Köprü gişelerinden geçerken..

Arkadaşlar özellikle köprüden veya otoyol gişelerinden geçerken KGS kartımı çıkartıp okutmak sonra tekrar cebime koyup düğmeyi kapatmak veya fermuarı çekmek çok zor oluyor. Her defasında köprüden geçmeden kartı kolay alabileceğim bir yere koyup oradan almaya çalışıyorum ama eldivenle hisiisyet olmadığından çok zor oluyor. Çok zaman kaybediyorum. Siz de böyle bir zorluk yaşıyor musunuz? Bu işi nasıl daha kolaylaştırabiliriz acaba? Pratik çözümü olan ? (OGS almak dışında olsun lütfen :) )

eldivenin içine koy, hemen ulaşabiliceğin kısma. sol elinin tam üstüne koyarsan hiç zorluk çekmezsin. ama ben daha kolay bi yöntem buldum, tam kontakla gidonun arasındaki yere sıkıştırıyorum, çok güzel oluyo. "aman ordan çıkar mıkar" diye düşünmeyin, 30 km gittim kaç kere o şekilde, çıkmıyo :cat: yine de risk almak istemiyosanız gişelerden çıktıktan sonra müsait bi yerde sağa çekip kartı sıkıştırdığınız yerden alıp cebinize ya da nerenize koyabiliyosanız koyarsınız :cherry:

Ben deponun ustune, deri ufak fotograf makinelerinin konuldugu kiliflardan yapistirdim. Cirtcirtli rahat bir sekilde aciyorsun ve kapatiyorsun.

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Bence burada en mantıklı fikir depo üstü cep çantası.

Bu arada cüzdanın içinden çıkarmadan da sistem algılıyo ben cüzdanı komple alıcı sensörünün oraya sokuyorum okuma yapıyo bi de cüzdanın içinden çıkarmaya uğraşmıyorum...

En pratik ve hızlı çözüm sol elinizin üst kısmına, eldivenin içine yerleştirmek. Elinizi yumruk yapıp üst kısmını alıcıya okutun ve geçin. 2 senedir bu şekilde kullanıyorum, kalın kışlık eldivenlerden bile okuyor. Diğer yöntemlerde elinizden kayma, düşme riski her zaman var ve motoru ne ileri ne geri alabileceğiniz, üstünden inmenizin bile çok zor olduğu bir yerde bunu yaşamak istemezsiniz.

bencede eldivenin üzerine bir cep yapmalı.durduktan sonra tekrar yerine koymalı.benide çok ugraştırıyor.eldiveni çıkar cüzdanı çıkar oooo.

Tüm fikirler için teşekkürler. Boyna asma ve eldivenin içine sokma olayı en çok kafama yatanlar oldu. İkisini de deneyeceğim

Boyuna asma işi çocukça, silgi takan ilkokul talebeleri gibi olursun. Şık olanı eldiven içi bence.

Ben sol cebime koyuyorum. Oraya da başka bir şey koymuyorum ki (eldiveni çıkarmadan) elimi atınca hemen elime gelsin.

Sol elimle kartı okuturken, debriyajı sağ elimle sıkıyorum. Kartı okutup cebime koyunca ellerimi değiştiriyorum. 2-3 vitese geldiğimde de cebimin fermuarını kapatıyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:15 PM ----------

Aklıma gelen ve işime çok yarayan bir diğer konuyu da paylaşayım.

Motosiklet montlarının (özellikle) cep fermuarlarında, uzantı yok. Yani, eldivenle kolay açılıp kapanmıyor. Bunun için kızların saçlarına taktığı siyah lastiklerden aldım fermuar sapından içiçe geçirerek estetik görünümlü (!) fermuar uzantısı yaptım.

Çok işime yaradı, çok memnunum. (Tanesi 10-20 kuruş...)

Çoğu zaman depo üstü çanta kullandığım için pek sorun olmuyor bende. Yola çıkmadan kartı çantanın harita gözüne atıyorum. Eldiven çıkarma derdi falan da olmuyor.

kgs ye çözüm

selam dostlar
bendede bir fikir var

bir adet bundan alın

bir adet te bundan alın

kgs yi kartlığa koyun yoyoyuda bir ucundan kemerinize bir ucunada kartlık çek uzasın 50 cm kadar uzuyor bırakıncada fırt içeri yaylı sonuçta ben 3 senedir bu sistemi işyerinde kullanıyorum giriş çıkış için gayet hoş :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar