

14k

Abi benden size güzel bir tavsiye ne yapın ne edin bu tavsiye yye uyun hiç bir zaman sanal kart dışında alış veriş yapmayın kartınızda her zaman 3d ve mobil güvenlik onayı olmalıdır yoksa 3d sec de olsa kırılıp geçiriliyor ama 3d ye ek mobil den sesli onay alınırsa o işlem yapılamaz ve bu olaya düşenler kartı iptal edip sadece karşı DAVA ACSİNLAR NE OLURSA OLSUN BU DAVA Yİ ACİN affetmeyin hic bir zaman sizin çalınan kartlar yurt dışında yada yurt içinde bazı siteler aracılı ile 0.50 $ ile 50.00$ arası satışa sunuluyor bunları biliyorum çünkü bilgisiyar ile aram iyi ve dikkate alin bu küçük kardeşinizi tekrar geçmiş olsun :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------

Kırmızı bir tuşa basmadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------

Çok korktum, şimdi kartı kopyaladılarmı?
Keşke peşin verseydim.

merak etme o işlem pos cihazın izni yani kart sahibi ve kart ile birlikte yapilan bir işlem yuksek miktara izin vermez o işlem neden kullanilir ve fis de "şifre kullanılmamıştır" ibaresi vardır
1-Kredi kart kısmı bozuktur
2-kart okumamıştır(anlık veya çizik ca)
3-bu işlem genelde banka kartı denilen chipsiz kartlar için var

Arkadaşlar bazı lokanta kahvecide kred kartı ile ödeme yapılınca şifre girmeden parayı çekiyor.
O nasıl oluyor?

Kart kopyalanması ile ilgisi yok Kübra.Kartın bozuk da değil. Kart uretimindeki kodlarla ilgili kabaca(çipten kaynaklı). Ayar değiştirme imkanın v.s. de yok ayni anda hem şifreli hem de imzalı alisverisen yapabiliyorsan..
Çözümü ise; kart çıkaran kuruluşa başvurup kartıni yeniletmen. Asla şifresiz çalısmayacaktır pos makinelerinde,çipi bozuk olsa bile. Tahmin değil,

Son düzenleme:
Fişte şifre kullanılmamıştır ibaresi yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Birde 14 çekicek yere 28 çekti geri kalan 14 ü özür dileyip nakit verdi

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------

Olsa şuana kadar olurdu değilmi?

Bir değişiklik yok ama kötü birşey Olsa şimdiye kadar olurdu heralde

Fişte şifre kullanılmamıştır ibaresi yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Birde 14 çekicek yere 28 çekti geri kalan 14 ü özür dileyip nakit verdi

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------

Olsa şuana kadar olurdu değilmi?

Bir değişiklik yok ama kötü birşey Olsa şimdiye kadar olurdu heralde

Bazen bizde de öyle oluyor, panik yapıcak bişey yok bence Kübra. Dediğin gibi olsaydı şimdiye dek olurdu, içini ferah tut. :)

Benim de başıma geldi Toplamda 300 TL çekmişti Türk Telekom itiraz ettiler ama yoğun uğraşlar sonucu kabul ettiler para iadesi yaptılar

Kırmızı bir tuşa basmadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------

Çok korktum, şimdi kartı kopyaladılarmı?
Keşke peşin verseydim.

Çipi olan bir kartın manyetik alanını okutmaya çabalarsanız, ilk etapta çipi okutmanız doğrultusunda talimat verir. Mekanik bir sebepten dolayı kart üzerindeki çipi ilk seferde okumakta sorun yaşarsa POS cihazı manyetik şeridin geçirilmesini talep eder ve bu aşamada şifre değil, imza ister. "Muhakkak kopyalanmıştır" gibi bir önerme yok anlayacağınız.

Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Hayatımda hiç dolandırılmadığım için panik halini yeni yeni attım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar