Köpeklerle Baş Etme Teknikleri

Alacaksın tabancayı tüfeği vuracaksın köpeği başı boş bırakan sahibini :)

Bu köylülerimiz ve küçükbaş hayvan sürüsü sahibi insanların köpek yetiştirme teknikleri çok farklıdır örnek => => => Al oğlum baken yi baken hahh baken al baken tut baken :) bu böledir ege çevresi böle en azından :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
onu bunu bilmem bana bir kaç defa köpek saldırdı ve bir defasında motoru devirdim çünkü yapıştı nerdeyse ama soğuk kanlı olmak gerekiyor bu da kişye kalmış bir seçenek .

ben kendi köpeğimden biliyorum (çoban köpeği), kaçmayanı kovalamaz ;)
araba motor dedinmi havlar ama oturur yere öyle havlar kovalamakla uğraşmaz bile...

... Kesinlikle risk almaz ve kendini motorun altına atmaz merak etmeyiniz. :cat:
bi keresinde kesikköprüye giderken bir kanga sürüsü önümüze atlamıştı 8-9 köpek vardı.Kendini riske atmayı bırak resmen 2 şeritli yolu kapattılar.Ben artçı olarak en öndeki motordaydım ve biz bi manevrayla geçtik.Geriye baktığımda bi abimiz önünde duran köpeğe fena şekilde çarptı,motor takla açtı.Köpek yaşıyordu ama düzgün yürüyemiyordu.Köpek gördüğünüzde durabiliyorsanız kesinlikle durun...

Bana köpek demeyin. 5 tane farklı cins köpek beslemiş olmama ragmen son 1 yıldır kopek gorunce yolumu deıstırıyorum. Geçen yıl temmuz ayında çamlıyaylada kaç tane oldugunu sayamadım sanırım 6-7 kopek vardı. Kovalamaya basladılar. Altımızdakı motor ybr 125 di. Artçıydım. Biz gaza bastıkca sankı kopekler de hızlanmaya basladılar durmak yerıne Arayı actıgımızda bıle pesımızden gelıyorlardı. ilk kovalamaya basladıklarında aramızda 30 cm bıle yoktu dıyebılırım. Aslan surusu gıbı atıldı it oğlu itler :D dursak bizi yiceklerdi. O yüzden cok korkar oldum kopeklerden ztn nerde kopek olsa bana havlar hıc sevmıyorum artık sokak kopeklerını=)

Çözümü kolay

Köpekler ile baş etmenin en kolay yolu durmanızdır. Deneyin ve görün. Bazı durumlar'da motor üstünden inmenizde icap edebilir. Sevginizi gösterin ve kafasını okşayın. O artık sizin dostunuz olur. :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
şehir çöplüklerine ve mezbahalara yaklaştığınızda yola her an köpek çıkabileceğini unutmayın.

Köpeklerle ilgili bir kazamı anlatmak isterim . Biraz tirajikomik gibi gözükse de çok ciddi sonuçlanabilirdi....

Bazen öyle kazalar olurki aradan belli bir zaman geçince kahkahayla gülebiliyoruz.
Yanılmıyorsam 95 yılı bahar aylarından biriydi. O zaman Mz motosikletim vardı.Göle balık avlamak için hazırlanmış keyifle yola çıkmıştım. Evden henüz 500 m. uzaklaşmışken biraz ileride irili ufaklı bir sürü köpek(tam mevsimi) toplantı!!! halindeydi. Neyse bulaşmayayım hız yapıp uzaklaşayım deyip bastım gaza.Ama köpeklerden biri tam sol önümden bana yetişti ve o hızla köpeğe çarptım. Olay burada başlıyor:(sanki çizgi film aksiyonu gibi).Çarpmanın şiddetiyle köpek yerden 3-4 metre havalandı. Tabi bende motosiklete veda edip olanca hızla havalandım .İnanılmaz gibi ama köpekle havada karşılaştık.
Neyseki lisedeyken jimnastik takımında akrobatlık yaptığım için o kısa süreler içerisinde ve can havliyle havada parande atıp (nasıl yaptığımı hala düşünürüm),yarı popom yarı ayaklarım üzerine düştüm.Halamın oğlu da bahçeden olayları görmüş koşarak geldi.Külüstür MZ yol kenarındaki çalılıklara girmiş bir şeycikte olmamıştı.Şaşkınlıkla ve biraz da korkuyla birbirimize baktık ve başladık gülmeye.
Yıllar geçti hatırladıkça hala gülerim. Köpeğin topallayarak ve havlayarak şakınlıkla kaçması da ayrı bir komediydi..

Köpekler ile baş etmenin en kolay yolu durmanızdır. Deneyin ve görün. Bazı durumlar'da motor üstünden inmenizde icap edebilir. Sevginizi gösterin ve kafasını okşayın. O artık sizin dostunuz olur. :wiinkk:

durdugu ıcın ısırılan arkadasım var mahallede hemde dagda bayırdada degıl :mrgreen: kopege gore farklılık gosterıyor. birazda şans lazım iyi ite denk gelmek lazım :D

küçükken bisikletleyken arka lastiğimi ısıran köpek bilirim eğer hayvanın gözü dönmüşse kesinlikle yavaşlamayın derim

sonuç köpek sürüsünü görünce 1-ilgilenmeyecez 2-hafif yavaşlayacaz 3-yaklaşırken gazı açıp kaçacaz yazması kolayda uygulama gerçekten zor..

Afrikada yaşamıyoruz avlanmak için sürüler halinde dolaşan köpekleri türkiyede bulman çok zor ben sokak köpeklerini kast ettim :)

hahah :queen:
Hanımın köyüne gittim motorla Silivri - Büyük Sinekli .
Akşam iş çıkışı 8-8.15 gibi ordaydım. Köyün ana caddesinden eve doğru dönüp biraz gidince arkamdan 3 ( ÜÇ ) köpek havlayarak ( ve köy köpeklerinin şehirdeki sokak köpeklerine benzemediğini bilirsiniz :cyclopsan ) beni yusuf a doğru hızlı bir şekilde gönderdiler . Neyseki çabuk vazgeçtiler :cherry:

Motorla gezilerin sıklaştığı bu günlerde son derece dikkatli olmakta yarar var.
Alpaslan hocam, geçmiş olsun dileklerimle..

birgün 2 tekerden vaz geçersem bu itler yüzünden olcak. motor sürmeyi bilmiyorum daha ama :) yazılanları okuyunca acayip tırsıyorum.okula bile biber gazıyla gidiyorum önüme çıkar diye:pr:

arkadaşlar benim motorum yoktu uzun zaman önce bisikletim vardı balıga gidiyorduk iki ,üç arkadaş aydında büyük menderes kenarına tabii balık çıkmayınca yer değiştiriyorduk bazen gece de kalıyorduk o ovanın göbeğinde köpeklerle geceleri ne koşturmaç oynuyorduk arkadaşlar köpeklerin en tehlikeli zamanları çiftleşme zamanlarıdır o zamanları uzak durun derim,bide kaçan kovalanır derler ya kaçtıkça kovalıyorlar ben öyle zamanlarda yavaşlıyordum peşimi bırakıtorlardı,benim tecrübem bu kadar arkadaşlar hepinize köpeksiz ve kazasız yolculuklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar