Lütfen cbf 150 motoruna mercekli xenon değilde benim taktığım xenon gibi xenon taktığı için polisten ceza yiyen ve muayeden geçemeyen ark..lar yorum yapsınlar. Lütfen otomobillerin çift far tası içinde 55-60 watt değerindeki, neredeyse tek farı bile benim taktığım 35 watt fardan iki kat daha güçlü ışık üreten farların göz aldığından falandan filandan bahsetmeyelim. Biz cbf 150 ye tek far haliyle, 35 watt değerinde xenon taktık. Ammada büyüdü, ucuza mal ettik dedik, far kafa ayarını iyi ve akan trafiğide düşünerek yaptık dedik. Trafikte göz almıyor dedik, memnunuz dedik tavsiye ederiz dedik. Kötümü ettik. Anlamadım.
6 senedir motor sürüyorum, 60 bin km nin üzerinde yol yaptım. Karşıdan gelen hiç bi motosikletin xenonunu gözümü aldığını bilmem. Demek her kez mercekli xenon takıyor, bi biz garibanız, vay anasını ya. İşe bak.
Ya hususi bu akşam yine arabaların ışıklarda 1 metre diplerine diplerine girdim. Ulen bi tanesi aynaya bakıpta arkasına bakma gereği duymadı bi tanesi rahatsız olmadı. Şoför mahalline dahi ışık vermiyor kısa hüzmeler bu konumda. Ben diyorum ki, kısa hüzmelerde karşımdan gelenin gözünü almıyorum, önümde ilerleyen hatta 1 metre yakınına kadar girdiğim aracı dahi rahatsız etmiyorum. Hayır trafikte tehlikesin tehlikesi, göz alıyosun öyle oluyor böyle oluyor, haydaa.. Ya ben ısrarla farlar böyle değil diyorum, anlatamadım her halde.
Uygun olmayan karşılaştırmalarla yersiz ve saçma yorumlar yapmayalım lütfen, kafamdaki kask 200 tl, 2000 tl ye de kask var. Ulen dandik kaskla geziyoz ya, vay anasını canımızın kıymeti yok, apaçimiyiz neyiz anlamadım. Her kezin bütçesi kendine göredir. Biz çevreye en zararsızını, en kullanışlısını, en ucuza nasıl mal ederizin peşindeyiz. Başka bi niyetimiz yok, çoluk çoçuk değiliz çok şükür, yaşımız 36. Aklımız başımızda, ben o farın kısa hüzmelerinin karşından geleni veya önümden gideninin görüşünü etkileyecek şekilde gözlerini aldığını hissetseydim o xenonu o gün içinde sökerdim.
Ben şimdi dışarı çıkıyorum, 2 tane zifir karanlıkta uzun kısa poz çekicem. Kısaların ve uzunun aydınlattığı alanı, kısaların ne kadar verimli, bir yandan da trafik açısından da ne kadar mütevazi olduğunu göreceksiniz. Yarım saat sonra buradayım.
Koray karedeşim sen bana yanlış xenon takmışın kardeşim, sökelim şunuda şöyle adam gibi göz alan falan yapan, filan yapan bi xenon takalım. Olmadı şimdi

Baksan ne yapsak bilmem ki

Baskılar bizi yıldıramaz, durmak yok yola devam