Körfez pistinde yine ölümcül kaza...

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
img3861rn1customak3.jpg

Yine aynı pist, yine şigan, yine kaza

Kocaeli'nin Körfez Yarış Pistinde, Sinan Sofuoğlu'nun kaza yaparak yaşamını yitirdiği şiganda kaza yapan sporcu ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Körfez Pistinde yarın yapılacak Türkiye Motosiklet Pist ve Supermoto Şampiyonası 3. Ayak yarışının sıralama turları sırasında Kocaeli Motorsporları Kulübü sporcusu Aydın Erkan, 2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi, pist şampiyonalarında çeşitli dereceleri bulunan Sinan Sofuoğlu'nun kaza yaparak yaşamını yitirdiği 'kara şiganı'nda henüz bilinmeyen nedenle motosikletinin kontrolünü kaybederek takla attı.

Derince Devlet Hastanesine kaldırılan sporcu, beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındı. Durumu ağır olduğu bildirilen Erkan'ın, sıralama turlarına takım arkadaşı Çetin Acar'ın motoruyla katıldığı öğrenildi.

[MEDIA]http://www.metacafe.com/fplayer/1658885/.swf[/MEDIA]

Haber Kaynak: Sporstudyo
Video Kaynak: Motocamia

Türkiye Pist Şampiyonası 3.Ayak Superstock 600 C Sonuçları - Yarış Hakkında bilgi

Son düzenleme:
Diğer bir konuda cevabım:

....

Pisti sözde adam etmişler, yamalara döktükleri asfalt o kadar kötü ki, herkesin süreleri 1-2 saniye kötüledi. Yamalar sıcaktan erimiş, hem kayıyor hem de tümsekler oluştuğundan çok hızlı süratlerde motor çok fazla yatıkken zıplıyor yerinde durmuyordu. Bu şartlarda yarışmak gerçekten kolay değildi. Cumartesi günü yapılan sıralama turlarında Aydın Erkan adlı yarışçı, Sinan Sofuoğlu'nun kaza yaptığı yerde kaza yaptı ve durumu çok kötüydü. Hastaneye kaldırdılar, beyin kanaması geçirmiş, beyninde ödem oluşmuş, ameliyat ettiler, son duyduğumuz haberlere göre yoğun bakımdaydı. Umarım iyileşir, aynı pistte aynı sezonda ikinci birini kaybetmek hiç iyi olmaz. Yarışlarda aynı yerde biri daha düştü.

....

Abi boşver pisti bence, çık caddede yarış, en azından caddede yarışmak daha güvenli. Körfez'de her yarışta biri ya ölüyor ya ağır yaralanıyor. Böyle yarış olmaz olsun...

Buna neden olan butun sorumluların Allah belasını versin..........

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayır da sporcular bile bile bu pistte neden yarışır?... Yarışmasınlar...Ortada federasyon kalsın.... Yarışmacısı olmayan federasyon.... :pr::pr:

Süper Moderatör (BBRR)
federasyon hemen i açıklma apar pist standartlara uygundur der.. yazıklar olsun ama öle işte

körfez pistinin asfalt zemini gerçekten yamalar ve tümseklerle dolu..........
bu zeminde bırakın yarış yapmayı normal sürüş bile çok zor,
ama yetkililerin henüz kılı bile kıpırdamıyor
her zaman oldugu gibi...............yazık çok yazık :pr: :pr: :pr:

Sonrada devlet büyükleri çıkıyor, bu ülkede spor gelişmiyor diyor. Siz önce sporcunun hayatını bir güven altına alın ondan sonra bol bol şampiyon çıkar bu ülkeden. Ne şampiyonlar öldü ya da sakat kaldı bu ölüm yuvası pistlerde...:pale:

:cyclopsan :pale:
Çok konuştuk çok tartıştık... Benim görüşlerimi artık yazmak istemiyorum çünkü konuşursam daha da sivri , can yakıcı konuşurum.

Önceki forumlarda açılmış benzer başlıklarda, pist ve yarışlar hakkında tartıştıştığımız arkadaşlarında acilen beyinlerinin yıkanması lazım.
Normal şartlarda yanlış olanı ayırt edemeyen herkesin beyninin yıkanması lazım...

Acil şifalar diliyorum , bizi üzmezsin inşallah arkadaşım.:rendeer:

Son düzenleme:
Siteye katılalı çok olmadı,yararlı ve güzel şeyler öğrendim fakat bu ölüm ve yaralanma haberleri üzüyor ve soğutuyor.Allah şifa versin umarım en az hasarla atlatır bunu Aydın Erkan..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Valla artık yarışçı diyince ben on adım uzak durmak istiyorum, çünkü beraber yedikleri içtikleri arkadaşları dahi ölse umurlarında olmuyor çıkıp 1 teneke kupa almak onlar için daha önemli hale gelmiş, bir can daha gitmek üzere sanırım, önce çok üzüldük pist şöyle böyle derler haftaya da gider yarışırlar.

Malesef herkes ektiğini biçiyor avrupa şöyle böyle diyip sistem eleştirmekten kendimize hiç bakmıyoruz, bireyler olarak avrupalı gibimiyiz ki sistemimizden öyle olmasını bekliyoruz.?

Allah kaza yapan arkadaşın yardımcısı olsun, acil şifalar diliyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Valla artık yarışçı diyince ben on adım uzak durmak istiyorum, çünkü beraber yedikleri içtikleri arkadaşları dahi ölse umurlarında olmuyor çıkıp 1 teneke kupa almak onlar için daha önemli hale gelmiş, bir can daha gitmek üzere sanırım, önce çok üzüldük pist şöyle böyle derler haftaya da gider yarışırlar.

Malesef herkes ektiğini biçiyor avrupa şöyle böyle diyip sistem eleştirmekten kendimize hiç bakmıyoruz, bireyler olarak avrupalı gibimiyiz ki sistemimizden öyle olmasını bekliyoruz.?

Artı 25.000.... :rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

Az öncede onu anlatmaya çalıştım.... Neden insanlar kendini tehlikeye atar?....:silent::silent::silent:

:cat: :cat: :cat:

Hay diline sağlık Murat....:mrgreen:

Öteki konuya yazdığım mesajımı buraya da ekledim..

Kaza yapan kardeşime de buradan geçmiş olsun diyorum..:rendeer:
Ama şunu da eklemek istiyorum...
Çıkmayın be paşam...Çıkmayın bu piste..Boykot edin..:pr:
Daha nice kaza haberi alacaz ki...:silent:

Ben duymaktan bıktım valla..Siz nasıl bıkmadınız :mrgreen:...

2 gundur korfezde yarışları izliyorum. butun sporcuların ortak gorusu pistin berbat oldugu fakat hala yarışmakta ısrar ediyolar. Hep beraber piste çıkmama we yarışmama kararı alsalar mutlaka bişiler değişir. Hala spor zihnieti gelişmemiş apachi bi federasyon war. Yarışların tamamında pitlerden izledim. Sporcular bile arkada daracık alanda stoppie we teker yapıyolar. Gayet ciddiyetsiz bir ortam war. Seneye bende 600 cc C kategorisinde yarışmayı düşünüyodum fakat bu görüntülerden sonra bişiler değişene kadar yolların daha güvenli olduğuna karar werdim. bugün 2 kaza daha oldu TMF yarışında düşenlerden biri arkadaşım federasyon a küfür ede ede pite geldi. Sporcular aralarında pirelli wirajındaki yol bozukluğundan nasıl kaçıp wirajdan nasıl çıkacaklarını soruyolar. Federasyon we mentaliteler acilen değişmeli yoksa 5. sınıf motorcularla dewam edeceğiz. Tolga apak 600 cc motor ile nerdeyse 1000 cc lere tur bindiriyor. Yarışçıların arasında uçurumlar war. Anlatacak we yazacak çok şey war ama bunları yarışçıların dile getirip harekete geçmeleri gerekir. Fakat onlar hala kelle koltukta yarışıyolar.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Asfalttan, yol yapımından kesinlikle anlamıyoruz. Madem anlamıyoruz, şu pisti verin gavurlara açın kesenin ağzını en kaliteli şekilde yapsınlar arkadaş. Yollarımız, pistlerimiz berbat durumda bu işin önünü almak, yolu amelelere değil eğitimli iyi mühendislere yaptırmak gerek!

Kaza geçiren umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur, Federasyon başkanınında onuru varsa hemen istifa eder, bu işin tüm sorumlularını Allah'a havale ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar