bu arada benim bi mont almam lazım 125zn kullanıcısıyım ist da bildiğiniz uygun bi yer var mııı
)))
:cat: Dostum sonuna kadar haklısın. :cat:
Güzelim ülkemizin vazgeçilmez kurallarından biriside bu ithal ürün fiyatları. Hem sen daha ne koruyucu kıyafetine bakıyorsun anlamadımki. Zaten tam takım geziyorsun. Haa bide motor konusunda ciddimisin değiştirmeyi düşünüyormusun? Ciddiysen hemen senide scooter clup üyesi yapıverelim mi?.... :queen::queen::queen:
Not: Bu arada senin bu saatte nette ne işin var? yarın iş yokmu?

Merhaba arkadaşlar;
Bir müddettir giysi ve motosiklet seçimi konusuna kafa yoruyorum. Yaşadığım aksiliklerden sonra koruma giysilerine oldukça önem vermeye başladım. Ancak bulduğum kıyafetlerin fahiş fiyatları (yada bana göre fahiş gelen fiyatları) yüzünden hep ortalama tercihlerle alışveriş yaptım.
En sonunda yurtdışı sitelerini incelemeye başladım. Ama aynı ürünlerin gerçek fiyatlarını gördükçe sinirimden çatlayasım geldi.
Örneğin ebay de 46 dolarlık bir back protector ülkemizde indirimli fiyat olarak bir firmada 50 eurodan satılıyor. daha önce Ankara da bir bayide 60 euroya almaktan son anda vazgeçmiştim.
Bir deri mont 140 usd den satılırken ülkemizde bu fiyat yaklaşık 200-300 euro oluyor. cordura bir pantolon için pazarlık yapmaya çalışıyorsunuz adam 175 eurodan aşağı inmemek için diretiyor. halbuki bu paranın daha azına iyi bir deri pantolon alınabiliyor.
Bir arm pad takımı bir sitemizde 25 euro, daha iyisi ve fazla sayıdaki ebay da (reklam yapmış olmuyorumdur umarım) 14 dolar.. bu nasıl bir ticaret mantığıdır bilmiyorum. diğer ürünü satan kar etmiyor mu? ediyor elbette..
Biz motosiklet kullanıcıları, bayiler tarafından kerizcan olarak mı görülüyoruz; yoksa ülkemizdeki ticaret mantığı mı bu, anlayamıyorum.
O kadar sinirlendim ki ya dedim oturup kendim yapacağım giysilerimi yada yurtdışından sipariş edeceğim. mantıklı olanı bundan sonraki her alışverişimi yurtdışından yapmak. Hatta daha ucuza malolması için herseferinde bikaç arkadaşım ile birlikte sipariş vermeyi bile düşünüyorum. haketmeyenlere daha fazla para kazandırmak istemiyorum. böylece düzgün ürünü düzgün fiyata alabileceğim. buradaki satıcıya iki katı para vereceğime 20 30 dolar nakliye ücreti veririm daha iyi.
Ben mi subjektif düşünüyorum ne dersiniz?

türkiyeye gelen malları o fiyatlara getiremiyorlar.maliyetleri gerçekten yüksek..kimsenin bizi kerizcan yerine koyduğu filan yok.
ekonomileri farklı,enflasyon oranları farklı,faiz oranları farklı ,işsizlik oranları farklı ,iş güçleri farklı, çalışan nüsuf oranları farklı 2 ülkedeki aynı malları karşılaştırıp yorum yapıyorsunuz..çok güzel araştırmışsınız filan ama yorumunuz yanlış...
nedenine gelince amerika'daki benzin fiyatlarıyla türkiyedekileri karşılaştırıp,buradan hareketle,çıkış noktanız bu olması kaydıyla araştırmalarınıza devam etseydiniz bence daha anlaşılabilir bir hal alırdı sizin açınızdan..
atıyorum istanbuldaki bi ürünün fiyatıyla ankaradaki farklı olsa : işte o zaman kerizcan yerine koyuluyoruz diyebilirdik gönül ferahlığıyla..ama ekonomileri farklı 2 ülkedeki fiyatları karşılaştırmak yanlış olur..
TÜRKİYE=VERGİ demek.. hemde soluduğumuz havadan bile..
Aramızda ithalat işi ile uğraşan varsa doğrulayacaktır; vergi nakliye vs. pek para tutmuyor (hatta komik kalıyor). O zaman Eyong'un dedikleri olayı tam olarak anlatıyor.
Ama bu yerli firmalar 100 mal satacağına 1000 mal satmaya çalışmıyor ki. Mal satmamak için sanki yemin etmişler.
Ana konuya donersek, Turkiye'de bazi mallarin pahali olmasinin sebebi kesinlikle kucuk stoklardan kaynaklaniyor. Batidaki gibi toptan alip toptan satamiyorlar, o yuzden daha pahali oluyor.
bir ülkenin ekonomisine bakacaksan ya benzin fiyatlarını karşılaştırırsınız en basitinden yada ekmek..
onun için bu örneği vermiştim pek bi garipliği yok yani
ABD'de bir litre benzin fiyatı vergi dahil 0,727 dolar.
TR'de=2,6 dolar..
işin en sonu siyasi politikalar ve malesef vergiler..
abi asıl büyük stok yaparsanız daha pahalıya mal olur..
just in time diye bir olay var,stoksuz üretim,biz üretim yapmadığımız için ithal ettiğimiz her ürünü ister 10 tane ister 10.000 tane alalım sadece satana yarar..tüketici kolay kolay karlı çıkmaz..aksesuarcılarda o kadar stok yapamayacağına göre tüketicinin karlı çıkması çok zor..
Toptan esya satan firmalarin sitelerine bakarsan fiyatlandirma politikasinin satilan unite sayisina gore degistigini gorursun. Mesela bir maldan 1000 unite satin alirsan fiyati 100 unitelik bir siparisten %10-20 daha ucuz olur.
Sonra 1000 unite satin alan adam bunlari satabiliyor ki satin aliyor, o yuzden dukkanda da kar marjinlerini %50 tutmaktansa, %20 gibi bir kar marjini ile surumunden kazanmayi tercih ediyor olabilir. Sonra internette satilan mallar genel olarak dukkan kirasi vermek zorunda olmadiklari icin, internet fiyatlari her zaman perakendeden daha dusuk olur.
Bu fiyati bir suru faktor etkiler. Ama bir maldan dukkaninda 5 unite bulunduran bir esnaf hicbir zaman uygun fiyattan satis yapamaz.
belki birimiz, belki hepimiz haklıyız biraz..
ama bir gerçek var gözümüzün önünde duran:
kazığın ucu yine bize dönük arkadaşlar![]()
dedikleriniz doğru başka bir ülkede yaşasaydık katılabilirdim fakat türkiyede bu iş pek böyle olmuyor ne yazıkki..
sen 1000 tane mal alıp karını %50'den %20'ye çekip satmaya başlayana kadar,bir başka tüccar 2000 tane mal alıp %1 karla satıveriyor..elindeki mal da sana kalıyor,mevcut müşterinden de oluyorsun..