Motoru almadan önce aklımda olan sadece yağmur çamur olmayan günlerde binmekti. Aldıktan sonra bir yaz günü yazlık ekipmanlarla yağmura yakalandım Tekirdağ'dan İstanbul'a dönerken, neyse ki İstanbul'a yaklaşmıştım biraz titremeye başlayınca direkt bir benzincide mola vermiştim. Avcılarda arkadaşımın kafesi var moladan sonra hemen oraya atmıştım kendimi. O gün karar verdim yağmurda da kullanmaya, inat değil mi anasını satayım.
Gittim Decathlon'dan bir yağmurluk edindim büyük boyundan, ama yağmurluk tabii ki bir yere kadar koruyor, eldiven, ayakkabı, pantolon, sırt çantası? Sonra epey para harcadım ve yağmurluğum yerine alt üst motosiklet yağmurluğu edindim Difi marka, sağanak yağmurda da kullandım gayet memnunum, bir adet Kriega sırt çantası, bir adet de su geçirmez denilen korumalı (yersen) spor ayakkabı aldım yerli malıymış Yeşil Kundura yapıyormuş. Çiseleyen veya az yağmurda sorun yok ama biraz arttı mı ayağımın içine su alıyor en yakın zamanda onu düzgün bir bot ile değiştirmeyi düşünüyorum. Kışlık eldivenlerim de bu kışı atlatır cinsten, bu sene motosiklet ekipmanına (kışlıklara) epey para gömdüm artık bot ve düzgün kışlık eldiven seneye kaldı.
Motosiklet hayatım boyunca henüz kar yağmadı ama yağsa da sürmem zaten o kadar da değil.
(belki ileride bir KTM EXC edinir isem şunları yapmak istiyorum ama
l: )