Ubuntu kardeş, çok güzel bir gezi yazısı olmuş.. 3 yaşından 18 yaşına kadar yetiştirme yurtlarında büyümüş
biri olarak çocuklara önem veren herkesi çok seviyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------
Ve ayrıca küçüçük çocuklara idolojik gözle bakarak millete, inanca göre ayıranları ayıplıyorum.Hiç birimiz nerede,hangi ülke de,hangi şehirde,
doğacağımıza karar veremiyoruz..O beğenmedikleri suriyeli çocukların hangisi; "Ben dünyaya Suriye de gelmek istiyorum, açlık çekmek istiyorum,
buz gibi yıkık beton kalıntılarının arasında geceleri üşüyerek pineklemek, savaş uçaklarının gürültüsüyle sabaha kadar korku ile uykusuzluk arasında
çile çekmek istiyorum" diye bir tercihte bulunmuş.
Hangi çocuk ana babasına; "Çocuk yapmadan önce gidin Amerika'ya beni orada doğrurun,doğuştan Amerikan ya da Fransız,Alman vatandaşı olayım" diyebilmiş.
Fikrinize , ideolojilerinize uymayan yetişkinlere olan nefretiniz çocuklara yansımasın lütfen! Bu dünyanın sahibi sen değilsin hemşerim,
sen de o beğenmediğin insanlar gibi günü geldiğinde gideceksin bu dünyadan, neyin davasını güdüyorsunuz arkadaş?
Yunus'un dediği gibi; Kapıcılarla- Beyler aynı mezarlığa gömülecek.. Geçmişe baktığında vicdanını rahatsız eden bir yanlışın var mı yok mu sen ona bak...Keşke dünyayla mücadele etmek yerine kendinizle mücadele etmeye akıl edebilseniz.Keşke en büyük kötülüğün kendinizden
geldiğini anlayabilseniz.
Bakın! Konuyu açan arkadaş sağa sola sataşmamış, Üzerine düşeni yapmış,yollara düşmüş insanlık yapmış.Küçük çocukların ayağına kadar gidip
gönüüllerini almış.İşte olay bu..