Koruma Demiri

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BU KORUMA DEMİRİ BAJAJ PULSAR 150-200 NS'YE OLURMU ?

VP7RRv.jpg

Ben de bir soru sormak istiyorum ns 150 ye koruma takozu varmı ve takılabiliyormu

pulsarlarda zaten standart koruma demiri var neden extra bir demire ihtiyaç duyasın ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pulsarda ki koruma demiri ufak bir düşmede yamuluyor ve vidası kırılıyor.
13 km hızla dönüşte ıslak zeminin azizliğine uğradım ve düştüm.
Koruma demiri ve vites pedalı yamuldu.
Koruma demiri sadece kuyruk karenajını koruyormuş onu anladım :)

O koruma demirinin aynısını görmüştüm. Çok büyük ve kalitesiz. Ayrıca çok kolay paslanıyor.

Fotoğraftaki koruma demirini imalat kalitesi bakımından bilemem ama tasarım olarak tavsiye ederim.

Şöyle ki motosiklet yan yattığında esas olarak bacağınızı koruması gerekir; motosikletin bacağınıza binmesini önlemeli.

Şekli size kalmış ama koruma demirinin işlevini mutlaka "deneyimleyin". Ayağınızı frene, vites koluna koyduğunuzda parmaklarınızın tamamı içerde kalmalı.

Dar tip koruma demirleri "yakışıklı" görünmekle beraber ayak parmaklarınızı dışarıda bırakıyorsa, motor yan yatacak olduğunda ağırlık da o açıkta kalan parmaklarınıza binecektir...

Eşekten düşen biri olarak yazıyorum; motosikletin ayağınıza bacağınıza binmemesi esas işlevidir koruma demirinin...

Kawasaki alsam, ona da koruma demiri takarım; bu fotoğraftaki tipte, genişçe olanlarından.

Tavsiye ederim...

(Bugünkü tarih itibariyle yandaki profil fotoğrafımdaki koruma demirini tavsiye etmem. Dar kalıyor; ayak parmaklarının yarısı dışarda kalıyordu. Yukarıdaki tipte koruma demiriyle değiştirdim. Fotoğraf sadece eski kaldı. Onu da bir güncellesem iyi olacak. Yanıltmış olmayayım.)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Fotoğraftaki koruma demirini imalat kalitesi bakımından bilemem ama tasarım olarak tavsiye ederim.

Şöyle ki motosiklet yan yattığında esas olarak bacağınızı koruması gerekir; motosikletin bacağınıza binmesini önlemeli.

Şekli size kalmış ama koruma demirinin işlevini mutlaka "deneyimleyin". Ayağınızı frene, vites koluna koyduğunuzda parmaklarınızın tamamı içerde kalmalı.

Dar tip koruma demirleri "yakışıklı" görünmekle beraber ayak parmaklarınızı dışarıda bırakıyorsa, motor yan yatacak olduğunda ağırlık da o açıkta kalan parmaklarınıza binecektir...

Eşekten düşen biri olarak yazıyorum; motosikletin ayağınıza bacağınıza binmemesi esas işlevidir koruma demirinin...

Kawasaki alsam, ona da koruma demiri takarım; bu fotoğraftaki tipte, genişçe olanlarından.

Tavsiye ederim...

(Bugünkü tarih itibariyle yandaki profil fotoğrafımdaki koruma demirini tavsiye etmem. Dar kalıyor; ayak parmaklarının yarısı dışarda kalıyordu. Yukarıdaki tipte koruma demiriyle değiştirdim. Fotoğraf sadece eski kaldı. Onu da bir güncellesem iyi olacak. Yanıltmış olmayayım.)
maa

cg tipi motora takmıştım korumayı birkaç kere düştüm bişi olmadı ama yüksek hızlarda koruma ters dönüyor kaynakla sabitlenmesi lazım vidayı ne kadar sıkarsan sık genede dönüyor

Tasarım olarak bence gayet iyi kalitesini bilemem de. Ölçüleri yazmıyor mu? Bakıp ölçsen ona göre

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güncel....

Pulsar 200 nsin koruma demiri gayet yeterli sanırım 5 yada 6 kez düstüm hepsinde de bacagıma bi yük bindirmedi bilegim falan da incilmedi çıkarttıgı masraf ise sinyal koruma demiri ayak pegi oldu ufak masraflar için degiştirmene gerek yok kendi demiri gayet şık

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pulsar 200 nsin koruma demiri gayet yeterli sanırım 5 yada 6 kez düstüm hepsinde de bacagıma bi yük bindirmedi bilegim falan da incilmedi çıkarttıgı masraf ise sinyal koruma demiri ayak pegi oldu ufak masraflar için degiştirmene gerek yok kendi demiri gayet şık

Kendi demiri yetersiz

Kendi demiri çok mukavemetsiz. Ama ilk düşüşten sonra değiştirilmeli, kuyruk ve biraz da sürücü ayağını koruyor. Ben denedim. Koruma takozu daha iyi iş görür kanısındayım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
özel bir koruma demiri yapamazmıyız

nasıl ya oldugu yerde dusurdum motoru 2kere koruma demiri ezildi grenajda vs hic bir sey yok ama ayaklık arka fren pedalı ayaklığı sizlere ömür toprakta kırıldı :) ve plaka yere temas etmeden koptu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güncel....

ekleme yapıyım sürüklenmeli kazalarda koruma demiri işlevini yerine getiriyor fakat kendi işlevi bitiyor.Denendi onaylandı :)
koruma demiri ya kırılıyor yada bağlı olduğu vidayı kırıyor ama sürüklenme esnasında tamamen kopmuyor baya iş görüyo ondan böle şeylere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum mühendisler onları hesaplamış gidon açısıyla koruma demiri arasında güvenli bölge oluşup yere temas etmesini engelliyor diyelimki gidon kırıldı okadar sert bir kazada zaten koruma demiri pekte iş görmez

Dostum, facebooktaki ns200 grubuna sorsan daha net bir cevap alabilirsin. Hem orada farklı koruma demiri tasarlayanlar vs falan oluyor onlarla iletişim kurabilirsin.

Mersin İl Temsilcisi
Bizzat incelemedim ama;
- koruma demirinin esas işlevi korumaktir. Ben de bacagimin ustune dusurup yan baglarimi zedelemis ve ameliyat olmustum.
Hala da ceremesini cekerim.
- ikinci bir husus da, orjinal demirinin vidasinin yan yatmalarda vs kopmasi, saseye binen yukten kurtulmasini saglayip sasenin yamulmasini engellemek icin tasarlanmis imalat prensiplerinden olabilir. Asil parca zedelenmesin diye yardimci aparat dusuk mukavemetli teecih edilir. Yani, sabitlemek icin kaynak kullanmayin.
- son olarak, babam ne zaman motor alsa, ilk isi koruma demiri taktirmak olurdu. Ben de babadan yadigar bu tecrubeyi kullanirim. Eskiden hazir urunler kullanirken, simdi demirci ustalarda ozel yaptirmayi tercih ediyorum.

Tekeriniz duz bassin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar