Kraker yemenin cezası 141 TL

Girne’de aracıyla seyir halinde olan bir kişi, araç kullanırken kraker yediği gerekçesiyle polis tarafında 141 TL para cezası yazıldı.

Olay önceki gün akşam saaatlerinde gerçekleşti. Girne Bedrettin Caddesi’nde 09 KU 606 plakalı aracıyla kraker yiyerek seyir halinde olan araç şöförü, polis tarafından durduruldu. Kişinin kraker yediğini kabul ettiği öğrenilen olayda polis, araç şöförüne 141 TL para cezası ile birlikte 15 ceza puanı verdi.
Kaynak: http://www.odatv.com/n.php?n=kraker-yemenin-cezasi-141-tl-2303131200

suçu:kraker yiyordu
suçlunun cevabı:evet yedim komedi resmen :D
şaka bir yana gerçekten polisler bazen sapıtıyor

Aklıma bu ara meşhur olan tarz geldi. Kıraker yiyip su da mı içmeyahh :queen:

Kibrit çaksan havaya uçacak tiplere ya da cep telefonuyla konuşan magandalara bir şey denmez, adam kraker yedi diye ceza...

Amaç araç kullanırken dikkati dağıtmamak. Tabi burda artniyetli durum olup olmadığınıda araştırmak lazım. Yeni jenerasyon türk polisleri eskilerine nazaran daha iyi. Konuşarak anlaşmak mümkün. ( Ama hemen öğrenmişler yol yapmayı ayrı konu )

Seyir halinde Dondurma yemek, kraker vb gıda ve cep telefonu kullanımı yasaktır. Ceza yazanla değil, yazmayanla uğraşmak gerek.

Araba ve motor sürerken sigara içenler, telefonla konuşup, mesajlaşanlar, kazaya sebebiyet verme olasılığı daha yüksek durumların tamamının üstesinden geldik de, kraker yemek kalmıştı bi önüne geçemediğimiz. Bu olay sayesinde bunun da önüne geçeriz milletçe inşallah.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İnternette herşeyi bulabiliyorsunuz ya onu da araştırın, geçen yıl gazetede okumuştum dondurma vb yemenin yasak olduğunu. Zaten cep telefonuyla konuşma kadar sürücüyü meşgul eden davranışlar bunlar.

direksiyon başında dondurma yemek, çocuğu kucağında taşımak gibi suçlara Trafik Kanunun 47/1-d maddesi uyarınca 72 TL ceza yazılır.

Dondurma ile kraker ayrı şeyler, dondurmayı bi elle sürekli tutmak gerek, kraker poşetine elini daldırıp 3-5 kraker alıp ağza atmak 5 saniyeyi geçmez, dikkati dağıtmayacak şekilde de yapılabilir bu.

Mersin İl Temsilcisi
sakız çiğnemek de ceza sebebi olabilir.
belki de sakız çiğnemek suç değildir de, balon yapıp patlatmak suç olabilir...

yetmeyen maaşı, ödenmeyen faturayı düşünmek de ayrı suç sayılmalı...
dikkat dağıttığı için :)
ama dikkati dağılana değil, dağıttırılana!!!

bende kimseye önermiyorum ama :) gömlek giydiğim zaman sağ göğüs cebine çekirdek koyuyorum sol elimle çitleye çitleye gidiyorum köy yollarında :) :)

Mersin İl Temsilcisi
bende kimseye önermiyorum ama :) gömlek giydiğim zaman sağ göğüs cebine çekirdek koyuyorum sol elimle çitleye çitleye gidiyorum köy yollarında :) :)

aha!
çitlemenin cezası giyotin!!

hangi örgüt adına çitliyordunuz?
her bir çitlengeçi nasıl ve hangi yollardan elde ediyordunuz?
her bir çitlenecek çitlengeç için kaç sefer çitliyordunuz?
çitlengeç çitlenmekten hoşlanıyormuydu?

acı var mı acı???

F54

iyiki dün akşam polis durdurmadı bende dondurma yiyordum :cherry:
ama polis e ceza kes ama bana neden ceza kestiğini nasıl ispatlayacağını da izah çünkü resim veya belge olmadan hiçbir polis memuru ceza kesemez
kesiyorsa itiraz edin mahkemeye verin göreceksiniz ki haklı çıkacaksınız:cat:

Dondurma ile kraker ayrı şeyler, dondurmayı bi elle sürekli tutmak gerek, kraker poşetine elini daldırıp 3-5 kraker alıp ağza atmak 5 saniyeyi geçmez, dikkati dağıtmayacak şekilde de yapılabilir bu.
Mengü kurallarda , direksiyonu "onu çeyrek geçe" pozisyonun da !! "iki elle " tutacan diye öğretiliyor !!! direksiyonu bırak , bir elinle başka şeyler ye veya yap diye bir şey öğretilmiyor , hiç hayırlı işlere kafa yormuyoruz !!

Mengü kurallarda , direksiyonu "onu çeyrek geçe" pozisyonun da !! "iki elle " tutacan diye öğretiliyor !!! direksiyonu bırak , bir elinle başka şeyler ye veya yap diye bir şey öğretilmiyor , hiç hayırlı işlere kafa yormuyoruz !!
Off ne desem bilemiyorum, ne zaman bi mesajıma cevap yazsanız mutlaka hayırsızlığımdan uğursuzluğumdan bahsediyosunuz, ben de bunda bir hayır göremiyorum. Direksiyonu bırakmayacaz diye o zaman 1. viteste kalkalım gaz pedalını paspasa dayayıp motoru bağırta bağırta 50 km hızla gidelim o zaman, malum direksiyondan bir eli ayırmak bile büyük tehlike vites değiştirmek de tehlikeli. Bu arada onu çeyrek geçe değil 9'u çeyrek geçe olacak onun doğrusu.

Mersin İl Temsilcisi
Off ne desem bilemiyorum, ne zaman bi mesajıma cevap yazsanız mutlaka hayırsızlığımdan uğursuzluğumdan bahsediyosunuz, ben de bunda bir hayır göremiyorum. Direksiyonu bırakmayacaz diye o zaman 1. viteste kalkalım gaz pedalını paspasa dayayıp motoru bağırta bağırta 50 km hızla gidelim o zaman, malum direksiyondan bir eli ayırmak bile büyük tehlike vites değiştirmek de tehlikeli. Bu arada onu çeyrek geçe değil 9'u çeyrek geçe olacak onun doğrusu.

konu yine belirsizliğe yelken açtı.
durun durun, çekirdeemi kapıp gelyom :p

aha!
çitlemenin cezası giyotin!!

hangi örgüt adına çitliyordunuz?
her bir çitlengeçi nasıl ve hangi yollardan elde ediyordunuz?
her bir çitlenecek çitlengeç için kaç sefer çitliyordunuz?
çitlengeç çitlenmekten hoşlanıyormuydu?

acı var mı acı???
eca(erol canı yaşatma ve besleme) örgütü adına
bakkaldan aldığım çitlengeci göğüs cebime koyup iki barnak ile alıyorum :)
2 ve ya 3 sefer tek bir çitlengeci çitliyorum
çitlengecin hiç şikayetçi olduğunu görmedim :)
acı yok dudaklarda çitlengeçteki tuz nedeni ile kuruma ve su içme ihtiyacı var :) diyeceklerim bunlardır hakim bey kes cezamı :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Ona kural demeyelim...
Tavssiye edilen tutuş biçimidir..
Kesin bu şekilde kullanılacak diye bir kaide yok....
İllaki bir el bırakılması lazım gelebilir...
Vites atmak için mesela...
Klima teyp gibi şeyleri açmak için bile olabilir...

Koyulmuş bir kanun yada yürütme yoktur bu konuda...
Sadece güvenliği tehlikeye sokacak davranışlardan ceza kesilebilir...
O da polislerin o anki ruh hallerine ve trafiğin durumuna bağlıdır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar